Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Problema: am doua compuri pe care le tin in stand-by. Si asa stau orice alte windowsuri pornesc sau folosesc in lan. Mai nene, cand isi porneste soatza tableta, imi scoala toate calculatoarele din standby si nici ca mai intra vreodata, cat timp e tableta pornita. WTF??? Mi-e lene sa fac captura de pachete si oricum la ce trafic are tableta aia... :zbang:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Nu umblu la ele, sunt stabile, isi fac treaba cand am nevoie de ele, le trezesc de pe mobil, fac nani dupa ce termin cu ele. Problema e la tableta soatzei, android. :zbang:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Android, android, da' de care? Samsung? Mă gândesc că o fi vreun serviciu activat pe tabletă care caută în rețea servere/clienți de media playback.

În funcție de ce router/access point ai, poți încerca să activezi AP Isolation Mode, eventual să pui tableta pe un guest network care are acces doar la internet, nu și resurse din LAN.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Samsung. O sa incerc cu ap isolation, cred ca are routerul. Dar dupa concediu. Oricum tableta vine cu ea la mare. Deci nu poate face rau in lan. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Wake up all the computers!!! :biggrin:

AP Isolation = clienții wireless nu se „văd” între ei, însă probabil că pot accesa rețeaua wired și atunci n-ai făcut mare brânză. Dar dacă producătorul a înțeles prin AP Isolation că e permis doar accesul spre internet, atunci te-ai scos.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Recomandati-mi un server dlna pe Android. Pe moment, ca sa vad pozele din mobil pe tableta folosesc project my screen (pe mobil) si wifi display sink player (pe tableta), dar meh... As prefera cu dlna...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Nu merg mai bine transferate si vazute local? Ultima data cand am cautat ceva similar nu am gasit nimic care sa imi placa si am schimbat directia.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Ideea e ca audienta sa stea cu tableta in mana si eu, din alt fotoliu, sa dau swipe si sa explic ce a vrut poetul sa spuna in poza aia. :smile:

Da, "ezista" si solutia cu vnc si fisierele transferate pe tableta, dar eu zic ca e de rahat. :biggrin:
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Un amic mi-a adus un HTC M8 să "văd dacă pot face ceva cu el". Pe scurt telefonul nu mai reuseuste sa incarce OS ul, trece de boot logo, insa dă eroare "system ui has crashed report this to HTC ?" Yes/no, nu conteaza, o ia din nou de la capat cu eroarea.
Am facut factory reset din recovery, clear cache - n-a mers.
Am incercat sa-i pun rom ul stock cu adb - n-a mers - telefonul este listat ca fastboot device, driverii sunt ok, reusesc sa comunic cu el de genul fastboot get var all sau reboot bootloader, totul e ok, pana ii trimit fisierul .zip pe care sa-l scrie, ei bine se ințeapă și rămâne așa cu zecile de minute.
Code:
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.19.0.0000
(bootloader) version-baseband: 1.29.214500021.12G
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 6.12.401.4
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: 0
(bootloader) imei: 0
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 0
(bootloader) product: m8_ul
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B10000
(bootloader) cidnum: HTC__032
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: RUU
(bootloader) commitno-bootloader: XXXXXXX
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0

Am incercat si toolul de la HTC pt update - e un proces gen next, next, fara command line, iar rezultatul e cumva asemanator cu cel de mai sus, in sensul ca procesul de update incremeneste, iar progresul este zero.(screenshot mai jos )
Am incercat si alt cablu USB, am incercat cu USB 2.0 - (se mentioneaza prin tutoriale ca cu USB 3.0 ar fi ceva probleme) .
Telefonul este stock, unlocked, unroot -daca aveti ceva idei ce i-as mai putea face, in afara sa-l sfatuiesc sa caute altceva m-ati ajuta tare mult!


aruwizzard.JPG
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Multumesc Marius, spatiu liber este, iar ca sa instalez ceva de pe sd card cre ca' trebuie root si instalat TWRP in prealabil si cam asta vreau sa evit. Pana la urma am sa faca asa si odata pornit il aduc la starea intiala.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Mi se pare că TWRP îl poți rula și din mers, fără instalare, prin fastboot.
 
Top Bottom