Best of Android

Migrare de la Android 8 la 13: desi e mult mai prietenoasa decat in trecut, tot dureaza ore si implica operatii manuale multiple.

Schimbat telefonul, Asus cu A 8 la Pixel 6a cu A12, upgrade la 13. Telefonul nou a zis sa cuplez prin cablu telefonul vechi, a importat toate aplicatiile (chiar si cele Asus din telefonul vechi care nuse puteau dezinstala) si datele, asta a fost partea cea mai usoara. Pasul urmator a fost sa faca upgrade la 58 de aplicatii, a trebuit sa il ajut manual, ca se blocase la ... Google Chrome.
Apoi a facut un update de securitate de 58 MB cu restart.
Apoi unul de sistem cu restart.
Apoi unul de versiune de Android cu restart.
Si apoi manual re-validat toate aplicatiile legate de telefonul fizic, gen Revolut, Signal, tokenuri de banci sau de VPN etc. Nu a fost nevoie sa sun decat la o singura banca, restul au mers prin SMS si mail (din pacate nu erau ambele obligatorii, ar fi mai sigur asa). A transferat foarte putine setari din aplicatii, in afara de retelele WiFi si lista de aplicatii nu vad sa fi tinut minte setari din aplicatiile non-Google; in Waze stie Home si Work, e exceptia. Nici macar BT headset de la motocicleta nu l-a tinut minte.
2 ore mai tarziu doar Waze nu functioneaza, nu gaseste locatia in casa, nici macar aproximativ, desi pe telefonul vechi mergea. Toata chestia a fost atat de intensa incat bateria a coborat de la 70% la 50% in timp ce era cuplat ;a un port USB 3 din calculator prin care teoretic primeste 5W.
 
Back
Top