Best of Android

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Dom'le, n-ai înțeles ideea. Tu te legi de faptul că EU deja AM EDITAT acel RAW și prezintă niște detalii (?) aparent mai bune, pe când poza cealaltă e needitată. RAW-ul îl păstrez și prelucrez și eu (uzual), dar nu-i fac resize/upscaling. Toate pozele cu PocoF1 ce le-am atașat pe-aici sunt din RAW-uri.
Ideea era că upscalingul inteligent făcut de aplicația aceea la 48 MPix de la 12 MPix este mult mai bun decât calitatea upscalingului făcut cu un soft de editare foto potent cum este Photoshop.
Totul se face în telefon. Chiar dacă upscalingul RAW-ului s-ar apropia măcar de calitatea celui al aplicației, tot ar presupune editare pe PC, ceea ce ar face procesul dificil/limitat. Iar faptul că rezultatul upscalingului e prost, îl face și inutil.
Singura alternativă ar fi să găsesc vreun soft dedicat care să facă upscaling inteligent RAW-urilor. atunci poate ar merita.

Pentru comparație, pozele full la 48 MPix:
RAW upscaled + SuRmob pic
 
Last edited:

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Messages
1,581
Dacă tot suntem aci...ceva weather app/provider? Încă nu am găsit una să mă satisfacă pe deplin :biggrin:

P.S. Îmi trebe pt România.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,436
Am folosit cu plăcere WeatherPro a unor nemți, bătea la fund precizia altor aplicații gen AccuWeather.


Doar că acum câteva săptămâni s-au gândit ei să scoată grafice și hărți radar și chestii faine din varianta gratuită și să le bage doar în aia cu plată lunară (in-app purchase), plus o interfață nouă cu iz de apple de mi s-au strepezit dinții. N-au anunțat nimic pe nimeni, oamenii doar s-au trezit cu „what is this shit” și „unde mi-e widgetul de vreme” în telefon, iar ăia care aveau înainte plătit cont premium pe câte un an... nu îl mai pot accesa, trebuie să plătească din nou ca să scape de reclame din aplicație. Ratingul aplicației s-a dus pe gârlă, de la 4,5 la 3,6.

Am trecut înapoi pe aplicația anterioară, 1Weather, care are interfața utilizabilă și acuratețea bună.


Dacă te vrei hardcore, poți să pui bookmark la foreca.com cu orașul care te interesează.


Hint: poți pune bookmark direct la URL-ul graficului cu prognoza, de exemplu


produce poza de mai jos (e live, dați refresh zilele următoare să vedeți vremea din Cluuuuuuj):

meteogram.php


Foreca e unul din ăia 5 global weather providers, și singurul care oferă detaliile gratis pentru useri prin portalul lor. Restul sunt doar B2B, iar în afara celor 5 mari sunt o droaie de institute naționale de meteorologie, care cum poate să măsoare și să facă prognoze.

Voi considera INMH o sursă de informații credibilă atunci când publică și un raport cu acuratețea statistică a prognozei vs. realitatea măsurată ulterior, ca să vedem cât de bine o nimeresc. Ungurii pot să detalieze modelele probabilistice, sau sursele de nesiguranță în predicțiile climatice. Deocamdată INMH n-a fost în stare să publice un raport anual de activitate pe 2018, și acușa a trecut juma' din 2019. La momentul ăsta chiar și o piatră atârnată de o sfoară sub streașină are o previzibilitate mai credibilă. :biggrin:

Informațiile colectate de la stații meteo personale gen alea înscrise în WUnderground sunt cam afectate de modul în care stațiile meteo au fost instalate. Când instalația e una pro, atunci se aplică standardele corecte, de exemplu viteza vântului se măsoară în câmp deschis, la 2m deasupra solului, la minim 20m de orice zid și minim 15m de orice copac sau tufă, bla bla bla. Un amator care și-a luat stație meteo și și-a prins anemometrul de balustrada balconului la etajul 8 deasupra unei alei înguste între 2 blocuri lungi o să raporteze niște informații de tot rahatul către WUnderground, chit că a dat 3000€ pe stația meteo.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Messages
1,581
Merci. Foreca vad ca are și app, I'll take a look.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,540

Ai mai mulți provideri printre care și Foreca. :smile:

Îți dă și niște informații despre resursele telefonului dacă vrei.

Screenshot_20190604-195018.png
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
1 Weather foloseam odată și avea de toate: desfășurător, predicții, statistici, hărți radar etc. Precizie foarte bună.
Acum mi-ajunge app. de vreme a MIUI. Dacă vreau mai mult, mă uit la barometrul Protrek-ului sau la 3 days rainforecast.
 

ericsics

Unicorn Dad
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2003
Messages
242
La Transparent blah blah m-am oprit si eu, si le-am dat si bani, sa traiasca.
Am mai folosit si Weather and Clock Widget for Android, dar l-am dezinstalat la un momentdat din motiv de consum de baterie. Parca si asta stia de mai multi provideri, poate acu o fi bun. In comparatie cu astea 1Weather nu m-a impresionat, iar AccuWeather Platinum aduna praf intr-un drawer de apps din motiv de widget idiot.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Merci. Foreca vad ca are și app, I'll take a look.
Tocmai am dezinstalat-o. De o saptamana (de cand o urmaresc) nu a dat niciodata, dar absolut niciodata o prognoza corecta pentru Bucuresti. Inclusiv realtime e eronata, imi arata rupere de nori si afara e cer senin 100%. :bash:
O sa testez acum o cunostinta mai veche, de pe Winphone, de la ruși (deci nu da prognoze decat pentru Europa anexabilă :biggrin: ): Gismeteo. Tare-s curios daca le nimereste...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,405
Ruperile de nori sunt foarte localizate. Ieri ploua cu burbuluci la Aviatorilor și mai încolo era soare:

WhatsApp Image 2019-06-20 at 15.56.49.jpeg

Duminică m-a prins pe coclauri pe lângă Curtea de Argeș o ploaie cu piatră de nu se mai vedea la 10m în fața mașinii; am mers vreo 2-3km prin ploaie și până la urmă am oprit sub un copac vreun sfert de oră. Când am plecat, la 1km mai încolo de unde am oprit șoseaua era perfect uscată, nu plouase nici o picătură.
 
  • Wow
Reactions: Neo

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Q, ție îți trebuie o aplicație care să aibă harta radar în timp real. Așa vei ști unde plouă și unde nu. Eu folosesc harta ANMH și schimbările (în perioade de-astea de maximă instabilitate) sunt atât de rapide, încât nu cred că vreo aplicație de-aia generică de vreme le-ar putea anticipa.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,156
Global weather changes are a hoax :facepalm:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
In timpul groaznicelor furtuni prognozate de toate aplicatiile pentru Buc., in intervalul 11.00-13.00, am reusit sa schimb anvelopele cu mâna mea, am mai bibilit ceva pe la motor si am dat si un polish pe faruri. Din pacate m-a bătut soarele in cap de m-a tâmpit. Deci super bine investiti banii in prognoze meteo & stuff. :mad:
 
Last edited:
Top Bottom