Portbagaj auto

Mai merge vreo 2 degete in spate, e loc cam de-o palma pe lat pana in spoilerul haionului.
Ansamblul bare+cutie are doar 45cm inaltime de la plafon, este cel mai low-profile pe care l-am gasit la dimensiunile astea. Si e lata de 92cm, destul de incapatoare. Dar bun de stiut, si ei spuneau sa notezi undeva inaltimea totala.
Nu exista alta recomandare in afara de a nu trece de mai mult de 1/4 din sarcina in consola, ceea ce este si foarte greu ca in fata se ingusteaza.
Are chingile din constructie inauntru, la drumul asta am prins cu chingi si nu a miscat nimic.
Da, si eu aveam in plan sa ajunga acolo hainele si alte chestii moi care nu se strica de la frig, ca in octombrie-noiembrie pe acolo sunt sanse sa fie frig sau sa ninga.
In masina intra patul copilului (20+ kg) si alte dracii grele, cu toate ca nu caram chestii grele cu noi oricum. Cele mai grele e posibil sa fie sculele, care oricum intentionez sa ajunga in jurul rotii de rezerva si sub scaune.

A existat si un Impreza long wheel base, dar o generatie anterioara. Asta este WRX-ul, aparent sasiul e comun pentru toate Impreza ca dimensiuni.
 
Odata ca remorca+carlig costa mult mai mult, apoi trebuie sa trec cu ferry si acolo remorca se plateste iarasi zdravan.
De banii de care vorbim pot trimite multe prin curier, cutia este pentru necesarul imediat de haine si alte chestii de supravietuire pana gasim o casa pe un termen rezonabil de lung, acolo e cam buba cu casele.
 
Totusi, ai pe cineva cunoscut acolo? Rude? Prieteni? Macar oameni cu care ai colaborat la job? Anybody?
 
Prieteni. Dar nu ma bazez pe asta, am aranjat tot ce se putea omeneste posibil de aici si avem bani sa ne sustinem un an de zile, care ar trebui sa fie un termen rezonabil ca sa gasim ceva de munca.
 
Am vazut si asta. Eu personal nu o sa am probleme pe moment, dar odata ce ne declaram (si ne accepta) rezidenti acolo n-o sa mai fie cazul.
 
Vezi că rezidența (ca domiciliu) e una, rezidența fiscală e alta. Iar cu rezidența e cu cântec - după ce ai petrecut mai mult de juma' de an acolo îți poți declara domiciliul în străinătate, însă asta dpdv al statului român înseamnă anularea cărții de identitate (care este eliberată rezidenților români pentru dovada identității ȘI a domiciliului/rezidenței în țară) și pașaportului normal, și eliberarea unui „pașaport pentru cetățeni români cu domiciliul în străinătate” ca unic act de identitate. E cu cântec fiindcă de câte ori vei avea vreo interacțiune viitoare cu vreo autoritate a statului român pentru orice fel de declarație, adeverință etc. să te aștepți că formularul cere în mod explicit „seria și numărul cărții de identitate” iar tu, care nu mai ai așa ceva, vei purta discuții interminabile și bătălii contra „nu se poate fără carte de identitate” al funcționarilor.
 
Teoretic există și un formular online pentru asta. Da' curiozitatea mea e de unde știe statul unde te muți tu și mai ales unde să-ți trimită amenda.
 
Pai clar ca eu nu ma "mut" pana nu ma angajez acolo si asta inseamna ca primesc rezidenta (domiciliu). Cat despre cea fiscala, trebuie sa ma documentez, dar tind sa ma duc acolo din cauza ultimelor evenimente socio-politice de la noi.
 
Eu nu înțeleg ce e cu atâtea declarații. Mie mi-a expirat buletinul acum ceva mai buni şi nu mi I-am refăcut (lipsă timp şi chef). Urmează să-mi fac pașaportul british apoi abia aștept să-l tai pe ăsta :frown:


 
Si cu ce pasaport umbli prin Europa? Ca pe-acolo nu prea te intreaba de pasaport, din ce stiu, dar cand urci in avion vor pasaport valabil.
 
Îți doresc să nu-ți trebuiască vreodată să le refaci sau să le predai, ca să trebuiască să umbli după publicare în Monitorul Oficial cum că le-ai pierdut și-s nule.
 
Si cu ce pasaport umbli prin Europa? Ca pe-acolo nu prea te intreaba de pasaport, din ce stiu, dar cand urci in avion vor pasaport valabil.

Pașaportul meu are valabilitate 10 ani, expiră in vreo 2 ani :smile:


 
Back
Top