Carcasa e UTT DL-4395 (
aici sunt ceva poze făcute de DigitalWorld, mai am şi eu câteva) şi am ales-o în primul rând pentru aspect şi în al doilea rând pentru construcţia interioară. Are 4 bay-uri de 5,25" şi 7 bay-uri de 3,5" din care două cu ieşire prin mască. Hard disc-urile stau frumos în dreptul ventilatorului de intrare de 8cm, iar în spate se mai pot monta două ventilatoare suplimentare de 8cm. E construită ţeapăn, ruseşte, dar cu atenţie la detalii încât să nu te poţi tăia. Singura nemulţumire a fost sursa de 400W ce se încingea cam tare şi avea tensiuni cam mari; radiatoarele erau făcute pentru ventilare de deasupra, probabil cu un ventilator de 8 sau 12 cm, nu pentru ventilare din laterală. Am măritat sursa şi am luat în schimb o
KME PZ-400 ce are un ventilator centrifugal de 15cm foarte silenţios şi a venit cu cablul de alimentare ATX tras în plastic şi mulţi conectori în plus - inclusiv unul SATA.
Chiar dacă din poză nu se vede profunzimea, carcasa e foarte aerisită. Cablurile nu incomodează airflow-ul, nefiind lăsate să se bălăngăne.
Cablul IDE pentru hard disc şi cel pentru unitatea floppy le-am pliat cu grijă în laterală, pentru a nu incomoda. Între conectorul IDE de pe placa de bază şi hard disc ar fi suficient şi un cablu de 10cm, dar nu găsesc niciunde aşa de scurt
Tot în laterală sunt legate firele pentru butoanele şi LED-urile frontale, cablurile pentru porturile USB şi audio şi cablurile la ventilatoarele suplimentare ce sunt alimentate deocamdată de la 5V, le voi face un controller cu potenţiometre frontale în viitor.
Cablurile suplimentare nefolosite le-am legat într-o margine a carcasei, unde să nu incomodeze. Cablul negru transversal e de la ventilatorul din spate, e o soluţie temporară până când rezolv controllerul de viteză. Se vede şi cablul IDE pentru CDRW, "rounded" home-made.