Nu asta m-a decis să renunţ la SP2 ci protecţiile „anti-prost” care au împânzit sistemul, unele putând fi eliminate, altele (legate de ActiveX sau de confirmarea lansării în execuţie a fiecărui fişier descărcat de pe net) neputând. Şi nu cred că e relevant dacă se pot dezactiva ci faptul că eu nu am reuşit.
Plus ferestrele de download, Device Manager sau de mai ştiu eu ce, care sunt în cu totul altă parte decât locul în care mi-a intrat în reflex. De exemplu, când apare fereastra de download în IE, sunt obişnuit să dau Enter automat (da, lucrez mai mult cu tastatura decât cu mouse-ul), în SP2 Enter însemna Cancel, deci...
Sunt genul de utilizator care nu suportă termeni precum antivirus, firewall sau mesaje de atenţionare la tot pasul cum că am făcut ceva care are 0,00001% şanse să strice ceva şi că am luat un program care are 0,00001% să fie virus.
Aşadar, problema de mai sus a pus capac, dar am regretat schimbările aduse de SP2 din momentul în care l-am instalat. Nu am descoperit la el absolut nici un avantaj, nici un element care să-mi afecteze pozitiv lucrul.