Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Sau varianta mai normală, adu securitatea mai în secolul nostru și nu mai da share-uri la liber pe niciunde. :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Nu știu ce au, dar știu ce n-au: protecție. Iar în zi de azi, fără o protecție minimă, ți-o cauți. De un deceniu există viruși tip vierme care caută share-uri să le infecteze, acum sunt și mai sofisticați pentru a penetra rețele, e de-ajuns să ți se conecteze în rețea cineva cu un device infectat și aia e. Deci dacă tu personal vrei să stai în fundul gol și aplecat fiindcă "ce are" când alții îți spun "vezi că ești la un gay orgy party", măcar să nu fii luat prin surprindere când se întâmplă.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
De la alții nu am pretenții, da' de la un medic mă aștept să înțeleagă cel mai bine paralela dintre medicină și securitatea informatică, și importanța principiilor prevenției și a izolării.

Parola se setează la userii care au dreptul de acces la share, cu permisiunile aferente (read-only, read-write).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Read-only pe directorul cu date, read-write pe un director gol unde sa iti uploadezi ce ai nevoie.
Am avut FTP accesibil din internet cu director /upload read-write pentru anonymous timp de multi ani (10+) si n-am gasit niciodata ceva scris acolo desi vedeam boti cum intra si incearca parole de admin.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
read-write pe un director gol unde sa iti uploadezi ce ai nevoie.
.
Exact așa am și eu: folderul cu Xiaomi, unde fac "operațiuni" cu tel., plus câte unul gol pentru PC-urile din rețea. Altele nici nu share-uiesc.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Ce aplicații mai aveți prin telefoane/tablete? De-astea generice, nu de alt fel, că fiecare are gărgăunii lui, de care nu sunt curios. :biggrin:
Eu am înlocuit ES Explorer cu X-plore, de când cu mizeriile cu SMB-ul. X-plore merge perfect, deși puteau să-i facă o interfață mai acătării.
Mai am CamScanner, CM Browser, DigiRO, DigiOnline, Foobar, Here We Go, FB lite, MXplayer, Signal, TVstreams, Știri din România, Translate, Wazzup, Real Calc.
Trufandale: Gcam, Open Camera, Lightroom, Snapseed, SkySafari, Spectroid, Network Cell Info lite, Norton clean, Homeguard.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Atunci, bagă! :biggrin:
Ai dreptate! Eu de fapt nu prea am aplicatii 3rd party.

Accubatery, Ad guard, Authenticator 2 bucati; BT24, Endomondo, Here, ING home bank, Last pass, Mobi pay, Eon myline, Office lens, One drive, One note, Push ups, Push bullet, Revolut, Stocard, Telekom, Tidal, Total commander, tp MI FI, Uber, USB audio pro, VLC media player, Waze, Whatsapp. Restul vin de la google, ce dau ei default la pixeluri.
 
Top Bottom