Mistral
Alien
Eu vorbeam de majoritatea medicilor, care accepta spagi ca si plata aditionala a serviciilor, nu ca si conditie pentru a-si face treaba. Experienta mea e limitata neavand de a face direct cu spitale / medici / etc. dar impresia mea creata din povestile prietenilor mei din domeniu sau a celor care au trecut prin sistem ca pacienti este ca medicii care fara spaga nu-si trateaza cum trebuie pacientii sunt exceptii, nu regula. Eu n-as considera medicina o meserie ca oricare alta, sau ma rog, n-ar trebui sa fie.Pai fii si tu consecvent. Ori ambii pretind spaga, ori ambii accepta spaga.
Este irelevant motivul pentru care un medic accepta / pretinde spaga. Am vazut multe cazuri in care banii erau pretinsi unor oameni saraci de la tara, pentru interventii minore. Daca medicul nu-si primeste spaga si pentru asta nu trateaza cum trebuie un pacient, mi se rupe de motivul pentru care o face. Crezi ca asta-l face mai putin vinovat decat politicianul care pretinde spaga pentru inca un etaj?
Pana la urma si medicina este o meserie ca oricare alta, nu cred ca am auzit plangeri din sectorul... IT sa zicem.