Switch

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Da' routerele astea „decente” știu de conexiuni PPPoE simultane pentru WAN? Și-apoi, cum fac routingul în spate? Stai și pui rute statice? :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
:rotf::lol: E doar 120 de lei, deci nu e o avere. În plus nu beau, nu fumez, deci nu e chiar aşa de rău.

Am vrut switch şi 2 abonamente fiindcă ştiam (s-ar putea totuşi să mă însel) că merge mai bine netu aşa decât o linie de net băgată într-un router şi apoi înpărţită la două calculatoare.
Pentru orice in afara de descarcat masiv de pe torenti iti merge la fel de bine cu un singur abonament intr-un router. Si de la ISP tot asa vine, pana la urma. Poti renunta linistit la un abonament si iei un router si ai rezolvat elegant problema pentru ca economisesti si banii de abonament si nici nu mai stai sa configurezi pe fiecare calculator conexiunea PPoE, poti pune si alte calculatoare daca ai nevoie (sau telefoane daca routerul are si WiFi).
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
Hm... You do have a point!
Dacă iau router merge să fac "Lan Party" cu el? :biggrin: Din când în când ne adunăm mai mulţi inşi cu PC-urile la mine,facem o reţea şi jucăm diferite jocuri (ex: C&C Generals, NFSU2, CS, etc). Switch-ul mergea destul de bine la faza asta (după ce reuşeam să punem ip-urile potrivite :biggrin:)
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Acel router are porturile de LAN in switching. De fapt este un chip care contine de toate, inclusiv partea cu 4-5 porturi switched.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,851
Ignorând titlul topicului şi urmând discuţia, în cateva zile "pornesc" al doilea sistem din casă, tot conexiune RDS, tot PPPoE. Am înţeles că soluţia 'eftină (pt. că nu prea am chef să dau 150 de lei pe un rutăr) e o placă de reţea în sistemul principal şi dat share.
'ntrebare: cum?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Ce sistem de operare? Daca e windows, citeste in help despre ICS - Internet Connection Sharing.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Network Connections - selectezi conexiunea la internet (adica dial-up RDS, neconectat) - proprietati - advanced - allow other users... - mapezi porturi daca ai nevoie, etc. - ok.
Pe celalalt PC setezi un IP manual de forma 192.168.0.x si niste DNS-uri (preferabil aceleasi pe care le primeste primul PC de la RDS).
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,851
Win7 pe sistemul principal, WinXP pe al doilea. Săr'na, o să văd în vreo două zile când pun treaba pe picioare.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Sergent Rico: da, poți face LAN party. Switch-ul încorporat în router are 4-5 porturi (Gigabit mai nou), iar dacă nu-s destule, mai poți lega un switch adițional la unul din porturi. Cu IP-urile va fi mai ușor, că routerul va aloca automat la toate PC-urile conectate câte un IP corect, ba chiar vor avea și acces la net.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Ignorând titlul topicului şi urmând discuţia, în cateva zile "pornesc" al doilea sistem din casă, tot conexiune RDS, tot PPPoE. Am înţeles că soluţia 'eftină (pt. că nu prea am chef să dau 150 de lei pe un rutăr) e o placă de reţea în sistemul principal şi dat share.
'ntrebare: cum?
Cum naiba sa fie "ieftina"? Ca sa ai net pe al doilea calculator, trebuie sa fie pornit si primul -> consum dublu de energie electrica. In ritmul asta, in cateva luni se amortizeaza investitia facuta in router.

P.S. Ce are lumea pe topicul asta de fuge de routere si gaseste solutii complicate la probleme simple?!?!
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
Sergent Rico: da, poți face LAN party. Switch-ul încorporat în router are 4-5 porturi (Gigabit mai nou), iar dacă nu-s destule, mai poți lega un switch adițional la unul din porturi. Cu IP-urile va fi mai ușor, că routerul va aloca automat la toate PC-urile conectate câte un IP corect, ba chiar vor avea și acces la net.
Înţeles! Săru' mâna!
Atunci... idei de router bun şi cu multe sloturi până în 150 lei? :biggrin:
Am văzut router-ul propus de ipman dar 4 sloturi mi se par cam puţine...
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,851
Lemme put it this way: pe al doilea sistem tre' 'net numai când e ocupat primul. Adică tot timpul. :biggrin: Sistemul secundar e pt. nevastă... un Sims2/3, un mail, un filmuleţ, etc. Şi eu ocup tot timpul PC-u' principal.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
N-am prea văzut routere pentru acasă cu mai mult de 4-5 porturi Ethernet încorporate...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Poate omul are multe chestii și vrea viteză mare între ele :biggrin: Recomand router + switch gigibit dacă este așa important. Eu cu PS3 și 3 desktopuri am ales un DLink DIR-655, care din câte observ mere blană (deocamdată). Nu prea mă bazez pe wi-fi, ăla este "lene-mode". Dacă am ceva de transferat, cablu ftw. Bine, trebuie să ai și plăci de rețea care să ducă gigibit :goofy:
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
Rings plenty of bells, dar pentru wireless îţi trebuie la ambele terminale adaptoare (right?), iar "petrecăreţii uzuali" nu prea au wireless şi nici intenţie să îşi cumpere. Şi party-urile astea sunt ad-hoc, cu prieteni/colegi de muncă adunaţi ad-hoc. Distracţie e mai mare atunci când sunt mai mulţi, iar trei slot-uri sunt deja rezervate (4 dacă iau în considerare şi "magistrala" de net).

L.E :biggrin:IR-655 Xtreme scump, dom'le scump! Switch-ul era mai ieftin! Bugetul meu e cam limitat.
Am postat târziu şi după am văzut reply-ul lui puterfixer. Se pare că va trebui să mă mulţumesc doar cu 4 port-uri. Asta este, noi să fim sănătoşi. Poate iau mai încolo un switch special pentru party.

Mulţumesc pentru timpul şi răbdarea acordată! :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Apropos, de obicei laptops au wi-fi încorporat. Vine lumea ad-hoc cu desktopul în spate? :biggrin: Nu ai nevoie de niciun adaptor pentru router, emite el singur acolo :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
trei slot-uri sunt deja rezervate (4 dacă iau în considerare şi "magistrala" de net).
Routerele de obicei au 1 port de WAN (Internet) si 4 de LAN. Tu ai 2 computere, iti raman 2 porturi de LAN libere pentru inca 2 prieteni. In total va puteti juca 4 oameni in LAN fara probleme, daca sunteti mai multi si suficient de des (unde naiba incapeti?) mai dai inca 100 de lei pe un switch si mai primesti inca 3 sau 6 porturi libere.
 

Sergent Rico

Membru
Joined
Nov 19, 2010
Messages
182
@Neo : Good point, mai scad o mufă!
@AdrianB1: I have a big crib! În două camere încăpem 8 oameni, plus şi bucătăria e mare. Loc este, oameni să vină, şi porturi să fie! :biggrin:
 
Top Bottom