Mozilla Firefox

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Asa ma intrebam si eu cand altora le crapa si mie nu. Eh, lasa ca apare Adblock pentru Chrome. Pa si pusi.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
miahi, atat timp cat API-ul o sa fie public nu vad ce ar putea face Google. :smile:

puterfixer, adblock-ul din Iron nu stie regex si nu e compatibil cu listele standard pentru Adblock.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,523
Vreau un plugin cu care sa salvez poze mai usor decat cu click dreapta - save image as - save. Am cautat printre addon-uri si nu am gasit decat tampenii. Practic ceva de genu' 1 click save.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Ti se pare mai simplu sa rascolesti prin foldere de cache dupa fisiere cu nume schimbate (gen 03FEFE80d01) sau fara extensie ca sa gasesti poza pe care o cauti decat sa dai click dreapta si save? Si daca lai vrea ceva mai simplu de atat, cum ar putea sa il ajute o chestie substantial mai complicata si mancatoare de timp?

Sper doar ca nu era un intro pentru o remarca de genul "...pentru ca in Wondows98 poti sa le iei usor din cache cu..." :tongue:.

lai, probabil ceva gen "Down Them All" pentru Firefox te-ar ajuta. Dar tot trebuie sa dai click dreapta pe poza si apoi "sta one click", optiune care salveaza obiectul in ultima locatie folosita sau intr-una definita de tine. Salvare "one click" in adevaratul sens al cuvantului ai putea sa faci doar setand actiunea pentru unul din butoanele mouse-ului (scroll-ul eventual). Dar asta nu stiu cum s-ar face.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Drag'n'drop cred că e one click. Și mai simplu de așa... :smile:, nu cred că se poate.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Nu au fixuit destul. Firefox imi ocupa 120MB de RAM dupa ce am deschis 2 taburi cu site-uri nu foarte complexe. Daca il inchid mai ramane agatat inca 10s in Task Manager. Ceva nu e ok.

Raman la IE8 pentru majoritatea situatiilor.

Edit. In momentul asta, cu acest unic tab deschis la forumul XF, Firefox imi ocupa 95MB de RAM.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,974
E de la tine, ca sa zic asa. Eu am deschis un FX de 6h, 2 ferestre cu 8, respectiv 6 tab-uri (contin si Flash si alte chestii complicate, cateva tab-uri au history stufos) si consumul de memorie e 158Mb. Nu ai niste extensii ciudate instalate?
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
AdBlock Plus. Cred ca e o extensie care s-ar gasi cam in orice instalare de Firefox si nu ar trebui sa provoace asa probleme.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,974
Si la mine e pusa si are multe reguli active, deci nu cred ca e de la ea.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,346
AdBlock Plus si inca 3-4 pluginuri, 86 mb doar cu pagina XF. Who cares, la ce altceva sa folosesc memoria sistemului ? :biggrin:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Who cares, la ce altceva sa folosesc memoria sistemului ? :biggrin:
Asa ajungi la abominatii ca Vista sau GTA4. :smile: Pentru ca se poate.

Eu am cam renuntat la FF. Prefer ceva mai light, ca Iron.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,501
Inca sunt socat. La ce dreq am 4GB de RAM? Ca sa-mi incarce paginile de pe HDD?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Inca sunt socat. La ce dreq am 4GB de RAM? Ca sa-mi incarce paginile de pe HDD?
Si cand nu e nici un tab incarcat ce naiba mai tine in memorie? Amintiri?

Nu zic ca sa va placa dar parca ceva nu miroase bine mai ales daca ne gandim la alte discutii despre softuri bloated :wink:. Pe principiul "de-asta am" inseamna ca Vista e un vis frumos. Softuri gen browser care mananca sute de mega de RAM, eventual sute de mega si pe hard sau care papa procesor pe paine. Ca doar de-asta am tera de hard si gigi la procesor.

Asta e lene sau incompetenta din partea programatorului. Browserul cu siguranta poate sa-si faca treaba si fara sa ocupe cateva sute de mega de RAM. Si poate tu ai 4GB dar asta nu-i cazul la oricine. Poate vrei sa faci si ceva productiv in timp ce urmaresti un tutorial de pe net.

Doar pentru ca "am de unde" nu inseamna ca e si ok. Cand nu mai e ok? Cand ocupa prea mult RAM, prea mult spatiu pe hard sau prea mult din procesor? E un browser, da-l incolo. As vrea sa imi explice si mie un programator de ce "trebuie" sa ocupe atata RAM sau de ce Iron nu trece de 80MB de RAM nici sa-l bati cu toate ca face (discutabil) treaba la fel de buna.
Eu inteleg ca lumea software-ului evolueaza dar mi-aduc aminte ca acum nu prea multi ani reuseam sa folosesc XP pe doar 256MB de RAM. Acum FF nu poate sa se descurce cu mai putin pentru ca programatorii au invatat meserie la Politehnica si "optimizare de cod" e o chestie ezoterica sau o legenda.

Mi-aduc aminte de o alta bucatica de soft cu multe injuraturi sub centura: Nero.
 
Top Bottom