Silencing the horses

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
New 6-core toys installed. E mult mai bine decât părea din review-uri (se pare că Asus avea ceva overclocking mode enabled by default, așa că review-erii care au testat cu MB-urile alea au obținut rezultate dubioase de consum/temperaturi).

upload_2017-10-21_13-20-45.png IMG_4216.jpg

Partea cea mai importantă e că MB-ul controlează toate ventilatoarele (sunt 7, doar că nu se văd în poză bine) și le și oprește complet dacă nu e nevoie de ele. Singura chestie care se mai învârte e HDD-ul, dar acolo n-am ce face, chiar e folosit destul de mult, nu prea se oprește. Ce e cel mai fain e că monitorul vechi (dell 2209wa) are un fel de huruit :smile:.

Testul cel mai important de performanță se lasă așteptat, pentru că instalarea de Lightroom e înțepenită la 99% de ceva timp, probabil trebuie să dau un restart să se adune de pe jos. Adobe rulz.

LE: Da, pot să zic că Lightroom se mișcă de 2 ori mai rapid pe chestia asta.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
O bucată de 16GB Corsair LP 3000 MHz (mai zice Photoshop-ul că n-are RAM la unele editări de panorame, dar nu prea des, poate mai scad prețurile) + singura placă de bază în stoc săptămâna trecută (după vreo săptămână de pândit și încă una de comandat toate plăcile "în stoc/în stoc furnizor" la diverse magazine ca să mi se spună că nu sunt) = Gigabyte Aorus 7, placă de uber gaming. Tone de bling onboard și ieșiri de led-uri cât să iluminezi un cartier cu culori diferite la fiecare casă, plus câteva features posibil utile în cei 5 ani cât plănuiesc să țin placa: 3xM.2 de diverse calități, 2x USB de 10GB/s... Să văd pe audio cam cum e treaba, că prea se laudă mult :biggrin:.

Old vs new:
IMG_4206_small.jpg

Și cam așa merge lightroom-ul când are chef:

upload_2017-10-22_11-16-16.png
 
Last edited:

taxon

Membru
Sugar daddy
Joined
Aug 2, 2013
Likes
31
Discriminare ! Adica aia tinara si frumoasa e asezata in tron de puf si matase, iar aia batrina si naspeta e tavalita prin praf. Discriminareeee !
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Likes
807
Location
offline
Suna bine pe hartie, acum nu stiu cate M2 o sa folosesti dar cine stie ce se mai intampla peste 1 an sau 2.

Ce imi pare rau e ca asemenea bling as asorta cu doua monitoare legate la un singur cablu (USB-C care sa dea si semnal si alimentare) in loc de 3 (cum am eu: 1 DP (in total) pentru semnal si cate 1 USB 3 la fiecare monitor). Asta ca sa nu mai umplu porturile USB din placa de baza cu tot ce ai nevoie, sa mai legi direct la monitoare cate ceva gen mouse, tastatura, DAC, joystick, cablu de transfer de telefon.

Doar ca ce visez eu nu prea exista.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Likes
636
Location
The Emerald Dream
Ce văd acolo mă face să amân upgrade încă vreo doi ani :biggrin:

Până una alta însă o să-mi iau al treilea monitor, ceva 1440p şi 144Hz şi IPS, care va fi monitor principal. 1080p este ușor insuficient.


 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
AdrianB1 în laptop am două m.2, dacă mai fac upgrades (probabil vor mai scădea prețurile) cele vechi au unde să se ducă. Asta cu căblăraia e complicată, n-am văzut placă grafică cu USB-C/Thunderbolt până acum. Am 4 USB-uri folosite din MB, două USB3 către monitoare și două USB2 către legacy stuff (device-uri care nu merg bine pe USB3, cum ar fi receiver-ul de la gamepad, care nu poate reconecta gamepad-ul când intră în standby dacă e conectat pe USB3). Majoritatea plăcilor la care m-am uitat au puține USB-uri, nu știu ce e cu tendința asta.

Neo: Și ce ai văzut, mai exact?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Likes
636
Location
The Emerald Dream
La mine win10 este strict pentru Gaming şi este securizat prin alte chestii decât windows update. Nu mai suportam să-mi schimbe asocierile şi să-și instaleze el driverele penibile şi blotwareul vieții.

4930k@4.3GHz cu 64GB RAM şi Titan X cu Maxwell mai au viață lungă în față. SSDuri sunt, stocare este... Monitor îmi trebuie, să le pun pe astea care le am în portrait :biggrin:


 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Likes
807
Location
offline
Silencing the horses: daca nu e racit cu apa, 4930k@4.3GHz produce destula caldura cat sa nu fie foarte silentios. Are destula viata altfel, probabil pana cand apare acelasi lucru in 10 nm si TDP de 50-65W si chiar si dupa aceea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Procesorul meu pare să țină 4.9GHz pe toate core-urile, dar doar un minut de OCCT îl face să intre în throttling cu setările actuale de ventilație (max 800rpm pe ventilatoare, și asta treptat), așa că n-am făcut prea multe teste.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Likes
636
Location
The Emerald Dream
Silencing the horses: daca nu e racit cu apa, 4930k@4.3GHz produce destula caldura cat sa nu fie foarte silentios. Are destula viata altfel, probabil pana cand apare acelasi lucru in 10 nm si TDP de 50-65W si chiar si dupa aceea.
Este răcit cu Noctua NH-D14 cu ventilatoare la minim. Placa video stock este foarte silențioasă stock.

Lian Li PC-A-7010 de pe vremea când se făceau carcase şi nu jucării cu 6x Slipstream la minim.


Sincer nu sunt obsedat de liniște dar zona mea este foarte liniștită şi PC ul ar ieși în evidență în caz contrar ^^




miahi probabil şi al meu duce 4.5-4.9, dar nu cu 8x8GB RAM.


 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Setând core-urile la 4.7GHz în full load (în loc de 4.3 - așa cum ziceam mai sus, așa setau MB-urile Asus by default) consumul CPU crește de la 95W la 115-119. Adică 10% performanță în plus pentru 20% consum în plus. Parcă nu sună bine.
 
Top Bottom