Windows 7

Dashu

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Messages
227
8Gb, sensibil mai putin decat ocupa Vista. Daca-i vorba de Win7 x64 e chiar bine, daca e x32, nu-i cine stie ce mare chestie, oricum mai au de adaugat :wink:

P.S. wirespot, Vista are un director, care pe mine (si nu numai) m-a facut sa ma sui pe pereti, WinSxS. E un soi de back-up la sistem, practic la instalare totul este dublat.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
WinSxS intr-adevar pastreaza mai multe copii ale unor fisiere (.dll-uri) ca sa evite problema suprascrierii si eventualelor incompatibilitati cu programe care cer versiuni diferite ale aceluiasi .dll. Fiecare instalare cu versiunea ei de .dll.

Asta a fost solutia MS la DLL Hell. Nu stiu totusi de ce Vista sau W7 abordeaza solutia intr-un mod atat de neeconomicos fata de XP si 2003, care am impresia ca au o oarecare protectie fata de problema asta (macar Registration-free COM).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,448
Da, WinSxS are 4 giga din cei 7.5 ai c:\windows. Încă un giga prin program files and stuff.

E versiunea 32-bit. În compatibility mode merge şi IE8 cam peste tot (stilul "done, but with errors on page").

Între timp şi-a luat şi vreo 3 updates + a patra opţională, silverlight.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Am discutat cu cineva care a fost pe la prezentari Microsoft si care e un fel de Silverlight guru in devenire si mi-a spus ca Windows 7 foloseste foarte mult Silverlight la capitolul interfata, vorbind despre noul taskbar.
Poate cineva sa confirme asta? Prin documentatii am gasit ceva in sensul asta, mai exact ca se va folosi in aplicatii si interfete, dar nimic concret.

Stie cineva mai multe pe tema asta?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,448
Am impresia ca versiunea mea nu are noul taskbar (arata ca vista si n-am gasit setari pentru asta). oricum, nu avea silverlight instalat.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Windows 7 foloseste foarte mult Silverlight la capitolul interfata, vorbind despre noul taskbar.
Poate cineva sa confirme asta?
Stie cineva mai multe pe tema asta?

Well that would screw it up even worse.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,099
- Pentru ca o sa ai o pagina web in loc de cod executabil pe post de interfata??
- Pentru ca orice actiune a ta trebuie sa treaca prin tzashpe procese de interpretare pana sa se ajunga la executia unei minuscule bucati de cod masina si apoi iarasi tzashpe procese de interpretare pana sa vezi rezultatul pe ecran??
- Pentru ca orice clic va avea un delay IMENS??

Doh...
Si nu trebuie sa stiu o boaba de Silverlight ca sa imi dau seama ca va fi lent.

PS: Universul are tendinta sa se autoechilibreze. Din ce in ce mai multi utilizatori vor apela la linia de comanda fiindca acolo nu dureaza juma' de ora sa opreasca un serviciu sau mai stiu eu ce...
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Păi Silverlight nu e o pagină web. Și-ți dau în scris că nimic nu e interpretat. Deci chiar nu știi o boabă.

P. S. M-am săturat să tot combat chestii d-ăștia...
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Intr-adevar, Silverlight nu e pagina web, Silverlight e .NET.

Ideal este sa folosesti scula potrivita la job-ul potrivit, iar Silverlight "e bun" (*) pentru pluginuri web si alte chestiuni dintr-astea.

.NET de asemenea e bun pentru un anumit tip de taskuri. In acea categorie nu intra programele colorate. Dovada? Clientul de Yahoo pentru Vista, la care au renuntat intr-un final. Au renuntat pentru ca era inutilizabil dpdv. al performantei. Stiti ce oribil mergea. Nu trebuie sa stiti mare programare pentru a testa chiar voi acest aspect. Instalati Visual Studio Express (gratis) si puneti cu drag'n'drop butoane pe form si faceti culori si bitmapuri. O sa obtineti un program colorat, si puteti vedea usor chiar daca nu face nimic, tot merge greu.

E drept ca clientul de Yahoo nu folosea Silverlight, dar folosea WPF care este accelerat hardware.

Fiecare instanta de Silverlight isi creaza propriul lui sandbox cu nevoie specifice ceea ce aduce foarte mult overhead in sistem.

Pentru chestii legate de interfata de preferabil este o tehnologie care sa faca sa mearga atat de repede sa nu pot sa percep latenta -- .NET si Silverlight sunt exact opusul acestei ideologii.

Acuma dracul nu e chiar asa de negru -- exista niste sisteme de pluginuri scriptabile in KDE, Gnome si altele, care de data asta chiar sunt interpretate (spre deosebire de .NET) si merg bine. Deci se poate, desi personal tot nu sunt de acord cu ideea.

(*) Tehnologic e bun, practic e trist pentru ca e Windows Only. Moonlight nu este implementat de Microsoft si deocamdata Moonlight nu merge.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
O sa pun un W7 care se pare ca ar avea acel taskbar (by-pass la verificarile alea de user si domeniu) si poate vad care e delay-ul ala imens. Din ce am auzit nici nu se pune problema de asa ceva. Si daca merge bine si arata bine, atunci chiar nu ma mai intereseaza ce se intampla sub capota (decat pentru curiozitatea mea personala, vreau sa ajung mini-tehnicus :biggrin:).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,099
Păi Silverlight nu e o pagină web.

Nu e web (la HTML si XML ma gandeam eu), e XAML. Tot un drac.
Aaa... dar stai! Wikipedia zice "Microsoft Silverlight is a programmable web browser plugin". Deci am zis bine "web".
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Pana acum nici un delay imens, doar ceva CPU usage crescut cand apar "efectele" (thumbnails&co), in special cand se face trecerea de la un thumbnail la altul. Si nu e vorba de cine stie ce superscula de sistem. Se misca ok desi are doar 1GB de RAM.
 

Attachments

  • ss.jpg
    ss.jpg
    140.6 KB · Views: 88
  • ss2.jpg
    ss2.jpg
    93.9 KB · Views: 59

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Păi nu foloseşte placa video pentru efectele grafice? Sau n-ai o placă video care se pretează în acel PC?

...Deşi nu ştiu de ce îl examinăm aşa atent, fiind variantă alpha/beta.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Daca intr-adevar e ceva Silverlight pe acolo ma indoiesc ca foloseste placa video pentru efectele respective. Placa video este destul de capabila, rating 6,6 pentru Aero si 5,x 3D Performance.
Si chiar daca e versiune beta poti sa iti faci o idee despre ce va urma. Mie mi se pare anormal sa stai pe bara si sa nu comentezi in asteptarea momentului in care MS lanseaza oficial versiunea de productie, apoi eventual sa incepi sa comentezi lucruri care s-au trecut in revista cu luni (ani) in urma :smile:.

Am updatat driverul de la placa video si cel de la WiFi si am ramas placut surprins de faptul ca nu a cerut restart si ca intreruperea de net a fost complet transparenta pentru mine. Radioul online pe care il ascultam a functionat fara intrerupere.
A doua chestie care m-a surprins a fost ca dupa ce am ales tipul de retea la care m-am conectat (Home, Work...) m-a intrebat ce vreau sa share-uiesc si mi-a oferit o parola pe care sa o notez si sa o folosesc pe viitor. Nu stiu daca Vista facea treaba asta, dar pentru mine a fost a first.
 

Attachments

  • pass.png
    pass.png
    77.7 KB · Views: 56

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Nu face, Home Groups e o „facilitate” nouă în Windows 7 (am văzut în prezentarea de la PDC '08 pentru Windows 7).
 
Top Bottom