Stocarea datelor prin intermediul USB 2.0 & Co

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Corsair, un mare producător de memorii DDR destinat overclockerilor (şi nu numai), anunţă că vor intra pe piaţa memoriilor "de transport" - USB flash drive şi celor de tip SD (Secure Digital).
În curând vom găsi în magazine produse de la Corsair de tipul:
CMFUSB2.0-1GB 1 Gigabyte USB drive
CMFUSB2.0-512 512 Megabyte USB drive
CMFUSB2.0-256 256 Megabyte USB drive
CMFUSB2.0-128 128 Megabyte USB drive
şi pe partea SD-urilor:
CMFSD40-1GB 1 Gigabyte SD card
CMFSD40-512 512 Megabyte SD card
CMFSD40-256 256 Megabyte SD card
CMFSD40-128 128 Megabyte SD card

Sursa (de apă).
 
De remarcat că noile modele de USB flash-uri au o rată de transfer de până la 19 MB/s la citire şi 13 MB/s la scriere, cel puţin conform site-ului Corsair, faţă de produsele normale ale altor producători care se limitează la mai puţin de 10 MB/s. Nu le-am văzut dar dacă e adevărat, sunt nişte produse remarcabile.
 
Primul test al lui Corsair Flash Voyager USB Flash Drive. Am observat că spre deosebire de celelalte modele de flash drives acesta nu apare ca un simplu removeble drive, acum apare "Corsair (x)" drive.
 

Attachments

  • 1008.jpg
    1008.jpg
    21 KB · Views: 455
Testul e oribil, apropo. :) Aştept ceva mai serios pentru a mă edifica asupra afirmaţiei legate de viteză, un test în Sandra nu-mi spune chiar nimic.
 
Something else that was pretty hip was that the drive is displaying in your file tree as "Corsair (x)" drive.
Yeah, sure. După criteriul ăsta şi eu am flash-uri Corsair.
Nu ştiu cât de încredere este un review al unora care nu ştiu ce-i ăla un label pentru disc :D
 

Attachments

  • corsair 2.png
    corsair 2.png
    11 KB · Views: 415
Nu m-am putut abtine: din poza postata de salogeL vad ca baietii au un toolbar Alexa (spyware) de toata frumusetea. :D
 
Hardisti-my ass! :mda:

Daca vreti test de USB Flash Drives facut cu simt de raspundere puteti sa va clatiti ochii aici.
 
Da, si eu am fost socat. Arstechnica rulz! :rulez: Au antecedente cand vine vorba de articole si teste impecabile, la fel ca cei de la lostcircuits.com... alt "guru" de-al meu. :D
 
Un test serios de viteza pentru usb-stick-uri cunoasteti? ATTO-ul e praf pe 2000pro, batranul hdtach (2.7*) da rezultate dubioase... Ochiometric am scris pe un stick 4G in 3 minute si ceva..., dar e obositor sa stau cu cronometrul in mana. Si sa fie ceva standalone, nu 100Mb care sa testeze orice. Multumesc. :)
 
Eu folosesc asta la firma, dar nu te astepta ca rezultatele din testele sintetice sa aiba vreo legatura cu viteza la copy/paste din windoze.
 
Am luat azi (tehnic, ieri) două stick-uri USB:
  • SanDisk Cruzer Crossfire gaming, 8 GB, 139,90 lei la Altex, ceva mai dolofan (lat), negru cu LED verde;
  • Transcend JetFlash V30, 8 GB, 119,90 lei la Altex, mic cu LED albastru.

Unul din ele, nu-s convins care, mai avea un spaţiu nepartiţionat de 180 MB la sfârşit. Windows n-a vrut să repartiţioneze stick-urile, noroc cu Acronis Disk Director. Le-am făcut partiţii FAT32 de dimensiune maximă, cu cluster implicit de 4kB. Ambele sunt configurate pentru quick removal, nu performance, deci nu intervine cache-ul Windows.

Testele le-am făcut la citire cu HD Tach, iar la scriere am copiat un ISO de 7 GB cu Total Commander, monitorizând viteza.

Rezultate:
  • SanDisk Cruzer:
    • Citire: 25,2 MB/s medie, 26,4 MB/s burst;
    • Scriere: constant un pic peste 9000 kB/s;
  • Transcend JetFlash:
    • Citire: 14,5 MB/s medie, 15,9 MB/s burst;
    • Scriere: fluctuant în jurul a 5800 kB/s, ba 5760, ba 5840.

E cineva interesat să fac şi teste cu Flash Memory Toolkit, sau poate cu partiţie NTFS?
 
Cu Total Commander :hihi: N-am stat să se termine copierea, am oprit-o după vreo 2 minute (din 6-10 cât era estimat). Totuşi, era ora 6 dimineaţa :D
 
Despre seria SanDisk Cruzer am auzit numai lucruri bune, atat ca performanta, cat si ca fiabilitate, si eu numai asa ceva am folosit in ultima vreme si sunt extrem de multumit si le recomand cu caldura.
Ca si puter, m-am jucat aseara cu Transcend JetFlash-ul de 2GB al mamei, am transferat niste fisiere, si, mirat fiind de viteza mica, am facut un test comparativ intre Cruzer Micro U3 2GB (modelul de plastic, cu conector USB retractabil si asta), la copierea unui folder cu cateva zeci de fisiere, si mici si mari... Cruzer-ul a avut un timp mai mic cu vreo 35%, ceea ce as zice ca e o diferenta de luat in seama.
 
Tocmai am formatat stick-urile NTFS (cu Acronis Disk Director din nou, că Windows nu vrea), şi copierea nu mai arată viteze normale. Începe cu vreo 64 MB/s pentru vreo 4 GB din fişier, apoi Total Commander îngheaţă până când stick-ul scrie efectiv datele.
 
Back
Top