Marius '95
troubleShooter
Am cumparat din China. Dupa vreo saptamana, primesc telefon de la DHL sa le dau email-ul ca sa-mi trimita niste documente. Primesc documentele: o colectie dezorganizata de docx-uri si imagini care ma informeaza ca urmeaza sa-mi soseasca coletul si am:
- varianta 1: Imi rezolva ei vama si platesc la sosirea coletului TVA-ul, taxele si 100 lei comisionul lor.
- varianta 2: Ma duc pe customs.ro sa fac o cerere pentru un numar EORI si imi platesc singur vama.
Purced la varianta 2.
Deschid siteul, gasesc link catre pagina unde fac cererea, fac clic siiii.... pagina goala.
Deschid pagina in editor si gasesc o aplicatie java.
Instalez, asadar, java. Deschid iar pagina si constat ca e la fel de goala.
Google: Firefox v52+ nu mai suporta java + o gramada de alte plugin-uri.
Deschid pagina cu IE. Jdemii de popup-uri despre conexiuni la portul 9001 (site-ul lu' peste!). Dezactivez firewall-ul.
Reload. Jdemii de popupuri java, ca aplicatia nu-i semnata. Bag exceptii. Nimic.
Dezinstalez java si scotocesc prin arhiva. Gasesc java de acu' 5 ani. Install.
Reload. Apare aplicatia. Ma scarpin in cap juma' de ora pana imi dau seama ce/cum sa completez acolo.
Dau send. 3 erori. Mai completez. Inca 5 erori. Iar mai completez. Send. Successss!!!
Popup cu un PDF. Dau save si print.
Acu' astept si imi dau seama ca pe formular n-am lasat nici telefon, nici email. Naiba stie cand s-o aproba. Cred ca miercuri trebuie sa fac o vizita pe la vama.
Sfat: Daca va vine un colet, dati aia 100 lei ca merita.
- varianta 1: Imi rezolva ei vama si platesc la sosirea coletului TVA-ul, taxele si 100 lei comisionul lor.
- varianta 2: Ma duc pe customs.ro sa fac o cerere pentru un numar EORI si imi platesc singur vama.
Purced la varianta 2.
Deschid siteul, gasesc link catre pagina unde fac cererea, fac clic siiii.... pagina goala.
Deschid pagina in editor si gasesc o aplicatie java.
Instalez, asadar, java. Deschid iar pagina si constat ca e la fel de goala.
Google: Firefox v52+ nu mai suporta java + o gramada de alte plugin-uri.
Deschid pagina cu IE. Jdemii de popup-uri despre conexiuni la portul 9001 (site-ul lu' peste!). Dezactivez firewall-ul.
Reload. Jdemii de popupuri java, ca aplicatia nu-i semnata. Bag exceptii. Nimic.
Dezinstalez java si scotocesc prin arhiva. Gasesc java de acu' 5 ani. Install.
Reload. Apare aplicatia. Ma scarpin in cap juma' de ora pana imi dau seama ce/cum sa completez acolo.
Dau send. 3 erori. Mai completez. Inca 5 erori. Iar mai completez. Send. Successss!!!
Popup cu un PDF. Dau save si print.
Acu' astept si imi dau seama ca pe formular n-am lasat nici telefon, nici email. Naiba stie cand s-o aproba. Cred ca miercuri trebuie sa fac o vizita pe la vama.
Sfat: Daca va vine un colet, dati aia 100 lei ca merita.