Server web. IP dinamic.

Asa da. Precum am spus, eu am avut ceva.no-ip.org. Am trecut si eu pe ceva.ddns.net. Probabil o sa cotizez la dyndns sau la Telekom (pentru adresa IP fixa garantata). Inca nu stiu care ma scoate mai ieftin. :smile:
 
dyndns e acum $220 pentru 5 ani; eu mai am până în aprilie (am luat 5 ani cu $67 la oferta inițială când au trecut pe bani în 2014); nu cred că o să continui cu ei.
 
IP fix la Telekom costa 1 euro pe luna fara TVA, adica 1.2 euro pe luna in total. Probabil o sa fie mai scump pe viitor, ca trebuie bani pentru vitamina D.
Pentru 2 clici de renew pe luna, cred ca e mai ieftin ddns.net.
 
Mai e și afraid.org care e free, dar trebuie să ai grijă ce domeniu alegi deoarece depinzi de owner-ul lui (care-i poate schimba oricând statusul). Cele ale lui josh (al lui e site-ul) aș zice că sunt safe. Ah, și dns24.ch, dar pe ăsta nu l-am folosit.
 
Am in reteaua locala un server, un PiHole (docker) si un router. Serverul are un FTP care trebuie sa stie permanent IP-ul public si il obtine periodic (1/minut) interogand DNS-ul din router.
Vreau sa interpun PiHole intre server si router si sa fac bypass la DNS-ul din router catre niste servere externe.
1) Cum as putea face ca serverul FTP, prin exceptie, sa obtina raspunsul de la router, nu de la serverele externe?
2) PiHole face log. Cum fac ca respectivele interogari pentru IP-ul public sa nu apara in log-uri? Ar fi mii...
 
1) probabil cel mai simplu e să faci un script care să seteze în hosts pe serverul cu FTP IP-ul; cu script poți să faci nslookup pe alt server decât cel din sistem, altfel trebuie să editezi sursele FTP-ului ca să faci asta.
2) nu vor mai fi deloc
 
Foarte complicat. Extrem de complicat.
Update-ul ar trebui sa vina in acest caz de la router, unde am deja un script care updateaza ddns-urile ori de cate ori se schimba IP-ul. Pot sa pun acolo un ftpput cu noul hosts. Extrem de simplu.
Partea complicata este pe server, ca ruleaza WinXP 64bit si serverul FTP este 32bit. Nu vede directorul Windows\System32\Drivers\etc, deci nu pot pune fisierul prin FTP. PHP la fel, tot 32bit. Telnet nu vreau. Share la directorul ala inseamna sa instalez client samba pe router.
 
Eu ziceam update direct de pe server. Faci nslookup folosind ce server vrei (al doilea parametru) și scrii în hosts.
Code:
C:\WINDOWS\System32>nslookup miahi.ro 192.168.1.1
Server:  UnKnown
Address:  192.168.1.1

Non-authoritative answer:
Name:    miahi.ro
Address:  86.106.30.21


C:\WINDOWS\System32>nslookup miahi.ro 1.1.1.1
Server:  one.one.one.one
Address:  1.1.1.1

Non-authoritative answer:
Name:    miahi.ro
Address:  86.106.30.21

Sau folosești un server FTP care știe să folosească un nume în loc de IP pentru passive. Oricum nu mi-e clar de ce vrei să folosești alt DNS pentru asta.
 
Nu mai deschid alt topic.
Vreau un reverse proxy. HTTPS front-end cu redirectionare automata HTTP -> HTTPS, dar back-end cu HTTP. Criptarea o face doar front-end-ul. Nu vad rostul sa criptez de doua ori. Problema e ca back-end-ul creaza adrese cu http in loc de https si browserele nici macar nu incearca sa le incarce, din cauza de "mixed content" si redirectarea nu ajuta din moment ce nici macar nu incearca.
Cum se rezolva chestia asta?
 
Scenariul în care încapsularea https o face un front-end (reverse proxy, load balancer, whatever) iar traficul din back-end e decriptat e ceva destul de uzual. Dar problema cu care te confrunți nu se rezolvă din reverse proxy care să analizeze și să modifice conținutul traficului generat de back-end. Controlezi back-end-ul să nu mai genereze URL-uri absolute (de la http cu domeniu etc.) ci relative, și atunci problema nu se mai manifestă.
 
Mda. Se pare ca in container era un wp-config-docker.php pe care teoretic trebuia sa-l iau la mana sa-l modific. Dar eu am pus containerul, am setat volumele si m-am apucat de instalat in varianta clasica.
Acum am mutat setarile in config-ul docker-ului si HTTPS-ul s-a rezolvat, dar a iesit o aberatie. Am link-uri in baza de date catre imagini care apar cu IP-ul local.
 
Back
Top