Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

Cazurile excepționale de utilizare nu justifică toate cazurile majoritare. Pe de altă parte, e bine de știut că există opțiuni valabile atunci când m-o apuca dorul de ducă pe coclauri străine, fără semnal de mobil ca să sun măcar la MAE să mă recupereze :biggrin: Și-n plus, ăsta e avantajul concurenței: din 20 de aplicații cu același scop, fiecare să-și găsească acea una care-i place lui cel mai mult.

Ce n-am găsit încă e o aplicație care să testeze memoria flash a telefonului, dacă are bube sau nu.
 
Recunosc că nu folsesc OSM prea mult în Europa, unde traficul de date e ieftin; hărțile sunt foarte bune pentru orientat pe coclauri, pentru că are inclusiv poteci și pârtii de ski, cam orice urmă de civilizație e pe hartă.

Pentru navigare Waze are avantajul cunoștințelor de trafic și drum (l-am folosit de pe vremea când mergea pe Windows Mobile 6 și nu era nimeni pe hartă, nici hartă nu era în multe locuri, era inutilizabil ca navigator dar util pentru găsit scurtături - străzile cu "puncte", pe care nu trecea nimeni).
 
Ha, am găsit buba la telefonul GPS: cardul de memorie bulit, din cauza căruia se agățau procesele. Scos cardul -> merge impecabil.
 
Maps.me e altă implementare cu hărți OSM offline, se mișcă mult mai bine decât OSMAnd dar nu are la fel de multe funcții.
 
Ce anume indică chestia încercuită? WTF, 65 grade C? :what:
 

Attachments

  • Screenshot_2016-02-23-09-12-51.png
    Screenshot_2016-02-23-09-12-51.png
    45.2 KB · Views: 26
Mă uitam că e permanent așa, probabil n-au cum să implementeze o soluție de răcire în zonă. Gândesc că e vreo drăcie de-aia de microintergat, ceva... :what:
 
Înclin să-ți dau dreptate, că la valorile celelalte tot "pâlpâie" zecimalele, la asta rămâne ferm 65,0.
mi-ai indus o idee, ia să văd ce se întâmplă când redau un clip.
 
Mi se pare mie sau in Android 6 (poate si 5, dar nu am avut niciodata) daca sunt pornite atat datele mobile cat si WiFi inchide automat datele mobile cand ai conexiune WiFi? Tocmai am vazut ca datele mobile sunt pornite, dar fara semn de 4G, iar cand inchid WiFi apare imediat semnul de 4G.
 
Da, când ești conectat la WiFi nu folosește datele. Sunt mai multe motive (costuri, curent, mod de operare a rețelelor). Pe Note 4 am o opțiune "Download booster", cu descrierea "Download large files (over 30MB) faster by using Wi-Fi and LTE networks at the same time", dar n-am încercat (la noi nu prea are rost, conexiunile la net sunt ok).

Văd că apare un icon complicat cu 4G și tot felul de semne.
 

Attachments

  • 2016-02-23 14.31.57.jpg
    2016-02-23 14.31.57.jpg
    76.2 KB · Views: 21
Eu folosesc Android de la versiunea 2.x si asta e comportamentul standard. Cand are WiFi "ignora" datale mobile (efectiv decupleaza datele 3G/LTE).
Unele telefoane cu Android 5/6 activeaza automat datele mobile daca WiFi-ul la care esti conectat nu are net (dintr-un motiv sau altul).
 
Eu folosesc Android de la versiunea 2.x si asta e comportamentul standard. Cand are WiFi "ignora" datale mobile (efectiv decupleaza datele 3G/LTE).
La S2 si S3 facea transfer pe Wi-Fi daca erau ambele pornite, dar nu oprea conexiunea 3G, aparea ca fiind activa. Aici pare sa o opreasca, ceea ce face bine la baterie.

De asemenea in doze mode opreste tot, nici macar mesajele de WhatsApp nu le descarca. Nu ca ma deranjeaza :smile:

Pe WP ramane PDP-ul activ, dar treci in alt canal radio. Pe android vad ca da jos PDP-ul.
Ce e PDP?
 
La 3G era mai simplu. Telefoanele de-acum "sar" din 4G cu orice ocazie, pentru că by default nu pot face conexiuni de voce prin LTE (VoLTE - nu mai există canale de voce speciale în 4G, totul e IP-based), așa că n-are rost să țină o conexiune 4G dacă nu transferă și date prin ea.
 
PDP. Cu mai putine cuvinte, cand ai o sesiune de date activa pe mobil, exista un PDP context in echipamentele de core care contine detaliile conexiunii (ip, imsi, ggsn, sgsn), nu are sens sa detaliez pentru ca e irelevant. Am testat cu un WP10, WP8.1 si pentru ambele exista acest PDP (adica sesiunea de date 3g este activa, adica telefonul este conectat si la 3g pentru date). Pentru Androidul nevestei nu exista PDP cand are WIFI-ul pornit. Are nexus 5 cu nujce versiune de soft, poate pentru cele anterioare ramane si conexiunea 3g activa.
Chiar daca ai si conexiunea de date 3g activa, nu consuma baterie multa pentru ca nu se face trafic peste 3g. GGSN-ul da jos pdp-ul (conexiunea 3g) dupa un idle timeout.

Daca stau bine si ma gandesc, e posibil ca conexiunea sotiei sa fi fost activa pana la un anumit punct in paralel cu WIFI-ul si apoi oprita de GGSN. Daca vi se pare important, testez maine cu diverse terminale.
 
M-a pus :dracu: sa instalez Outlook pe telefon, iar autonomia s-a dus rapid cu pluta: de la 5 zile la ~ 2. Idiotul mananca baterie pe paine, nu stiu cat de des verifica mailurile noi pentru ca nu se poate seta o valoare si nu mai intra in Doze, mod in care consuma de obicei 2% in 8 ore.

Idei, alta decat de a ramane fara mail pe telefon? Nici nu m-ar deranja atat de tare, ce ma intereseaza e doar calendarul care e tot in Exchange si la care nu am nici o solutie de sincronizare rezonabila, MyPhoneExplorer are probleme grave cu conectarea la telefoane.
 
Back
Top