Best of Android

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by wirespot, Dec 16, 2013.

 1. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Hai să-l facem, atunci. :smile:

  Încep eu cu Rounds, un app mic şi drăguţ pentru ţinut scorul la jocuri.
   
 2. scristian

  scristian Membru Senior

  any.do to-do simplist si practic.
  Carbon client de twitter
   
 3. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Acelasi dezvoltator face si Cal - o aplicatie pentru calendar destul de ok.
   
 4. icsfails

  icsfails Membru Sugar daddy

 5. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Securitate:
  • GotYa! Anti-Theft Protection, pentru a-ți controla telefonul de la distanță în caz că îți este furat.

  Muncă:
  Unelte:
  • ES File Explorer, un file manager foarte bun, inclusiv cu client FTP/Samba pentru navigare în rețea.
  • ES Task Manager, bun pentru clean-up de cache și scos bălării din start-up.
  • GO Backup&Restore Pro, pentru când îți schimbi telefonul și vrei să-ți transferi și SMS-urile și jurnalul apelurilor, pe lângă contacte (dacă le-ai salvat pe contul Google să fie sincronizate în cloud).
  • SMS Backup and Restore, doar pentru SMS-uri.
  • GPS Test, bun pentru resetat AGPS la nevoie, ca să facă poziționarea mai rapid.
  • IntelliCover: dacă ai un telefon cu senzor de proximitate, folosește-l ca să se blocheze/deblocheze automat ecranul când pui telefonul în buzunar sau cu fața în jos pe masă.
  • Jelly Bean Keyboard Pro - tastatura din JB portată și pe versiunile anterioare de Android, multi-language, dicționar, swiping dacă vrei (mă enervează), dar esențial e că afișează caracterele alternative la long press pe fiecare tastă. Am diacritice pe telefon!!!
  • Link2SD, pentru cazul în care vrei să muți aplicații din memoria internă a telefonului pe cardul SD mai rapid/încăpător, și să-ți meargă mai departe și widget-urile; trebuie doar să faci două partiții pe cardul SD, și aplicația asta să monteze una din ele ca o extensie a memoriei interne.
  • Sony Ericsson LiveWare Smart Connect, cu care poți defini și programa anumite acțiuni la anumite ore/triggere, gen: comutare în mod silențios între 11 seara și 6 dimineața, dacă este conectat la încărcător (presupus că ești acasă).
  • WiFi Keep Alive, ca să nu mi se mai tot deconecteze WiFi-ul de câte ori se închide ecranul, trecând iar pe conexiunea 3G. Bastards.
  • WiFi Analyzer, când vreau să aflu cât e de congestionată banda WiFi și de ce merge prost rețeaua cuiva.
  • WiFi Key Recovery, când ai băgat parola la WiFi și vrei să i-o spui și altcuiva dar nu ai cum s-o vezi.

  Acces de la distanță:
  • Mobile PC Monitor, cu care poți monitoriza/controla de la distanță până la parcă 5 sisteme pe care ai instalat agentul software. Ai detalii hardware, servicii ce rulează, poți inclusiv face remote wake-up (cu WOL activ și port forwarding prin router).
  • Server Auditor, un client SSH.
  • TeamViewer, nu cred că mai necesită descriere.

  Vreme:
  • 1Weather, cu widget-uri foarte drăguțe; free.
  • WeatherPro, cu informații mai detaliate despre vreme.

  Călătorit și sport:
  • Deutsche Bahn Navigator, cu mersul trenurilor în toată Europa, inclusiv trenurile românești.
  • Transport Urban: ghidul mijloacelor de transport urban în București, cu trasee calculate între A și B.
  • Locus Map Free: multiple hărți (topo, satelit, etc.) descărcabile offline pe anumite nivele de zoom, excelent pentru mers cu bicla pe coclauri.
  • MapDroyd: hartă (rutieră) offline.
  • Navigon Europe: navigator GPS, cu hărți, poze ale indicatoarelor de circulație, multe altele. Interfața cam sux, da' dacă ai de umblat prin străinătate, ăsta e offline și merge bine.
  • Offline Maps, alt navigator GPS offline.
  • Waze Social Navigator - navigator GPS online care comunică cu alți utilizatori Waze pentru a partaja în timp real informații despre ambuteiaje, accidente, poliție, lucrări la drum, etc.; e cel mai eficient ghid pentru descurcat rapid prin București!!!
   
 6. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Settings/Wi-Fi/Advanced/Keep Wi-Fi on during sleep e aceeasi treaba built-in android.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Navigatie: OsmAnd gratuit si limitat la 10 harti, versiunea Plus pentru harti nelimitate. Merge offline.
  GPS essentials pentru inregistrat tracks si cautare sateliti (ia pozitia pe GPS mai repede decat in alte aplicatii, nu stiu de ce)
  Unelte: MyPhoneExplorer pentru sincronizat agenda, contacte, SMS-uri.
   
 8. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Me gusta OsmAnd, eu foloseam o versiune de IGO care era destul de enervanta.
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Ah cât am căutat-o :biggrin: Mulțumesc!
   
 10. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Oarecum off-topic: am cumpărat Sygic și m-a lăsat fără navi fix ieri când să plec de la spital, pentru că a updatat aplicația dar nu și hărțile și hărțile vechi se pare nu merg cu aplicația nouă :biggrin: Noroc că îl aveam instalat și pe S2, care este offline și nu se updatase încă, altfel trebuia să bâjbâi de la Oxford pân'acasă (~31 mile), ceea ce s-ar fi tradus probabil prin ajuns la Londra apoi luat după indicatoare :biggrin::biggrin:

  On-topic, reiterez pe ce am recomandat înainte:
  - Nova Launcher Prime - are import din alte launchere, practic dacă ai multe foldere este de neprețuit. Salvează apoi și importă setările (nu și widgets, din păcate).
  - eBook reader -> Moon Reader Pro. Suportă epub, pdf și customizări extinse; preferințele personale sunt background de carte veche (un galben - maro), foarte odihnitor și cel mai mic font pe care-l pot citi;
  - widgets -> HD Widgets (o grămadă de chestii mișto, inclusiv o groază de toggles); include toggles pentru obișnuitele wi-fi, bt, gps, autosync, autobrightness, 3G, data, wi-fi hotspot, nfc, dar și mai puțin obișnuitele camera light (pentru care la anumite telefoane trebuie app separată), do not disturb (pune mute cu un timer), force sync (foarte util) și un indicator pentru spațiul rămas pe card(uri);
  - mesagerie -> Chomp SMS (singurul care poate dezactiva emoticonuri/emojis/other fucking crap); dacă vă enervează jegurile de emoticoane și emojis și sunteți mai geeks :biggrin:
  - Instant Messaging -> IM+ Pro - suportă cam toate protocoalele posibile, Y!, Skype, Jabber, etc., de fapt cam singurul motiv pentru care-l prefer;
  - Browser -> eu unul folosesc Chrome, mi se pare mai rapid decât Firefox, cel puțin pe Nexus 4.

  Cool stuff:
  - Torque - se conectează la un adaptor OBD2-bluetooth și dă informații în timp real despre parametrii motorului și cea mai rapid-updatată afișare a vitezei după vitezometrul integrat în mașină; suportă logs în format csv și googlemaps, spreadsheets galore! :biggrin:
  - RadarDroid - suportă overlay și pentru Sygic de exemplu, rulând on top. Does what it says on the tin :smile:
  - SpeedView Pro - se conectează la sateliți și este doar indicator al vitezei și "heading"; excelent pentru timpul nopții, când poate fi pus în HUD mode (fața în sus pe bord, reflecția în parbriz este HUDul);
  - Sygic - cu toate minusurile (do not fucking update unless you're home with hours to burn), este cea mai bună aplicație pentru turn by turn navi pentru Android, în primul rând pentru că se adaptează la rezoluții mari ale device-urilor. Va arăta la fel de bine și pe un telefon vechi, și pe un telefon nou. Hărți absolut excelente. HUD mode.
  - Fuelio - management al cheltuielilor cu combustibilii; face consumul "la pompă" absolut automat (bagi câți km ai la bord, cât ai alimentat, etc; ajută mult dacă mergi pe un buget lunar alocat transportului;
  - MoneyWise Pro - te ajută să n-ajungi falit dacă ești mai cheltuitor din fire dar ai OCD :biggrin:
  - Six Axis Controller - permite utilizarea unui controller de Playstation 3 pentru a juca chestii în Android. Especially useful for those emulators.

  Mai sunt NFC Task Launcher, Total Media Remote (pentru Total Media Theatre), FX (File explorer, are și plugins pentru cloud storage - dropbox, google drive, etc - și pentru FTP & stuffs), Unified Remote (singura care are Netflix browser remote ffs), Ultimate Sound Control, WiFi File transfer, Network Signal Pro.
   
 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu am dat banii pe Plus, o colega se plangea recent ca limita de harti, care era de 16 initial, e coborata la 10 incluzand actualizarile. Nu am verificat, oricum folosesc mai mult de 10 harti distincte, dar suna cam urat.
   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  E ieftin pentru ce oferă. Am mai încercat și alte softuri bazate pe OpenStreetMaps, dar ăsta arată cel mai bine până acum. E fain cu OSM pentru că are și tot felul de poteci de munte și alte drumuri puțin practicate destul de bine detaliate.

  LE: Torque chiar e utilă (dar e nevoie de bluetooth adapter), m-a scăpat de 50 de km de mers în 3 cilindri atunci când m-am trezit cu ceva misfire mai nasol și ECU-ul s-a hotărât că n-are chef să mai folosească cilindrul respectiv. Partea nasoală e că mănâncă baterie pe pâine, Note-ul se descărca și conectat la un alimentator de 2A când porneam Torque.
   
 13. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Verifică să și scoată 2A respectivul. De asemenea, telefonul trebuie uneori convins să ia mai mult de 800mA.

  BT Adapter este în general pe la 50 RON, sunt și pe Okazii cu ghiotura.
   
 14. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Uitam o aplicație absolut genială, Cover.
   
 15. Olivian Breda

  Olivian Breda Internet marketer

  (unele din lista de mai jos sunt gratuite, altele sunt plătite, unele au variantă free/demo sau pot fi găsite aplicații similare free)

  Aplicații pe care le-am pus eu:
  O chestie care îmi e foarte utilă e să pun scurtături tip "Direct dial" și "Direct message" pentru contactele frecvent utilizate.

  Folosesc relativ frecvent voice recorder pentru memos.

  Am 1Tap Boost și buton de Flashlight ce se activează când fac click pe aplicație (nu apăs de două ori, apăs doar o dată ca să se activeze)

  De văzut și:
   
 16. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Pe langa ce s-a postat deja as mai aminti:

  • SuperSu - root is better than no root
  • AdAway - cuz fuck you google (are nevoie de root)
  • RootExplorer - a file manager is a file manager, a root file manager is still a file manager
  • TitaniumBackup(Pro) - gruaznicu` pandeste (are nevoie de root)
  • Dice Player - pr0n must be watched everywhere
  • Tapatalk(Pro) - trolling must be done
  • Falcon Pro - cuz fuck you twitter
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ce mai folosesc eu mai des:
  • JuiceSSH(Pro) - SSH client + suport mosh + port forwarding, util dacă ai nevoie de acces la porturi interne fără VPN
  • BSPlayer free - video
   play direct din share-uri SMB
  • Andie Graph - emulator Texas Instruments
   
 18. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

 19. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

 20. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Eu folosesc SSH Tunnel pentru asta. Şmecheria e că dacă ai root bagă nişte reguli de iptables şi rutează transparent tot traficul prin tunel, deci nu mai absolut nimic altceva de făcut (setări proxy şamd).
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice