Bocanci - unde?

Spune omule pe bune. E marfa proasta sau daca te pui pe rascolit gasesti si chestii bune? :biggrin:
 
Marfa NU este proasta. Singura problema este ca trebuie sa cauti un model care sa iti placa, intrucat pe o suprafata de 6x5 se gasesc 100 de perechi reprezentand 40 de modele (ca idee). Criteriul de selectie cel mai simplu este: bocanci -> numarul preferat. Dupa care eu ma uit la urmatoarele:
- sa aiba o suprafata din piele cat mai mare (eventual integral)
- intaritura din spate, de la calcai, sa fie musai din piele, daca nu, merge si ceva sintetic, insa nu din plastic
- talpa Vibram sau ceva asemanator.
- sa nu fie usori sau subtiri
- sa acopere si glezna, ca sa tina piciorul fix in cazul in care calci stramb
- daca ii iau pentru munte, talpa sa fie rigida, iar botul sa fie protejat in vreun fel (si in nici un caz sa nu fie din piele intoarsa)
Bottom line: daca vrei sa nimeresti ceva OK, mergi intr-o dimineata (mai putin sambata sau duminica) si dupa 20 de minute tot gasesti ceva. Daca nu... intrebi cand mai primesc marfa, iei un numar de telefon si cand ai confirmarea unui nou lot te infiintezi acolo.
Ai garantie 30 de zile conform legii, in caz de nevoie.
Previews:
http://www.grisport.co.uk/home.html
http://www.grisport.it/
 
Confirm ca marfa nu e proasta, si nu toata marfa are defecte ! Cel putin la IMGB in prima sala marfa prezentata este buna (dar are si pretul ceva mai mare, eu am dat pe o pereche de bocanci intermediari 150 lei). Cele care au probleme au o bulina galbena in dreptul ... problemei si in plus va atentioneaza o tanti acolo ca are problema.
 
Se pare ca magazinul de linga IMGB nu mai exista, singurul magazin a ramas cel din Aparatorii Patriei. Am fost saptamina trecuta la magazinul din Aparatori si vinzatoarea de acolo mi-a furnizat pretioasa informatie.
Pretul pentru orice fel de incaltaminte este de 75 lei, oferta este acum mai slaba, am facut deja doua drumuri si nu am gasit nimic tentant...
 
Am vizitat de curand magazinul Mountain Expert (vis-a-vis de SpringTime-ul de la Universitate, la coloane) si am fost placut surprins de amabilitatea personalului... genul de oameni care nu te streseaza inutil daca doar vrei sa casti gura.

Am vazut un nou brand de bocanci (italienesti parca - nu mai retin numele) care mi-au placut foarte mult. Aveau diverse modele bine facute, cu un design atragator dar la niste preturi maricele (>300 RON). Am plecat de acolo cu un cort. :biggrin:
 
Ai fost sa iti cumperi bocanci si ai plecat cu un cort. Era blonda sau bruneta vanzatoarea?
Dar sa revenim: detalii despre cort si cat te-a costat? M-ar interesa si pe mine o cochilie dintr-asta dupa ce am degerat in varfu' muntelui intr-un cort facut din panza de cearsaf.
 
Io nu le am cu treburile astea (corturi, bocanci, drumeţii etc.) da` după mintea mea, rostul cortului e să te apere de ploaie (şi, eventual, de vânt) nu de frig şi de urşi. :biggrin: Rostul sacului de dormit ar fi să te apere de frig.
 
Daca e un cort facut cu cap (gen Hannah sau Northland) nu prea trece nici vantul prin el. Testat pe al meu la -15°C in Malaiesti. Ce-i drept cu sac de -30. Ideea era ca iti creeaza un microclimat cat de cat mai prietenos si o sa simti diferenta intre "a merge la buda pe vijelie" si a "sta in cort la somn".
Magazine din aste mai sunt. Montrek, Ascent. Puneti .ro daca vrei sa le si "vizitati".
 
maxu cum se comporta cortul tau pe o vreme asemanatoare cu cea de acum de la Malaiesti? Daca sunt +15 grade si te mai bagi si in sac, poti dormi sau mori de caldura? Mai ales ca drunkenn ne spune ca serveste si intaritoare...
 
Pai daca sunt + 15°C si te mai bagi si in sac e OK. Numai sa nu fie sac de 4 sezoane. Oricum ai doua "usi" Una tip plasa antitantari si alta din acelasi material ca si tesatura interna a cortului pe care o poti lasa deschisa daca e prea cald. La +35°C nu poti sta in cort orice ai face. Dar asta cred ca e buba oricarui spatiu neventilat. Adica stand pe plaja fara pic de briza. Link cu poza.
 
Fix acelasi tip de cort am si eu. Se poate dormi pe plaja in el fara nici un fel de problema daca e ventilat (ambele intrari deschise). La frig nu stiu cum se comporta... eu bocancii mi-i iau mai mult pentru looks iar corturile pentru mare. :biggrin:
 
Mă interesează şi pe mine magazine prin Bucureşti cu bocanci de calitate (de stradă, nu de munte), înalţi pe gleznă, obligatoriu impermeabili, preferabil Gore-Tex. Recunosc că nu ştiu aproape deloc magazinele prin Bucureşti, oricât de celebre ar fi.

Ca idee aş vrea bocanci de genul ăsta, nu cizme - ce am găsit ca Gore-tex pe net sunt doar cizme.
 

Attachments

  • boots1.jpg
    boots1.jpg
    28.3 KB · Views: 665
Misto, Blade Reloaded. :biggrin: Daca stiti ceva, nu va zgarciti la informatii, ca si eu sunt interesat...

Bocanci Grisport am vazut intamplator in IDM acum cateva saptamani. Nu era prea bogata oferta, iar "taraba" era cam dubioasa, dar asa sunt toate in IDM. Sunt pe la 160-200+ lei, ceea ce nu mi se pare mult. Hmm, cred ca o sa le fac o vizita zilele astea, si revin cu detalii.

Bila, poti sa incerci si in Unirea, dar nu garantez ca gasesti ceva.
 
Bocancii din poză nu sunt din filmul Blade :smile: , dar nu se aduc în România decât pe comandă (ştiu cel puţin 2 magazine care aduc, unul e doar online şi unul care nu face comenzi până în februarie) şi costă 150$. Dacă nu am posibilitatea să îi probez înainte nu mă bag, deja am cazuri de la prieteni care au comandat din US şi nu s-au potrivit măsurile. Prefer să aştept până mă duc eu acolo şi îi iau, dacă nu se poate altfel.
 
În primul rînd vă atrag atenţia, pe viitor, că proverbul ăla cu "iarna car şi vara sanie" se aplică excelent la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Întrebaţi orice tipă versată în ale cumpărăturilor. :smile: Adică e preferabil să nu ajungi să cauţi bocanci în noiembrie-decembrie şi nici ţoale de vară în iulie.

Dacă aveţi drum prin ţările vecine şi prietene luaţi-vă bani la voi şi faceţi cumpărături. În Viena, de exemplu, între 60-100 de euro găseşti bocanci Gore-Tex de la mama lor. Sînt genul de bocanci care ţin 5-10 ani, nu 1-2, şi munciţi pe munte, şi iarna şi vara.

Acelaşi lucru se aplică şi pentru îmbrăcăminte. Să sperăm că după aderare or să ajungă şi la noi raporturile astea calitate/preţ, pentru că deocamdată tot ce e "de firmă" la noi sînt de fapt lucruri de eşalonul doi la supra-preţ.

Se mai întîmplă ceva ce foarte rar mi s-a întîmplat într-un magazin de pe la noi: să găseşti fără probleme 3-4 perechi care-ţi plac cu adevărat, să nu fie problemă că nu au numărul tău, şi singura dilemă să fie pe care-i alegi. Asta comparat cu binecunoscuta experienţă de a căuta în tot Unirii sau tot Mall-ul şi de a alege cu chiu cu vai 1 pereche, dar nu pentru că ţi-ar plăcea în mod deosebit ci pentru că-s singura chestie cît de cît acceptabilă.

Eu personal prefer să pun banii deoparte, apoi să fac o dată sau de 2 ori pe an o excursie cu patru oameni într-o maşină pînă în Austria şi să ştiu că nu mă mai doare capul. Bineînţeles, nu mă refer la cumpărat batiste ci la chestii gen cort, bocanci, geacă, rucsac, mănuşi de schi etc. Ieşi la jumătate sau 2/3 din cît ai fi dat la noi, la altă calitate.
 
Last edited:
Foarte adevărat cu Unirii şi Mall. Nu sunt din Bucureşti dar mi-am zis cândva în viaţă să iau cel puţin aceste două magazine la cotrobăit după încălţăminte. Rezultatul a fost că tot ce mă tenta era mărimea 45 sau 46. Mi-am cumpărat până la urmă tot de la „importatorii” care nu dau vamă.
 
Nu merită un drum la Viena pentru mărunţişuri, dacă ai ocazia să ajungi în alt scop e ceva, să mergi special pentru cumpărături e la limita rentabilităţii. Mai ales că trebuie să ştii magazinele, dacă nu ştii oraşul şi mergi pe Maria Hilfe sau în Ring dai de preţuri la fel de mari ca în Bucureşti.
 
Originally posted by Velkan
Bocanci Grisport am vazut intamplator in IDM acum cateva saptamani.
Bocancii in cauza sunt cei care erau inainte vanduti la IMGB. Magazinul de acolo s-a inchis intrucat - zic eu - era mai greu de intretinut si oamenii vand produsele mai in buricul targului. Dar aceeasi marfa, in functie si de stocul saptamanal, gasesti la Aparatorii Patriei (vezi harta de pe pagina anterioara) numai ca la 75 lei :tongue:
 
@maxu: Roger that. Thanks. :biggrin:

@ceilalti: Tot in IDM am vazut si Bontimes, dar nu mi-a atras atentia nici un model.
 
Back
Top