Inca sunt socat. La ce dreq am 4GB de RAM? Ca sa-mi incarce paginile de pe HDD?
Si cand nu e nici un tab incarcat ce naiba mai tine in memorie? Amintiri?
Nu zic ca sa va placa dar parca ceva nu miroase bine mai ales daca ne gandim la alte discutii despre softuri bloated

. Pe principiul "de-asta am" inseamna ca Vista e un vis frumos. Softuri gen browser care mananca sute de mega de RAM, eventual sute de mega si pe hard sau care papa procesor pe paine. Ca doar de-asta am tera de hard si gigi la procesor.
Asta e lene sau incompetenta din partea programatorului. Browserul cu siguranta poate sa-si faca treaba si fara sa ocupe cateva sute de mega de RAM. Si poate tu ai 4GB dar asta nu-i cazul la oricine. Poate vrei sa faci si ceva productiv in timp ce urmaresti un tutorial de pe net.
Doar pentru ca "am de unde" nu inseamna ca e si ok. Cand nu mai e ok? Cand ocupa prea mult RAM, prea mult spatiu pe hard sau prea mult din procesor? E un browser, da-l incolo. As vrea sa imi explice si mie un programator de ce "trebuie" sa ocupe atata RAM sau de ce Iron nu trece de 80MB de RAM nici sa-l bati cu toate ca face (discutabil) treaba la fel de buna.
Eu inteleg ca lumea software-ului evolueaza dar mi-aduc aminte ca acum nu prea multi ani reuseam sa folosesc XP pe doar 256MB de RAM. Acum FF nu poate sa se descurce cu mai putin pentru ca programatorii au invatat meserie la Politehnica si "optimizare de cod" e o chestie ezoterica sau o legenda.
Mi-aduc aminte de o alta bucatica de soft cu multe injuraturi sub centura: Nero.