Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Nu merge.
Daca te uiti un pic intrarile/iesire sunt folosite pe distante relativ mari acolo unde sunt interferente, precum in domeniul audio pentru scena. Dar vine cu niste costuri si complexitate aditionale, motiv pentru care rareori le gasesti in sistemel pentru acasa, unde costul conteaza.
Personal daca as avea de ales clasa D nu este decat ceva "care suna tare" si atat, potrivit pentru PA si nu pentru calitate.
 
Nu vreau sa ma complic, doar vreau o cutie mica si simpla, cu intrare RCA si 2 iesiri pentru boxe pe 4 Ohm si vreo 50W fiecare.
 
Nu vreau sa ma complic, doar vreau o cutie mica si simpla, cu intrare RCA si 2 iesiri pentru boxe pe 4 Ohm si vreo 50W fiecare.
In cazul asta, nu acel amplificator e solutia.
100w nu e o putere relativa mica, caldura aia trebuie disipata undeva. In clasa A sau AB ai ceva caldura. Dracia nu are cum sa fie mica daca nu cumva are vreun ventilator.
 
OK, logica mea e urmatoarea: am temporar pe birou un Yamaha RX-467 care in specificatii are 5x120W. Nu stiu cat de reali sunt, dar daca cutia full-size duce 600W, ma astept ca una de vreo 4 ori mai mica sa duca 2x50W. Logica de inginer, nu de audiofil :wink:

Nu contest cat de reali sunt cei 600W, cum ii masoara Yamaha, dar ma multumesc cu jumatate din puterea per canal si 40% din canale. Daca jucaria full-size chiar duce 4 floor stand si 1 centru Elac, vreau una mica doar pentru 2 boxe bookshelf. Logic are sens ce vreau, practic nu stiu daca exista asa ceva.
 
Din specs tind sa cred ca Yamaha ala are vreo suta de watts, dar si aia la un nivel de distorsiuni mult peste ce s-ar putea numi hi-fi...
 
Heeeeelp!
Boxa din dreapta a început să sune ca în clip, difuzorul de medii/bass e zero, și nici cel mic nu pare a suna prea bine. Zici că e un difuzor de telefon vai de mama lui. Și calitate și volum varză. Am încercat să inversez canalele, nu e din Amp.
Unde aș putea ducea reparat?
Mulțumesc de orice sfat!

 
Pare să meargă doar tweeter-ul. Poate fi un fir desfăcut sau bobină bușită, depinde cât de norocos ești :(.
 
La desfăcut singur nu mă bag, nu am nici skill-uri și nici scule.
O să caut ceva service de boxe, mă uit și la AVStore, mulțumesc.
 
Nu ai un imbus de la setul de bicicleta? Din ce vad pe net, mi se pare absolut banal sa scoti difuzorul ala si sa accesezi totul. Este adevarat, sunt sanse minime sa poti sa repari ceva singur...
 
Se intampla sa ai in spate placute de bi-amp si practic 2 randuri de conectori? Verifica sa nu cumva ca vreunul din conectori sa nu se fi desfacut de la vibratii in timp si o placuta sa nu mai faca contact. Am mai reparat de vreo 3 ori asa boxe stricate la prieteni panicati. Daca si la tine e asa, strang de o lada de bere :D
 
No luck, conectorii sunt toti la locul lor, bine infipti. Si zau daca ma prind cum sa desfac mai departe boxa.
 
Cam atât am putut desface...
 

Attachments

  • IMG_20230301_174639.jpg
    IMG_20230301_174639.jpg
    223.3 KB · Views: 28
Mda, difuzoarele se desfac prin față. Leagă boxa la amplificator și dă-i să cânte când miști de fire.
 
Back
Top