Windows: Cum fac...?

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
15. După ce am instalat SP2, la ferestrele de autentificare de tipul celei de mai jos nu-mi e reţinută parola şi trebuie să o introduc de fiecare dată, la fiecare pornire a IE-ului. În plus, a dispărut şi opţiunea de Remember password. Ce am greşit?
 

Attachments

Edis0n

addiction syndrome
Joined
Aug 2, 2004
Location
Menlo Park
15. Nu ştiu de la ce vine şi cum se rezolvă elegant. Eu am şters tot ce a ţinut minte AutoComplete şi am reintrodus perechile user - parolă. Acum merge bine.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Ăsta a fost primul lucru pe care l-am făcut, dar degeaba. În plus, nu-mi mai reţine user-ul şi parola din nici un form.
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
16. Am incercat in urma cu cateva zile versiunea Tweak a lui AutoPatcher XP; aceasta are optiunea "Option to replace update 8-Bit Shutdown and Logoff Icons on Windows Classic Theme". Am instalat-o insa am constatat ca bara din meniul de start unde scrie versiunea de Windows este acum neagra. Aveti idee cum revin la cea initiala? Sau ce sa caut prin folder-ul Windows?
 

Attachments

Last edited:

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
16. Ai avut dreptate, mersi.

Totusi ma intreb daca acelasi lucru se intampla si fara aplicarea acelui patch (nu-mi aduc aminte la mine). :smile:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Se întâmplă oricum, e suficient să dezactivezi meniurile Favorites, Help and Support şi altele care-ţi sunt inutile din meniul Start (prin Group Policy - gpedit.msc) şi să se întâmple ce ai descris.
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
Originally posted by Rabbit
15. După ce am instalat SP2, la ferestrele de autentificare de tipul celei de mai jos nu-mi e reţinută parola şi trebuie să o introduc de fiecare dată, la fiecare pornire a IE-ului. În plus, a dispărut şi opţiunea de Remember password. Ce am greşit?
Incearca si cu Mozilla. :smile:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
15. Asta înseamnă că ies din datele problemei. :smile:

Oricum, am reinstalat Windows-ul, îl ţin doar cu SP1 şi n-am de gând să trec la SP2 decât când soft-ul actual nu va mai merge fără el.
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
Off topic:

Ce ai cu SP2? Fa un CD cu SP2 integrat si ai sa vezi ca totul va merge probabil foarte bine. Cand ai instalat SP2 peste SP1 a aparut si problema ta, la fel cum am am avut si eu probleme asemanatoare. Si in plus, ai atatea update-uri de securitate de facut daca ai doar SP1... Eu nu m-as complica atat in locul tau. :smile:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Nu asta m-a decis să renunţ la SP2 ci protecţiile „anti-prost” care au împânzit sistemul, unele putând fi eliminate, altele (legate de ActiveX sau de confirmarea lansării în execuţie a fiecărui fişier descărcat de pe net) neputând. Şi nu cred că e relevant dacă se pot dezactiva ci faptul că eu nu am reuşit. :smile: Plus ferestrele de download, Device Manager sau de mai ştiu eu ce, care sunt în cu totul altă parte decât locul în care mi-a intrat în reflex. De exemplu, când apare fereastra de download în IE, sunt obişnuit să dau Enter automat (da, lucrez mai mult cu tastatura decât cu mouse-ul), în SP2 Enter însemna Cancel, deci...

Sunt genul de utilizator care nu suportă termeni precum antivirus, firewall sau mesaje de atenţionare la tot pasul cum că am făcut ceva care are 0,00001% şanse să strice ceva şi că am luat un program care are 0,00001% să fie virus.

Aşadar, problema de mai sus a pus capac, dar am regretat schimbările aduse de SP2 din momentul în care l-am instalat. Nu am descoperit la el absolut nici un avantaj, nici un element care să-mi afecteze pozitiv lucrul.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Raspuns #1: Asta am simtit si eu (la o scara mai mica) atunci cand am incercat Firefox-ul in Linux. Butoanele sunt exact invers, iar eu dadeam click in viteza pe cancel de fiecare data. Mi-a luat 10 min sa ma obisnuiesc.
Raspuns #2: Stii, Mr R., dinozaurii au murit pentru ca nu s-au putut adapta, asa ca get used to it, work around it, take it like a man ! :smile:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
De ce să mă obişnuiesc unei schimbări impuse de alţii şi create pentru alte tipuri de indivizi decât eu? :tongue:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Pentru ca intreg windowsul este de fapt creat pentru alte tipuri de indivizi decat tine, dar totusi te-ai adaptat la el. Asa ca dupa vorba populara, unde merge mia merge si suta.
 

Sabba

Membru
Joined
Oct 26, 2004
Location
Timişoara
Cum să mă adaptez eu la el, când anumite funcţii de bază (ca cele expuse de Rabbit) au fost schimbate?!
N-am descoperit nici un element care să-mi îmbunătăţească lucrul. Dimpotrivă! Am avut mai multe aplicaţii multimedia care nu au mai funcţionat. Au necesitat o reconfigurare pe care n-am mai înghiţit-o.
SO-ul ar trebui să se muleze pe utilizator. Azi îi dai să mănînce cu dreapta, după care-i spui că e mai bine dacă foloseşte stânga...
Ori, dinozaurii n-au avut o altă opţiune. :wink:
Aşa că eu am trecut pe Win 2003 Server. Din septembrie, sistemul este nesperat de stabil.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Eu nu inteleg ce mare branza este, daca opresti firewall-ul si security center-ul mai raman doar modificarile de IE (pe care e drept, eu nu-l folosesc) si 1-2 modificari prin system properties. Recunosc faptul ca in faza initiala m-a enervat si pe mine SP2-ul (nu-mi mai mergea nimic), dar dupa 30 minute si 2 restarturi totul a fost ok si am uitat practic faptul ca l-am instalat. Poate sunteti voi prea sensibili :smile:
 

Scytale

Twisted Mentat
Joined
Aug 14, 2004
Location
Bucuresti
17. Sistem cu Win XP, din cand in cand sistemul imi raporteaza fisiere corupte. Am scanat cu F-Prot la zi, am verificat cu chkdsk-ul -> imi gaseste crosslinks. Oare imi moare hard diskul ?
 
Top Bottom