Recomandare HDD

Eu am globul de cristal la reparat si nici o metoda mai precisa de atat pentru a obtine un raspuns. Poate dupa rata de RAM inregistrata de colocatarii (de pe forum) care lucreaza prin service IT, gen Cosmin_C , dar nu stiu cate au apucat deja sa pice ca sa aibe un clasament concludent.
 
Nu stiu cum sunt astea de 4TB. Eu folosesc de multi ani HGST-uri de 2TB in servere si au fost ok. Au mai crapat din ele incet-incet, dar nici unul catastrofic: le scoteam cand dadeau erori in SMART. Anul asta m-am ales cu WD-uri ca deh... e mai ieftine la licitatie. Am 16 WD-uri din astea Red de 4TB in productie, dar au doar cateva luni si nu pot emite o opinie avizata.
 
În statisticile Backblaze HGST arată excelent, dar ei cumpără variante enterprise în principal, așa că e mai complicat de zis :smile:.
 
Mie mi-a trebuit recent un disc de 2TB și luai un Toshiba DT01ACA200. Văzusem pe undeva că, de fapt, ar fi HGST rebranded dat fiind că divizia consumer de 3.5" ar fi ajuns la Toshiba.
 
Orice numa' NU SEAGATE :biggrin: M-am axat pe HGST pe unde prind ocazia să schimb, atât desktop cât și laptop. Păcat că la noi nu sunt semnificativ mai ieftine (și ușor de găsit) 4-pack-urile HGST. De fapt nu m-ar supăra nici un volume discount pentru 10+ bucăți, dar n-am cu cine.

WD am luat din seria Purple pentru DVR-uri de supraveghere video cu scriere non-stop fără să intre în stand-by ca Red-urile. Poate e și asta o variantă.
 
Am luat HGST-ul, la WD Red mai ziceau unii ca ar fi probleme la cele de 4TB. Multumesc.
 
Back
Top