Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

Windows phone. :D Player DLNA (Smartplayer). Scaneaza tot LAN-ul in 0.5 secunde, vad toate serverele disponibile, tot ce e pe ele, click si curge filmul.
Tableta Samsung cu Android. Am testat pana acum 3..4 playere. Muc total: scobeste reteaua de oboseste, dupa vreo 30 de secunde incepe sa afiseze cate un server... :zbang:
Recomandati-mi deci un player mic si simplu, care sa se miste azi, nu joi sau vineri. :D
Multumesc.

PS: reteaua nu are iesire in internet. Se pare ca asta da peste cap playerele pe care le-am testat pe Android, probabil vor musai sa dea pe goarna ce fisiere am pe servere, ce am in playlist, etc...
 
Last edited:
PS: reteaua nu are iesire in internet. Se pare ca asta da peste cap playerele pe care le-am testat pe Android, probabil vor musai sa dea pe goarna ce fisiere am pe servere, ce am in playlist, etc...
Vezi sa nu fie bifata vreo optiune gen "cauta pe Internet informatii despre continut", cum avea si Windows Media Player, dar la care putea fi dezactivata.
 
Nu, am debifat din prima aceste optiuni. Cred ca momentul in care orice device electrocasnic (masina de spalat rufe, etc...) va refuza sa functioneze fara conexiune la internet, este foarte aproape. :(

Pocaiti-va, IOT vine! :climb:
 
Samsung nerootat. Vreau sa configurez o conexiune VPN. Nu vrea decat daca activez secure screenlock (cu PIN /parola / whatever). :capu: Asa e Androidu' in general sau e doar stupiditatea Samsung? Intreb deoarece s-a facut frig afara si decat sa dorm pe pres, mai bine fara VPN. :P
 
Samsung nerootat. Vreau sa configurez o conexiune VPN. Nu vrea decat daca activez secure screenlock (cu PIN /parola / whatever). :capu: Asa e Androidu' in general sau e doar stupiditatea Samsung? Intreb deoarece s-a facut frig afara si decat sa dorm pe pres, mai bine fara VPN. :tongue:
Dacă te gândești bine, are sens. Încurajează cartofiorii să-și securizeze telefoanele :)
 
Desi pare hilar, eu nu am decat PIN-ul din sim-uri activat. Nu am screenlock, nu am amprenta, etc... Nu am secrete in telefon. Necriptate. :D Ideea e ca parola aia sa o ceara cand trebuie, nu cand vrei sa joci Candycrush. :D
 
Dragilor, azi am dat să transfer niște fișiere cu ES Explorator prin Wifi pe PC și la încercarea de acces a PC-ului îmi cere "conectare la smb:192.1xx.x.xxx" cu username și parolă, ceea ce nu mi-a cerut decât o singură dată în trecut. Atunci am dezinstalat aplicația, am reinstalat-o și și-a revenit. Acum am făcut aceiași pași, dar tot îmi cere parolă. Ce trebuie să fac?
Mai e vreo alternativă la acest ES Explorator cu aceleași facilități de transfer prin Wifi la PC? Deja ES s-a umplut de mizerii și aș căuta altceva. Mulțumesc.
 
ursamajor io folosesc managerul de fișiere făcut de Asus pentru ZenUI, dar care cred că poate fi descărcat gratis și pe alte telefoane (și funcționează standalone) - cel puțin merge fără probleme pe Motorola :biggrin:

La deschidere afișează numărul de fișiere grupate pe categorii (imagini, filme, muzică etc.), și spațiul ocupat în internal storage și microsd.

Screenshot_20180117-103556.png

Dar mai are și un storage analyzer cu care poți vedea în pie charts ce tipuri de fișiere ocupă cât spațiu în fiecare locație de stocare, sau care foldere ocupă spațiul cel mai mult, sau care sunt cele mai mari fișiere, sau care e spațiul ocupat de fișiere duplicat (și nu neapărat cu același nume).

Screenshot_20180117-103641.png Screenshot_20180117-103650.png Screenshot_20180117-103712.png

De asemenea, poate căuta stocare în rețeaua locală (și să definești user/pass pentru acces, dar nu poți adăuga tu un IP anume), și servicii de stocare în Cloud (limitat la Google Drive, Microsoft OneDrive, ASUS WebStorage și Yandex).

Screenshot_20180117-103725.png
 
Mulțumiri, am rezolvat-o cu ES Explorator. Culmea, "buba" era la W10 pe PC. Nu știu de ce, periodic și fără ca eu să intervin, îmi modifică la rețea și sharing setarea din "No password" în "With password"...
Am încercat și alte aplicații Android (de ex. WiFi Explorer) care folosesc un server/link de pe net să urce fișierele, de unde le download-ezi din browser-ul Win-ului. Sunt mult mai rapide ca upload/download decât ES-ul, dar m-am obișnuit să o fac cu el, cu Copy și Paste. E mai comod. :)
 
Back
Top