Server web. IP dinamic.

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Situatia actuala este asa:
- Server personal conectat la internet prin RDS (PPPoE)
- IP dinamic care se schimba la fiecare reconectare PPPoE
- Adresa DynDNS de tipul nume.no-ip.info actualizata cu programul lor care ruleaza pe server

Vreau ca serverul sa aiba o adresa de tipul domeniu.ro dar pe aceeasi conexiune PPPoE si ip dinamic. Deci intai cumpar adresa de la RoTLD. Apoi...?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Asa... si? Mi se dau IP-urile DNS-urilor lor pe care sa le comunic la RoTLD? Sau cum?
Vreau explicatii, nu solutii.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Dupa ce cumperi domeniul de la RoTLD, te loghezi in pagina de administrare a domeniului, intri la sectiunea "Nameservers" si treci urmatoarele:

ns1.no-ip.com
ns2.no-ip.com
ns3.no-ip.com
ns4.no-ip.com
ns5.no-ip.com

In prealabil trebuie sa cumperi "pachetul" specificat de war4peace.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Baietii de la noip.com au introdus reactualizarea lunara manuala a tuturor domeniilor free. Evident, devine inutilizabil si trebuie sa renunt.
Baietii astialalti de la RDS dau gratuit DNS dinamic pentru domeniu gen nume.go.ro daca esti abonat.

Presupunand ca am adresa nume.isp.ro la ISP si domeniul nume.ro cumparat de la RoTLD, as vrea urmatoarele:
- RoTLD (BTW, e picat?) sa trimita solicitarile *.nume.ro catre NS-ul nume.isp.ro
- sa am DDNS-ul propriu in routerul cu openwrt aflat la adresa nume.isp.ro
- acest DDNS sa poata fi actualizat automat de la diverse alte calculatoare din alte locatii (parinti, etc.)
- routerul sa dea raspunsuri la solicitarile pentru subdomeniu.nume.ro, in functie de ultimele actualizari

Se poate ce vreau eu?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am citit. Sa vedem daca am inteles ce trebuie:
1) ma inregistrez la un serviciu DNS cu nume.ro, scriu nume.isp.ro la CNAME si nimic altceva
2) modific NS la RoTDL sa corespunda cu NS-urile acelui serviciu DNS
3) instalez un server DNS pe router - si de aici n-am mai inteles.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
3. Instalezi un client de DNS dinamic pe computerul care vrei sa apara in Internet. Sau, daca routerul stie serviciul respectiv, il configurezi.

Partea a doua din pasul 1 nu ma prind la ce foloseste.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
ROTLD trebuie să știe, atunci când e interogat, care sunt nameserverele cu autoritate asupra unui domeniu .ro. De aceea trebuie să asociezi domeniului minim 1 NS în baza de date ROTLD.

Serverul NS trebuie să poată răspunde, atunci când e interogat, care sunt înregistrările unui domeniu pe care îl gestionează. Înregistrările pot fi atât A (cu IP-ul rețelei destinație în vremurile mai vechi, respectiv IP-ul serverului web), cât și CNAME (alias-uri, de exemplu vei dori să ai www. ca pointer spre aceeași adresă că altfel nu va merge adresa cu www) sau MX (cu IP-ul serverului de mail al domeniului) sau TXT pentru alte detalii. Toate aceste înregistrări au niște parametri, printre care și Time To Live.

Un client de pe calculatorul cu serverul web ar avea ca scop actualizarea automată a IP-ului corect în înregistrările domeniului în nameserver (A și altele după cum e cazul). Probabil vei dori să pui un TTL de o oră (3600 secunde) sau mai puțin, pentru ca la schimbarea IP-ului clienții mai vechi să piardă relativ repede din cache vechea adresă și să se poată conecta iar la server pe IP-ul nou. Însă de ținut minte că unii ISP fac nameserver caching ignorând TTL-ul, așa că s-ar putea ca unii vizitatori să nu vadă schimbarea IP-ului serverului nici după 2 săptămâni, indiferent ce faci tu, decât dacă ei folosesc alte servere DNS decât ale ISP-ului problemă.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Mda, fara sa anunte nimic, no-ip.com a modificat chestii si m-am trezit ca nu mai exist (eram ceva.no-ip.org). Acum nu mai exista no-ip.org. :mad:
Deci verificati daca va merge...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Cam toți furnizorii de DDNS au trecut la versiuni cu plată (și au pus multe limitări pentru free, dacă mai au, ex: nu mai poți să ai nume custom). Probabil te-au anunțat, dar a ajuns în junk stuff :smile:.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Da' parca eu citesc mailurile cu "our terms of service changed"... :biggrin:
Oricum bine ca mi-am dat seama acum si nu la vara, la bulgari. :climb:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Am rezolvat cu ceva.ddns.net. Cred ca o sa trec la ceva cu plata, desi nu schimba Telekom adresele IP neam.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Am eu un no-ip gratis și mă freacă lunar la icre să intru să confirm contul, chestie pe care trebuie să o fac din 3 pași și un captcha. Routerul are client încorporat pentru dynamic DNS, și no-ip e singurul care încă merge. Oh well, intrăm, clickăim, asta e.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
RDS are nume.go.ro gratuit si automat (adica iti updateaza ei IP-ul cand te conectezi, fara sa ai client instalat in calc/router).
dynu.com mai este free si mi-a placut suficient de mult incat am luat email platit la ei.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Nu. Nu-l mai ai. Testeaza. :smile:
Panoul de control de la noip.com zice că-l am și e activ.

13512


Dacă te referi la domeniul folosit de aliasul meu, ăla n-a fost niciodată cu noip sau no-ip, ci ceva.ddns.net
 
Top Bottom