Q, problema lor dacă încurcă simbolurile între ele.

Situația e simplă: poți încălzi oala din exterior cu flacără pe gaz, cu plită electrică clasică, cu plită vitroceramică și cu dubioșenia aia cu halogen. Vasul folosit e irelevant, fiindcă el primește căldură direct. Singurul caz diferit e inducția, în care elementul încălzitor e în fundul oalei și atunci îți trebuie oală special făcută pentru asta, care are un singur simbol pe care să-l cauți, respectiv o anumită formă de fund gros și greutate suplimentară ușor de recunoscut.
Dezavantajul la oalele astea cu fund gros e că au o inerție termică mai mare decât oalele cu fundul subțire - nu chiar cât alea de fontă, da' nici ignorabilă. Dacă ești pasionat de gătit atunci vei cam face cu nervii că nu-ți ies sosurile și spumele cum trebuie fiindcă nu poți opri aproape instant livrarea de căldură în oală prin ridicarea „de pe foc”. De-aia pe kitchenshop găsești sosiere, crăticioare, ibrice și alte ustensile specializate cu pereți subțiri și care nu funcționează pe inducție.
Alt considerent e costul/prețul; prin Obor găsești oale cu fundul subțire fiindcă-s mai ieftin de produs. Da' dacă după ce ai dat o sumă deloc neglijabilă pe o plită fițoasă te duci în piață să-ți iei crătiți emailate sau de „inox” de 19 lei setul și descoperi că nu merg pe inducție, păi ți-ai cam căutat-o.
Încă nu mi-a sărit în ochi o oală de la Ikea care să nu meargă și pe inducție. M-am uitat explicit și la wok-ul cel mai ieftin, care e din aluminiu subțirel, și chiar și ăla merge pe inducție (că merge prost, wok-ul fiind făcut să ia căldură de la flacără puternică pe o suprafață mare, nu doar de la o zonă relativ micuță pe fundul plat al vasului, asta e altă discuție). Și dau Ikea ca exemplu fiindcă e la îndemână, are oale foarte bune calitativ, variate și ieftine.