Server web. IP dinamic.

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Asa da. Precum am spus, eu am avut ceva.no-ip.org. Am trecut si eu pe ceva.ddns.net. Probabil o sa cotizez la dyndns sau la Telekom (pentru adresa IP fixa garantata). Inca nu stiu care ma scoate mai ieftin. :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
dyndns e acum $220 pentru 5 ani; eu mai am până în aprilie (am luat 5 ani cu $67 la oferta inițială când au trecut pe bani în 2014); nu cred că o să continui cu ei.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
TP-Link user here. Se ocupa el, ca d'aia l-am platit. :tongue:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
IP fix la Telekom costa 1 euro pe luna fara TVA, adica 1.2 euro pe luna in total. Probabil o sa fie mai scump pe viitor, ca trebuie bani pentru vitamina D.
Pentru 2 clici de renew pe luna, cred ca e mai ieftin ddns.net.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Mai e și afraid.org care e free, dar trebuie să ai grijă ce domeniu alegi deoarece depinzi de owner-ul lui (care-i poate schimba oricând statusul). Cele ale lui josh (al lui e site-ul) aș zice că sunt safe. Ah, și dns24.ch, dar pe ăsta nu l-am folosit.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Am in reteaua locala un server, un PiHole (docker) si un router. Serverul are un FTP care trebuie sa stie permanent IP-ul public si il obtine periodic (1/minut) interogand DNS-ul din router.
Vreau sa interpun PiHole intre server si router si sa fac bypass la DNS-ul din router catre niste servere externe.
1) Cum as putea face ca serverul FTP, prin exceptie, sa obtina raspunsul de la router, nu de la serverele externe?
2) PiHole face log. Cum fac ca respectivele interogari pentru IP-ul public sa nu apara in log-uri? Ar fi mii...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
1) probabil cel mai simplu e să faci un script care să seteze în hosts pe serverul cu FTP IP-ul; cu script poți să faci nslookup pe alt server decât cel din sistem, altfel trebuie să editezi sursele FTP-ului ca să faci asta.
2) nu vor mai fi deloc
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Foarte complicat. Extrem de complicat.
Update-ul ar trebui sa vina in acest caz de la router, unde am deja un script care updateaza ddns-urile ori de cate ori se schimba IP-ul. Pot sa pun acolo un ftpput cu noul hosts. Extrem de simplu.
Partea complicata este pe server, ca ruleaza WinXP 64bit si serverul FTP este 32bit. Nu vede directorul Windows\System32\Drivers\etc, deci nu pot pune fisierul prin FTP. PHP la fel, tot 32bit. Telnet nu vreau. Share la directorul ala inseamna sa instalez client samba pe router.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Eu ziceam update direct de pe server. Faci nslookup folosind ce server vrei (al doilea parametru) și scrii în hosts.
Code:
C:\WINDOWS\System32>nslookup miahi.ro 192.168.1.1
Server:  UnKnown
Address:  192.168.1.1

Non-authoritative answer:
Name:    miahi.ro
Address:  86.106.30.21


C:\WINDOWS\System32>nslookup miahi.ro 1.1.1.1
Server:  one.one.one.one
Address:  1.1.1.1

Non-authoritative answer:
Name:    miahi.ro
Address:  86.106.30.21
Sau folosești un server FTP care știe să folosească un nume în loc de IP pentru passive. Oricum nu mi-e clar de ce vrei să folosești alt DNS pentru asta.
 
Top Bottom