Noi apariţii/versiuni de software pentru Linux

Am pus și eu un live CD cu 12.04 zilele trecute. A evoluat mult de cînd nu m-am mai intersectat eu cu Ubuntu, Unity arată bine, suportul hardware e mai bun, și în general mi se pare mai bine structurat. Personal, nu l-aș folosi, pentru că am o mulțime de programe care nu rulează nativ pe el, iar alternativele sînt slabe, dar în general problema, dpmdv, e că are în continuare un feel de produs nefinisat - ferestrele și meniurile de W7 cu temă basic mi se pare mai plăcute la privire și mai bine ordonate, iar fontul default e în continuare oribil (poate pare superficial ce zic, dar chestiile astea sînt extrem de importante pentru mine).
 
L-am testat si eu sub forma lui cea mai light (Lubuntu) Din pacate, imi dadea periodic niste erori (nimic care sa ma impiedice sa il folosesc dar erau foarte agasante, iar mplayerul facea si el niste fite. Din ce am citit pe wiki-ul lui, problemele astea par sa fie legate de anumite platforme. De asemenea aplicatia Minitube are niste probleme cu 12.04 (o folosesc foarte des).

Pana la urma am revenit la 11.10 si astept versiunea urmatoare. Ca interfata imi place interfata LXDE care e mai simpla (dintre interfetele Windows, mi-a placut cel mai mult aceea de Win 2000 Pro).

Daca ai timp ai putea sa incerci si tu un live CD de Lubuntu, s-ar putea sa iti placa mai mult versiunea cu LXDE in loc de Unity.
 
Minitube 1.8

Changelog:
Enhanced Compact Mode: window on top, can be made smaller and remembers its own position

Adaptive video title font size

Unity & GNOME 3 actions (aka Quicklists)

Mac Sandbox support

Added missing menu item to restore hidden window, as per the OS X HIG

More responsive UI while loading videos on the Mac

Selecting a recent keyword now also sets the searchbox text

Selecting a suggestion now also sets the searchbox text on the Mac

Fixed duplicate channel names in suggestions popup

Fixed playback not starting or being interrupted on Linux

Fixed search box being erroneously focused on the Mac

Fixed wrong localization of some menu items on the Mac

New and updated translations
 
Zilele astea m-am jucat puțin cu Linux Mint 13 KDE pe 64 biți. Cred că se apropie destul de mult de de aș vrea de la un SO. Se instalează ușor, a recunoscut CPU, VPU, rețea, ambele audio, și am găsit chiar și modelul de tastatură într-o listă. Se mișcă bine, e foarte customizabil, seturile de iconițe sînt arătoase, iar meniul de start e mai bine structurat decît cel de W7. Are aplicații preinstalate cam pentru orice ai avea nevoie, și oferă alternative suficiente prin pachete (eu prefer Chrome, Pidgin și SMPlayer de exemplu). Software Manager are probleme cu unele pachete, în sensul că se blochează la 16% și, din cîte am citit, e o chestie mai veche încă nerezolvată. Deci am folosit mai mult Synaptic, care e mai greoi. Îmi place funcția Run command (Alt+F2) pentru lansat aplicații din desktop.

Am încercat să rulez și StarCraft 2 cu Wine și PlayOnLinux. Ăsta din urmă are pachet WoL și am reușit să instalez și să pornesc jocul, dar a crăpat în meniu. Și, deși sînt dispus să folosesc un emulator pentru jocuri, debugging și workaround nu sînt dipus să fac.

Per total, mi s-a părut bun și ușor de folosit. Îl văd ca SO pentru office/navigare/nu jocuri.
 
Vezi ca dusmanul bana la un moment dat useri care foloseau wine, prin Diablo 3 parca.
 
Back
Top