1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RDS Cablelink

Discussion in 'Comunicații' started by jarod, Aug 8, 2004.

 1. ipman

  ipman Membru Senior

  prioritizare!

  Raspunsul este prioritizare de pachete. Cum crezi ca VoIP merge mai bine decit traficul normal de date intr-un mediu in banda de baza, cu coliziuni gramada si jitter la fel?
   
 2. Operations

  Operations Membru Senior

  Adevarul e ca nu m-am gandit la prioritizare. Acum ca sunt un pic mai destept, iti multumesc! :smile:
   
 3. Azazel

  Azazel Barbar

  Offtopic oleacă

   
 4. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  A nu se confunda APC cu ANPC. APC este o „organizatie neguvernamentala cu preocupari in domeniul protectiei consumatorilor”.
   
 5. takeda

  takeda not human

  Asta era... Ma miram. :biggrin:

  Cand am platit factura am mai intrebat si de aparatele telefonice. N-am mai primit un raspuns gen vom avea peste o saptamana, luna viitoare samd; doar un zambet larg care spunea totul.
   
 6. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Să-ţi zic şi ţie cum i-am zis lui Rabbit pe thread-ul despre dublarea vitezei la Astral? :biggrin:
   
 7. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  După ce am semnat contractul în august, azi am intrat şi eu în posesia noului modem (a.k.a. Webstar). Modelul este EPX2203. A venit cu toate cele (cablu USB, CD etc.). L-am instalat rapid; s-a sincronizat repede (mi-a luat mie mai mult să introduc noile setări :biggrin:). Telefon ioc şi nici nu se ştie când vor fi. Noroc cu telefonul meu antic care, însă, momentan stă degeaba fiindcă nu am ton. Am înţeles că azi va veni şi tonul, dar nu îmi fac speranţe :smile:. Probabil pe sfârşitul săptămânii. Alte impresii mai târziu.
   
 8. sage

  sage Membru Senior

  Eu am avut norocul sa-mi fac abonament la RDS undeva in primavara si astfel am beneficiat din start de noul modem, chiar inainte de lansarea ofertei. Modemul este un Thomson care are si doua linii telefonice.

  Pana acum totul a mers bine. Nu am avut decat cateva desincronizari, remediate rapid prin scoaterea din priza. Dupa o astfel de operatie modemul are nevoie de 1-2 minute pentru sincronizare.
  Am abonamentul de 9$, dar avand in vedere ca traficul in Romania este in general necontorizabil am luat si 10 Gb pe luna.
  O singura problema mai ciudata am intalnit, aproximativ 10 ore nu am putut sa fac upload. Practic nu puteam trimite nimic. Puteam sa navighez dar mi-a fost imposibil sa trimit un e-mail (POP3 sau yahoo, hotmail etc.).
  Download-ul este foarte bun si sta in general pe la 28-30 kB/s.

  Am incercat si telefonia. Merge bine. Doar ca nu am pe cine sun, iar Operations nu vrea sa vorbeasca cu mine pe rdstel :biggrin:.
  La un moment dat, chiar m-a sunat cineva de la rds sa ma intrebe daca sunt multumit de telefonie. A, telefonul este al meu...
   
 9. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Am primit şi eu azi ton la telefon. De vorbit încă nu am vorbit. În cele 5 zile de când am modemul nou, nu mi s-a desincronizat încă (vechiul Lancity a început să se desincronizeze destul de des în ultimele luni). Din păcate, cei până la 256 kbps sunt doar noaptea. Şi când spun noaptea, mă refer după 12. Atunci merge, în general, peste 30KB/s. Probabil atunci e mai liberă reţeaua.
   
 10. morph

  morph Membru Senior

  Dupa fix 2 luni si 3 zile de la semnarea contractului de furnizare internet prin cablu tv cu rds, cei "de la tehnic" au avut bunavointa sa vina sa-mi instaleze jucaria aceea de modem, numit webstar.
  Pot sa zic ca merge bine, fata de ce am auzit la altii, dar deh sunt inca in prima saptamana, aia de gratie :smile:
  Modemul se sincronizeaza in mai putin de 1 minut, pingul este bunicel pe metro:

  Ping statistics for 193.231.236.22: (www.rdslink.ro)
  Packets: Sent = 156, Received = 156, Lost = 0 (0% loss)
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 5ms, Maximum = 27ms, Average = 9ms

  la fel si pe extern:

  Ping statistics for 216.109.118.75: (yahoo.com)
  Packets: Sent = 206, Received = 206, Lost = 0 (0% loss)
  Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 127ms, Maximum = 164ms, Average = 134ms

  Viteza de download rar scade sub 30kB/s indiferent daca traficul se realizeaza metropolitan sau "pe extern" (sper sa se mentina asa).
  Tonul au zis ca "vine" in maxim 3 zile, dar banuiesc ca de luni o sa sun la ei.
  Ce pot sa zic? La cat de ieftina e, merita conexiunea. Pentru 15$ primesc net destul de stabil (momentan), 2 casute de e-mail, modem gratuit (in custodie), 100min. gratuite in Romtelecom si 1000min. gratuite in reteaua de telefonie rds. Sunt curios daca cele 100min. sunt gratuite si in retelele de telefonie mobila. Preturile sunt omenesti la convorbiri. Gen 8 euro-centi convorbire cu SUA, aproape 10 euro-centi cu China (la fel si pe mobil in Romania), 2 euro-centi RDS-Romtelecom.
  Wirelessul mergea mai bine, ping mai mic viteza MULT mai mare (4Mbps), dar nu mai merita din punct de vedere financiar/utilizare.
  Cam ciudat cum merge legatura:
   

  Attached Files:

 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Nu, sunt gratuite doar în reţeaua Romtelecom, local sau interjudeţean. Pe mobil nu e nimic gratis.
   
 12. morph

  morph Membru Senior

  Mda, era clar din moment ce nu se specifica nicaieri. :smile:
   
 13. Bico

  Bico Membru

  Aţi auzit şi voi despre noi abonamente „RDS cable link” sau este doar un zvon?
  Un prieten mi-a spus că începînd cu 1 decembrie se vor putea încheia cu RDS următoarele contracte: 7.5$ trafic limitat la 4 Gb; 10$ trafic limitat la 8 Gb; 14.5$ trafic limitat la 16 Gb. Viteza maximă posibilă este de 256 kbps iar odată cu depăşirea limitei de 4 Gb, 8 Gb respectiv 16 Gb viteza maximă posibilă scade la 128 kbps. Condiţia pentru a beneficia de aceste noi abonamente este prezenţa în grup de 10 persoane pentru a încheia contractul. Contractele se încheie pentru fiecare în parte dar dacă nu mai iei 9 persoane cu tine (pentru a se abona şi ele la RDS) nu poţi opta decît pentru vechile abonamente.
   
 14. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Am văzut şi eu un scan de la o ofertă d-asta, dar nu ştiu mai multe detalii. Bănuiesc că, cu această ofertă, vor să spargă reţelele de cartier. Cei 10 mă gândesc că tre să fie din aceeaşi zonă.
   
 15. takeda

  takeda not human

  De curand am observat ca sunt limitat la 128kbps, mai are cineva problema asta? Cand intrebi "tehnicul" ti se spune ca e trafic pe retea si oricum nu se garanteaza nimic, dar cand scade brusc viteza de la 29KB/s la fix 16KB/s max. e prea dubios.
   
 16. morph

  morph Membru Senior

  Si la mine au fost cateva bariere de 16KB/s, dar trecator si doar pe extern.
   
 17. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Eu nu am observat probleme. Acum două zile, seara (de fapt noaptea) mergea cu 20KB/s de pe extern. Dar peste 16, din ce am remarcat eu, merge doar seara (de fapt noaptea).
   
 18. Azazel

  Azazel Barbar

  Da, de aproximativ o săptămână am observat aceaşi problemă dar pare o limitare dinamică, adică viteza medie e de 16KBps dar fluctuează între 12-20KBps. Cu tehnicul nici nu m-am mai deranjat, nu ştiu nici măcar o singură problemă tehnică care să fi fost rezolvată în urma unei sesizări, tot de capul lor "lucrează în zonă", "e trafic pe reţea", "resetaţi modemul", etc. Poate dacă suntem consumatori cuminţi Moş RDS o să fie darnic şi o să ne dea banda înapoi.

  PS: NU plătiţi niciodată în avans dacă vă sugerează asta, o să uite că aţi plătit. Două luni la rând mi-au încurcat calculele şi am fost pus să platesc facturi emise aiurea, a treia lună am avut chiar abonamentul suspendat pentru neplată (nici mort nu o plăteam şi pe a treia de 9$ după ce ei îmi datorau deja 10$ prin taxarea incorectă a unui modem deja schimbat). Dacă aveţi cum, e recomandat să înregistraţi convorbirile, rar dai de două ori de aceaşi persoană la tehnic (sau aceaşi personalitate a secretarei de la comercial) şi va trebui să reluaţi tot ce aţi discutat cu personalitatea anterioară.
   
 19. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Şi prin alte locuri se mişcă infect de 3 zile Cablelink? Aici, de când cu necontorizarea traficului de sărbători, a început să se târască.
   
 20. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Am avut azi-dimineaţă plăcerea să nu pot vorbi cu tatăl meu prin MSN Messenger, din cauza încărcării excesive a reţelei RDSLink. Nici pe vremea când eram amândoi pe XNet prin dial-up nu ne-am auzit atât de prost. Nu cred că avea viteză mai mare de 1 KB/s.