Black Friday - stiti de ceva oferte cu adevarat interesante?

Discussion in 'Ajutor: La cumpărături' started by nicolin, Nov 23, 2012.

 1. nicolin

  nicolin Membru

  Ati vazut pe site-uri, atat din RO, cat si din strainatate (care, insa, sa ne fie accesibile din RO), ceva reduceri demne de remarcat cu ocazial Black Friday?
   
 2. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Vreo 2 jocuri pe steam.
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Pe site-urile din .ro e balamuc, iar ce a fost cu adeverat interesant a fost epuizat in primele minute. Am un amic care "a dormit cu capul pe tastatura" sa prinda un TV de 50 inch (si a prins).
   
 4. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Chiar sunt reduceri pe bune sau în ultimele zile au tot crescut preţurile şi acum "avem reduceri!!!"... ?
   
 5. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Și așa, și așa. PCGarage a pus și graficul prețurilor din ultima perioadă în lista de reduceri.

  Eu am luat un Canon A810 pentru ai mei cu 190 de lei (când am comandat mai erau 8 bucăți, s-au dus între timp), că A70-ul vechi nu mai focalizează pe tele.
   
 6. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  În SUA, megaofertele de Black Friday și Cyber Monday au cvasi-dispărut. E mai degrabă un fel de continuum, de sărbători, în care ofertele majore apar fără vreo logică aparte (iar BF și CM sunt pline de bullshit). Ce am văzut cel mai interesant până acum sunt niște căști Sony MDR-V6 la 40$ (în loc de vreo 70) pe Amazon. Sau Canon S100 la 229$. Sau Nikon D7000 cu lentilă de 18-105 la 1000$. Dar cvasi-nimic care să mă facă să cad de pe canapea și să încep să țopăi, ca atunci când mi-am luat laptop-ul Lenovo refurbished (practic nou) la 50% din prețul nou obișnuit (și am economisit vreo 6-700$).
   
 7. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Probabil nu se mai complică cu ținerea unui server supraaglomerat/neoptimizat în picioare (cum au încercat să facă pe-aici, și nu le-a ieșit prea bine).
   
 8. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Hai ca Emag si PCGarage au rezistat eroic. Evomag pe de alta parte... nici acum nu am reusit sa vad toate ofertele. Altii, cum ar fi Flanco, Altex sau MediaGalaxy au pus lacatul pe site de la bun inceput.
   
 9. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Plus că ideea cu BF era să atragă prostimea în magazine prin vânzarea la cost sau în pierdere a unui număr foarte mic de produse. BF obișnuia să fie inaugurarea tradițională a sezonului de cadouri pentru Crăciun. În era online în care lumea își cumpără produse la reducere cu mult mai ușurință în tot cursul anului, numai proștii mai stau la coadă la marile "reduceri" la produse și mărci second-tier. Cine vrea reduceri serioase, tră' să stea la pândă în tot cursul anului, pentru lichidări de stoc (cum vor fi în ianuarie); săptămâna asta am ratat la mustață una de pe walmart.com în care un Olympus E-420 era 110$ nou-nouț cu lentilă de 14-42.

  Singura categorie unde am văzut până acum reduceri masive de prețuri, în ultimele săptămâni, au fost filmele pe Blu-ray.

  Exemplul cu Lenovo, de mai sus, e din luna septembrie, după ce începuse școala și se terminase isteria cu reducerile de preț "back to school" (altfel spus, era liniște și pace, cer senin, când, zbang!, apăru furtuna). La americani, adevăratele chilipiruri apar nu în timpul ci după sezonul de reduceri, când tră' să scape de stocul nevândut.

  În SUA, e mereu "reducere" la ceva. Companiile americane știu că e mai ușor să vinzi un produs dacă afișezi că i-ai redus prețul de la 100 la 80$, decât dacă îl listezi direct la prețul corect de 70. :smile:
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  eMag a zis că a investit 200k€ ca să nu le crape serverele (cum au pățit anul trecut) și tot dau rateuri din când în când - mai de dimineață nu răspundea deloc, pe urmă am văzut destule 404.

  Nici aici ofertele nu-s neapărat speciale, cui îi trebuie un DVD-RW extern albastru (stoc curent: 100 de bucăți)?

  Eu aș lua un Logitech G700 dacă oferă cineva, dar probabil că nu.
   
 11. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Exemplu de BF BS: http://www.forbes.com/sites/adriank...ds-macbook-and-ipod-touches-for-black-friday/ .

   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Da, astea-s de tipul "hai sa o bifam si p-asta", sa nu zica lumea ca sta marketing-ul degeaba.
   
 13. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Slabut rau PC Garage la componente PC. Era mai rentabil sa iau o placa video de la Emag decat de la ei. Asta daca nu cumva componente si periferice de jocuri (promotia de la ora 18) se refera si la placi video.
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Teoretic promoția de la 12 includea SSD-uri, practic a fost un singur SSD de 60GB. Deci nu-mi fac mari speranțe.
   
 15. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Eu evit cu atenţie nebunia de Black Friday, pentru că mi se pare ţigănie, mai ales în RO.
   
 16. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  A mai fost un SSD intel de 180GB cu reducere de ~100 RON.

  Acum vad ca la ora 18 va fi reducere la componente, dupa ce eu deja am comandat componente pentru un desktop in cursul zilei de astazi si coletul a fost deja expediat... Bun asa.
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  SSD-ul Intel era afișat (și stocul terminat) înainte de a adăuga reducerile de la 12:00.

  De la PC Garage
   
 18. war4peace

  war4peace Membru Senior

  O chestie interesantă.
  EMag anunţă cu surle şi trâmbiţe discount 22% la un TV LG de 94 cm diagonală. Preţul nou: 2099 RON. Ghiciţi cât era preţul pe 11 Mai 2012, la acelaşi aparat? Anyone?

  emag.png
   
 19. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Mă, ei încearcă... Şi fiindcă mai avem bizoni care n-au auzit de Internet, poate le şi merge. Mi-e greu să-mi dau seama fiindcă vorbim de ăştia care fac Black Friday online, ori oamenii care fac cumpărături online se mai uită şi pe site-uri din afară. Nu ştiu care-i situaţia cu ăia care au făcut Black Friday în magazine.
   
 20. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Am dat eu o tura in seara asta prin magazine (in fuga)
  - Media Galaxy: o gramada de lume si plin de marfa (in special TV de toate felurile)
  - Flanco: plin de lume
  - Carrefour: coada de ~30 de metri la standul de probe, > 90% din cei de la coada aveau TV in cos.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice