SDR-Software Defined Receiver

Depinde de tipul de modulatie, etc... Comunicatia e bidirectionala? Ai prea putine informatii...
 
Tipul de modulatie - naiba stie. N-am ajuns la partea de inregistrat si examinat la microscop.
Bidirectionala - sigur nu.
 
Probabil softul din linkul meu de mai sus te-ar lamuri. Personal inca nu m-am jucat cu el, nici macar nu stiu daca e sub Win sau sub linux. :D
 
E o intrebare imposibila. Poate au folosit spread spectrum, caz in care nu stiu cum rezolvi problema. Ar fi buna o analiza spectrala in timp ca sa intelegi despre ce e vorba acolo.
 
Da-i dracului ca nu e comunicatie militara sa foloseasca spread-spectrum. :nuts: E ceva simplu.

LE: Marius, daca poti desfa termostatul ăla (sau whatever e) si vezi ce integrat / integrate ai inauntru. Dupa aia gasesti datasheets pe net si lamuresti problema. Zic si eu...
 
Last edited:
Transmițătoarele alea sunt făcute doar să vorbească între ele, dar de obicei sunt atât de proaste încât frecvența nu e cine știe cum controlată, emit pe juma' de spectru. Că doar n-au auzit de FCC sau CE sau whatever.
 
Spectrul se vede in imagine. Sunt dungile orizontale din mijloc. O dunga din aia are vreo 0.2 - 0.3 MHz latime. De-aia ziceam ca fiecare telecomanda e pe o alta frecventa. Nu sunt atat de late incat sa se suprapuna.
Comand emitatorul ala, ca e sub 1 euro, da' ce fac daca acopera tot spectrul de 433-434MHz si imi comanda cate 3 device-uri simultan in loc de unul?
 
Adică device-urile tale sunt doar separate de frecvență, nu și sunt diferențiate și de codurile pe care le primesc?
 
Sigur au si coduri. La alarma mea de la casa (de ex.), encoderul din telecomanda e un HCS200 (de la Microchip) care varsa secventa digitala intr-un modulator bazat pe un RCO433B1 (exact schema din datasheet). :kul:
 

Attachments

Hai ca am mai sapat eu pt. tine (adica mi-am desfacut si telecomanda de la alarma de la "masina" :D ). Modulatia e sigur ASK pe 433MHz, acum totul depinde de ce stream digital transmite chestia ta. L-ai putea vedea f. simplu cu un analizor logic, cuplat pe intrarea modulatorului. Uite si aici ceva sa-ti dea idei:

 
Quark cred ca l-ai pierdut.
Pe de alta parte nu cred ca are sens munca asta, necesita scule scumpe si cunostiinte aprofundate pe care nu le poti invata in 2 timpi 3 miscari.
Pana la urma e 1EUR ...
 
Amplificator / distribuitor CATV "Miahi". :)
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    322.1 KB · Views: 30
  • 2.gif
    2.gif
    41.8 KB · Views: 31
N-am idee pe ce frecvență trebuia să meargă ăla (și nu mergea).

Eu tot cu de-astea mă distrez...
1556273581569.png
 
miahi: Merge ok. Face ce zice. Mai am unul nasol, dar mi-a fost lene sa-l masor. :)
Ref. avioanele alea, boingurile de ce nu apar? :D
 
Back
Top