Noi apariţii/versiuni de software pentru Linux

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by creizi, Oct 17, 2003.

 1. Foxter

  Foxter Membru Senior

 2. Velkan

  Velkan Moderator

  Am pus și eu un live CD cu 12.04 zilele trecute. A evoluat mult de cînd nu m-am mai intersectat eu cu Ubuntu, Unity arată bine, suportul hardware e mai bun, și în general mi se pare mai bine structurat. Personal, nu l-aș folosi, pentru că am o mulțime de programe care nu rulează nativ pe el, iar alternativele sînt slabe, dar în general problema, dpmdv, e că are în continuare un feel de produs nefinisat - ferestrele și meniurile de W7 cu temă basic mi se pare mai plăcute la privire și mai bine ordonate, iar fontul default e în continuare oribil (poate pare superficial ce zic, dar chestiile astea sînt extrem de importante pentru mine).
   
 3. Foxter

  Foxter Membru Senior

  L-am testat si eu sub forma lui cea mai light (Lubuntu) Din pacate, imi dadea periodic niste erori (nimic care sa ma impiedice sa il folosesc dar erau foarte agasante, iar mplayerul facea si el niste fite. Din ce am citit pe wiki-ul lui, problemele astea par sa fie legate de anumite platforme. De asemenea aplicatia Minitube are niste probleme cu 12.04 (o folosesc foarte des).

  Pana la urma am revenit la 11.10 si astept versiunea urmatoare. Ca interfata imi place interfata LXDE care e mai simpla (dintre interfetele Windows, mi-a placut cel mai mult aceea de Win 2000 Pro).

  Daca ai timp ai putea sa incerci si tu un live CD de Lubuntu, s-ar putea sa iti placa mai mult versiunea cu LXDE in loc de Unity.
   
 4. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Minitube 1.8

  Changelog:
   
 5. Velkan

  Velkan Moderator

  Zilele astea m-am jucat puțin cu Linux Mint 13 KDE pe 64 biți. Cred că se apropie destul de mult de de aș vrea de la un SO. Se instalează ușor, a recunoscut CPU, VPU, rețea, ambele audio, și am găsit chiar și modelul de tastatură într-o listă. Se mișcă bine, e foarte customizabil, seturile de iconițe sînt arătoase, iar meniul de start e mai bine structurat decît cel de W7. Are aplicații preinstalate cam pentru orice ai avea nevoie, și oferă alternative suficiente prin pachete (eu prefer Chrome, Pidgin și SMPlayer de exemplu). Software Manager are probleme cu unele pachete, în sensul că se blochează la 16% și, din cîte am citit, e o chestie mai veche încă nerezolvată. Deci am folosit mai mult Synaptic, care e mai greoi. Îmi place funcția Run command (Alt+F2) pentru lansat aplicații din desktop.

  Am încercat să rulez și StarCraft 2 cu Wine și PlayOnLinux. Ăsta din urmă are pachet WoL și am reușit să instalez și să pornesc jocul, dar a crăpat în meniu. Și, deși sînt dispus să folosesc un emulator pentru jocuri, debugging și workaround nu sînt dipus să fac.

  Per total, mi s-a părut bun și ușor de folosit. Îl văd ca SO pentru office/navigare/nu jocuri.
   
 6. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Vezi ca dusmanul bana la un moment dat useri care foloseau wine, prin Diablo 3 parca.
   
 7. Foxter

  Foxter Membru Senior

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice