Articole interesante din presă sau de pe bloguri

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,689
Marius, ai cumva nevoie să scanezi ceva și nu arată bine decât dacă e pe SCSI? :biggrin: Scannerul ce-l folosesc eu îmi trimite PDF-uri sau JPG-uri prin e-mail, nici măcar nu mai e legat la PC. Cred că au trecut vreo 15 ani între cele două scenarii :biggrin:

Gigel Average n-are nevoie să știe diferența între tehnologii. Pentru el, computerul e o unealtă de care are nevoie pentru ca să-și facă treaba și care acum poate fi cumpărată din supermarket. Doar tocilarii se udă de la detaliile tehnice, uuuu e DDR3, uuuu e 400 Mbps!! Restul lumii funcționează pe rezultate. Singura grijă a lui Gigi e dacă își copiază fișierele mai încet decât are răbdare, sau de ce mufa nu se potrivește. Da, mai suntem și niște power users care știm să stoarcem mai mult din tehnologie, dar fără ca tehnologia să devină un scop în sine sau să ne subjuge.

Exemplul cu cardul SD e grăitor. Uite, mie îmi trebuie un card SD pe care să pot trage cu dSLR-ul RAW-uri în rafală și să înregistrez video HD fără să se întrerupă. Am o motivație reală și practică de la care am pornit căutarea și cumpărarea de carduri Lexar de clasă 6 ce susțin 15-20 MB/s, și asta fiindcă Sandisk Extreme III costă dublu la aceleași performanțe. Tu pui în primul rând detaliul tehnic, ce e complet lipsit de însemnătate fără contextul dat de utilizarea lui. 1 MB/s e mult sau puțin? Depinde; nu știm pentru ce.

Bateriile Zinc-Carbon mai sunt bune la ceva acum, când avem baterii alcaline și acumulatori NiMH pe toate gardurile? Da, în acei consumatori ocazionali și cu curenți mici: telecomenzile. E overkill să pui baterii alcaline, iar acumulatorii mai mult se descarcă stând degeaba decât fiind consumați de acționarea telecomenzii. Nu văd pe nimeni protestând că acumulatorii și alcalinele o să distrugă bunătate de industrie a bateriilor clasice, așa cum declari tu despre USB. Și chiar dacă ar fi așa, și nimeni n-ar mai produce baterii Zinc-Carbon din motive de poluare și scădere a pieței, ar trebui să facem provizii sau să plângem de câte ori schimbăm bateriile alcaline în telecomenzi că uite ce lucru minunat a dispărut? Viața merge mai departe; fă-ți treaba cu ce ai disponibil și mergi înainte.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,248
Mda. Mergem inainte. Exact ca soferii aia care conduc uitandu-se la bara masinii din faţă.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Al meu, din aparatul foto, omule, prind 5-6 MB/s la transfer.
Mai informează-te.

LE: scuze, n-am văzut că se trecuse la pagina următoare.
Marius, tu eşti ca ăia care stau în spatele căruţei, bălăngănind din picioare... privind înapoi...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,493
Mda. Cred ca trebuie sa-mi upgradez card-reader-ul. :-/

Marius, am si eu vre-o 6-7 SD-uri prin casa dar toate sunt de clasa 0, cu rate de transfer de ordinul KB/s.
Daca vrei un SD rapid, cauta unul de clasa 6 sau 10.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
USB 3.0 deocamdată e copil în faşă, până nu se implementează Bios Boot Specifications (sau cum se va numi acest suport la EFI) e apă de ploaie. Deocamdată ai nevoie să bootezi de pe alt device (CD, usb2.0...) un SO care să aibă suport pt usb 3.0 şi abia apoi să-l poţi folosi... Cam asta-i efectul neimplicării Intel, şi nici pentru P67 nu sunt veşti prea bune în direcţia asta. Nu ştiu cum stau lucrurile în tabăra AMD.
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
I'm telling you man! It's the Millitary! They are experimenting some God forsaken biological weapon intended to kill millions of inocents!!! Too much? :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,689
Nu așa au picat păsările în deșert în FlashForward? Ăla n-a fost serial SF, ci documentar - de-aia i-au luat piuitul :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu m-aş muta să fiu în locul ălora. Nah, glumesc, eu's mai fatalist...
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
Totuşi mă gândesc ce sentimente or avut ăştia când s-or trezit de anul nou cu ciorile moarte în curte... Creepy!
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Mi-au publicat articolul asa repede? :biggrin: Nu-mi vine sa cred! Acum serios: sunt total de acord cu concluziile.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu e vorba de bandă, e vorba de peering la ai noştri. Care peering, din cauza infrastructurii recente, e ţapăn.
 
Top Bottom