Wire management [Poze cu sculele noastre]

Sistemul meu :biggrin:
 

Attachments

 • IMG_1217_mic.JPG
  IMG_1217_mic.JPG
  78 KB · Views: 198

CrossFiR3

Membru
Am baga cablul IDE pe sub placa de baza...si cam atat:

P.S: Nice madhorsefuzzy. Ce proc ai de trebuie sa il racesti pasiv cu Ninja?:smile:
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Cum ziceam: ce goale sunt calcurile voastre!
Aveti dreptate. N-a mai fost sters de praf de cand l-am asamblat prima data si a stat deschis tot timpul, ca daca pun capacul se supraincalzeste. Tot zic ca o sa ma apuc sa-l demontez complet si o sa-l curat dar asta mi-ar lua o zi intreaga si nici n-am siguranta ca o sa mai mearga dupa ce il fac la loc. :frown:
BTW, pasta termoconductoare trebuie schimbata periodic? A mea are 3 ani.
 

burebista

Manic Miner
Marius ia un tub de AS5 si daca nu traiesti mult te tine pina mori. :biggrin:
Acu' serios un tub d'ala ti-ajunge toata viata daca nu schimbi procesorul ca pe ciorapi. Si nici nu trebuie schimbata, odata pus un strop de AS5 nu mai trebuie reimprospatat.
 

Cosmin_C

melomaniac
N-a mai fost sters de praf de cand l-am asamblat prima data si a stat deschis tot timpul, ca daca pun capacul se supraincalzeste.
Ei vezi, aici e diferenta. La mine cu capacul pus am 3-4 grade mai putin la procesor si 2-3 la placa video. :smile:
 

CQ

<img src="/images/rating/0stars.gif" alt=""><br>Ba
Iar la mine placa video are cam cu 15 grade mai mult fără capac (e răcită pasiv, se bazează pe fluxul de aer creat în interior).
 

Attachments

 • poza2da8.jpg
  poza2da8.jpg
  122.3 KB · Views: 249

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
La mine exista un cooler in fata hardului care baga aer. Aerul se incalzeste de la hard si abia apoi ajunge la procesor. Daca pun capacul la carcasa temperatura creste cu vreo 10-15 grade la toate termometrele. :frown:
 

CQ

<img src="/images/rating/0stars.gif" alt=""><br>Ba
Atunci, regândeşte sistemul de „răcire”: bagă pe lateral, în dreptul procesorului sau al plăcii video şi scoate pe faţă şi pe spate.
 

bausto

The year of grace, 2007
La mine e greu cu WM-ul. Avand in vedere ca fanul de 120 din spate se alimenteaza din molex si nu are cablul destul de lung cat sa il trag pe plafonul carcasei, adaptorul de la procesor are alimentare (de floppy), 3 harduri din care unul PATA, DVD-RW+CD-RW PATA, placa video cu alimentare suplimentara...
Ceva trebuie facut. :smile:

L.E. Marius, o idee e sa faci o aerisire in dreptul placii video si a procesorului (doar o grila mare, cu filtru) si sa pui 2 fanuri de 120 in fata si in spate care sa scoata (ambele). Astfel, aerul intra peste placa video si CPU si iese peste harduri si prin spate.
 

Cosmin_C

melomaniac
La mine exista un cooler in fata hardului care baga aer. Aerul se incalzeste de la hard si abia apoi ajunge la procesor. Daca pun capacul la carcasa temperatura creste cu vreo 10-15 grade la toate termometrele. :frown:
Eu nu am deloc ventilator in fata, doar cel de pe spate si cel din sursa, ambele scotand aer. Panourile laterale sunt acoperite cu material fonoabsorbant, nu stiu cat absorb din sunet dar macar acopera gaurile, fortand un airflow fata-jos catre spate-sus. Si chiar se simte cum intra aerul prin fata, chiar daca nu e fan acolo...
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Bandă de izolat? Come on. :capu: Şi în spatele carcasei sunt cumva două ventilatoare unul peste altul? :hihi:
 

bausto

The year of grace, 2007
Hai korby, acum de ce esti asa dur? Si tu ai mai improvizat pe ici, pe colo, mai mult ca sigur. Fiecare cum poate, la inceput, pana gasesti solutia optima :smile:. Cam pe-acum jumatate de an postai si tu un WM asemanator :wink:.
Dar chestia aia ce pare sa fie un "ventilator dublu" nu prea are ce cauta acolo. Daca sunt 2 ventilatoare suprapuse, sa stii ca mai rau faci decat bine. Nu o sa obtii decat un flux scazut de aer si ceva zgomot in plus.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Serios? :cool: :tongue: :hihi: Recunosc că aveam o carcasă incomplet vopsită, dar măcar n-am folosit izolir. :biggrin2:

Anyway, eu am scăpat de astfel de griji.
 

Attachments

 • 1.jpg
  1.jpg
  238.7 KB · Views: 171
 • 2.jpg
  2.jpg
  292.2 KB · Views: 158
Last edited by a moderator:

CrossFiR3

Membru
Nu, nu sunt 2 ventilatoare. Celalalt e doar suportu, am scos elicea din el:biggrin:.
Inca nu am avut timp sa ma duc sa cumpar coolere:smile:.
Cat despre izoler, nu pot sa spun ca am gasit solutia optima, dar macar acum sunt firele stranse si au culoarea neagra:biggrin:
P.S: Macar e liber si nu obstructioneaza nimic aerul...care o sa fie:smile:
 
Top