Windows: Cum fac...?

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Doar dacă după primul se face o pauză pentru a nu fi considerat dublu-click (caz în care selectează cuvântul). :wink:
 

XmasBug

<img src="/images/rating/2stars.gif" alt=""><br>Wo
Joined
Aug 3, 2004
"Rabbit" M-am gândit la folosirea parametrului /k în locul lui /c dar asta înseamnã cã trebuie închisã manual fereastra interpretorului de comenzi de 10 ori.
4. Cand folosesti /k, bagi un &&exit la sfarsit.

"Toranaga" Problema este cã în fullscreen interfata propriu-zisã ocupã doar jumãtatea de sus a ecranului.
Este posibil sã-l fac sã ocupe toatã înãltimea ecranului?
6. Nu stiu daca am inteles prea bine insa daca interfata propriu-zisa este tot in interpretor, faci o scurtatura la batch-ul respectiv, click dreapta, properties, layout si te descurci. Altfel, poti modifica batch-ul sa porneasca aplicatia cu start /max ...
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
9. Se poate seta de undeva ca fisierele PDF (gasite dupa un banal search pe Google) sa fie tratate precum arhivele RAR sau ZIP? Adica in momentul cand dau click pe link sa ma intrebe ce sa faca, daca sa il deschida sau daca sa-i faca download. In mod normal mi se deschide o fereastra de IE care acceseaza un plugin de Adobe Acrobat Reader.
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
6. XmasBug, este deja fullscreen. Problema se pare ca vine de la program si se manifesta numai in XP. Am vorbit deja cu firma sa-l porteze pe Visual Fox, ca nu se mai poate. :biggrin:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
9. O soluţie ar fi să dai clic-dreapta pe fişierul pdf şi apoi clic pe Save Target As. Asta plus soluţia de mai sus acoperă ambele variante dorite de tine.
 

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Originally posted by Toranaga
6. Problema se pare ca vine de la program si se manifesta numai in XP.
Toranaga-san ai incercat sa rulezi prima data 'Command Prompt' (din Accesories) si sa rulezi programul de acolo si nu direct din interfata XP? Tin minte ca am patit si eu cu un program DOS ceva asemanator cu ce ti s-a intamplat tie si si-a revenit la normal cind l-am rulat din command prompt. Hope this helps :smile:.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
9. Trebuia sa si multumesc? :biggrin: Ok, multumesc mult realtime... worked like a charm. Bill: Asta faceam de fiecare data cand observam ca link-ul este catre un .pdf dar cum lucrez foarte grabit nu ma mai uit pe ce fac click-uri. :smile:
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
10. Dupa o gramada de prostii si probleme pe care le-am facut si le-am avut cu niste codec-uri am ramas cu o chestie minora dar care ma deranjeaza. Am instalat de cateva zile Media Player 10 dar in Program Files, Quick Launch si in Explorer mi-au ramas iconitele de la Media Player 9. Chestie ciudata: in directorul Windows Media Player iconitele sunt ok dar au ramas skin-urile pentru Media Player 9. In Total Commander totul e ok. Am incercat instalari, dezinstalari, System Restore dar tot n-am reusit.

Any ideas?
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
11. Windows XP are ceva gen deltree pentru a şterge directoare din linie de comandă în Recovery Console? del sau delete şterg doar fişiere, dar nu acceptă wildcard-uri. rmdir şterge doar directoare goale. Nu merge treaba cu dischetă sistem pentru că e NTFS.

O soluţie ar fi Knoppix, dar nu îl am şi are 700 MB. De asemenea, nu ştiu cum se comportă la scrisul pe partiţii NTFS :rolleyes: Am găsit Volkov Commander care zice că ştie să lucreze cu NTFS. L-a folosit cineva? Am şanse să meargă?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
11. E foarte bun, chiar şi un Norton Commander e suficient. Nu trebuie ca aplicaţia să ştie să lucreze cu NTFS pentru a şterge un director.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
11. Grrr, din câte am înţeles, am pus problema greşit. File manager-ul n-are legătură cu „văzutul” NTFS-ului, ci sistemul de fişiere al mediului de pe care boot-ez. Se pare că mă complic degeaba. Ce am eu nevoie, de fapt, e o dischetă sistem care să vadă partiţiile NTFS. Apoi pe ea copiez NC/DN/VC şi gata. Se poate face o astfel de dischetă bootabilă din XP (instalat cu NTFS)? Sau, altfel spus, în imaginea de mai jos, dacă la file system aleg NTFS, mai jos pot să bifez Create an MS-DOS startup disk şi astfel să obţin o dischetă sistem care să vadă partiţiile NTFS (întreb pentru că eu sunt pe FAT32, deci nu pot să încerc :smile: )?
 

Attachments

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
11. Am văzut multe soluţii de genul ăsta, dar nu am încercat până acum. Probabil funcţionează :smile:. Acum downloadez şi eu ISO-ul să verific.

Pentru Knoppix, un ghid de scriere NTFS se află aici.

Edit:
Ţeapă. Am bootat ISO-ul şi sunt numai programe demo pe el, nici unul care să scrie pe partiţii NTFS :frown:. Mda, acum am văzut: "NTFS reader for DOS".
 

Attachments

Last edited:

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
10. Am reusit sa rezolv problema: dupa o noua reinstalare a lui Media Player 10 iconitele din Start Menu si Quicklaunch au fost cele bune. Restul am reparat din Explorer - File types.

Mersi oricum pentru ajutor. Nu m-am gandit la TweakUI desi il am instalat. :smile:
 

diosrl

<img src="/images/rating/2stars.gif" alt=""><br>Ma
Joined
Jul 21, 2004
12. Problema: Toolbar-ul Quick Launch (Win XP PRO SP2) se reseteaza dupa fiecare restart. Eu aranjez iconitele, dar se rearanjeaza cum vor ele dupa ce restartez. Este foarte enervant, mai ales ca eu acolo tin cele mai uzitate programe si ma folosesc des de ele. Aveti idee ce as putea face ca sa rezolv problema asta?
 

Scytale

Twisted Mentat
Joined
Aug 14, 2004
Location
Bucuresti
12: X Setup Pro are o optiune Appearance->Desktop->Options->Save Item Positions. E legata (probabil) de ceva in registry. Ar trebui sa functioneze si pentru QuickLaunch.
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Location
Romania!
13. Problemă: WinXP Home limitează numărul de utilizatori, pentru un folder dat shared, la 5 (simultan). Ţinând cont că am licenţe doar pt. XP Home şi aş avea nevoie de vreo 20 de utilizatori să se conecteze simultan pe o maşină XP Home, ce aş putea să fac? (Licenţa de Server iese din discuţie, iar cu FTP-ul nu îmi iese exact ce aş dori)
 

Scytale

Twisted Mentat
Joined
Aug 14, 2004
Location
Bucuresti
14. Doua calculatoare legate in retea, 192.168.1.1 si .2, acelasi workgroup, ambele pingable, file and print sharing pe amandoua, de la .2 la .1 vad fisierele la net show si am acces deplin, dar de la .1 la .2 primesc Error 5 Access Denied. Probabil e vreo chestie banala, dar eu nu ma pricep...

Pe .2 am Zone Alarm, dar e dezactivat pentru intranet, iar simptomele sunt aceleasi si cand firewallul nu ruleaza.
 
Top Bottom