Audi este o mașină vândută ca premium care este construită pe o platformă VAG, practic este un VW Polo overpriced.
Nu vreau să încep să critic doleanțele altora pentru că nu-i cunosc, dar un Audi este o alegere nepotrivită în general - doar dacă ți s-a pus pata pe modelul respectiv și ai banii necesari. Sunt oribile la întreținere dpdv al costurilor premium, deși nu-s rele ca mașini în sine. Chiar deloc.
Când te gândești la o mașină nouă pe care o vei plăti câțiva ani de zile trebuie să iei în considerație mai multe:
- la ce o folosești; doar pentru oraș nu prea merită; pe de altă parte, o mașină îți oferă flexibilitate și independența de transportul public (pe lângă tramvaie și autobuze - trenuri, microbuze între orașe șamd) mie mi se pare de dorit; concediile sunt ceva mai plăcute când pleci și vizitezi în ritmul tău și nu ești legat de locul unde te duci, mai poți conduce în jur distanțe relativ mari;
- motorul - există motoare economice și motoare hulpave, fiecare are rolul său. Dar în general vrei un motor economic și durabil. Asta înseamnă că 1l și 125CP
nu este de dorit (am numeroase povești horror cu motorul respectiv de la Ford, din fericire nu ale mele

), dar un 1.6l - 2l 140 - 180CP este în general un sweetspot;
- ținuta de drum. Nu, nu conduci mașina din spate ca la jocuri și nu te interesează ce cred alții, dar trebuie să te intereseze că o mașină tăiată ca o cărămidă va avea un consum mai mare indiferent de condițiile de utilizare; cauciucurile iar te pot aduce la sapă de lemn (aici sweetspot ar fi 15-16'');
- spațiul util. Aici intră portbagajul și spațiul din spate, care la hatchbacks sunt cam groaznice - chiar dacă sunt descrise sute de litri, alea sunt de obicei cu banchetele din spate rabatate și nu este deloc o plăcere să pui o frână bruscă și să-ți zboare ouăle sau porcul printre scaunele din față; de asemenea, un copil beneficiază de ceva spațiu suplimentar în spate, la fel și un câine sau un adult; depinde câți oameni vor folosi mașina.
Prietena ta are un job? Are bani de Audi din jobul ala? Sau vrea cadou pentru ca ... merita?
Merita? Intreb si eu... Unele merita.
Unele rareori merită un astfel de cadou