Termopane. De care? De unde? Cu cine? Cat? Cum? Etc...

Noroc! Ventilatorul cu recuperare de căldură ajută la păstrarea aerisirii camerei (și eliminării umezelii în exces), dar nu are cum să rezolve problemele existente ale pereților. Dacă ai deja mucegai în pereți, va trebui să intri în renovare și să decopertezi din straturile afectate de mucegai de peste beton, cât de adânc e nevoie, apoi să le refaci cu materiale de calitate și așteptând să se usuce. Mucegaiul poate fi și în pardoseală (parchet sau ce ai) deci trebuie să verifici și eventual să schimbi. De-abia apoi poți trage speranțe că ventilatorul va ajuta la prevenirea reinfestării cu mucegai, care proliferează și produce mirosul specific din cauza umezelii. Ideal ar fi ca și clădirea să fie bine izolată exterior - dacă e bloc comunist, să intre la anvelopare termică.
 
Am si eu Eco Fresh 01 (din motive de diametru mai mic). Ajuta sa aduca acea camera sau camere la un nivel de umezeala apropiat de cel de afara fara sa piarda prea multa caldura.
Nu te scapa de mucegai in sine, nu are cum sa faca asta doar prin ventilare, dar iti dai o senzatie placuta de aer proaspat.
Ar fi bine sa cauti cauza, adica acea punte termica care favorizeaza condensul. Pana nu o elimini nu scapi de mucegai. Te poate ajuta un termometru cu infrarosu daca stii ce faci.
 
Back
Top