Nu gasesc un thread generic pentru masini si nu e vorba de carburant pentru Citroen, asa ca: ce posibilitate exista in Romania pentru a obtine o masina pe termen mediu, gen 6 luni pana in maxim 2 ani? Am o asemenea nevoie, o masina temporar si stiu ca teoretic pot sa cumpar una si apoi sa o vand, dar daca ar fi noua (ma uitam la Sandero) devalorizarea in 6 luni sau 1 an e enorma, chiar si in 2 ani, iar la una SH trebuie sa cauti o gramada de timp ca sa gasesti ceva decent, gen fara kilometri reali de camion, jumatate din bord si functionalitatile auxiliare nefunctionale (tocmai si-a luat varul meu una in starea asta, dar a fost la pret de tastatura) sau cine stie ce alte balarii. Nu ma intereseaza sa devin client fidel al unui service, ci doar sa am o masina fiabila pentru o vreme, dupa care sa o dau inapoi.
Nu am experienta cu leasing si altele, ce am gasit pe internet e leasing operational dar e 220 de euro lunar pentru Skoda Citigo, pe 2 ani daca as cumpara un Sandero nou s-ar putea sa ies mai ieftin pentru ca devalorizarea tot ar fi mai mica. Ce solutii exista? Inchiriatul cu ziua e exorbitant, e la 450 de euro lunar in sus, iar pe termen lung am gasit de la 380 de euro lunar in sus. Daca revin la calculul cu Sandero, pe 2 ani costul ar fi 8500 - 5000 = 3500 de euro, 145 pe luna plus ceva maruntis pentru RCA, nu stiu daca reviziile sunt incluse in costul de leasing sau nu, sa zicem ca nu si ar urca la 160-180. Dar include batai de cap, gen inmatriculare, vanzare, iar asta e cazul optim pentru 2 ani, la 6 luni sau 1 an iese mai prost.
Nu am experienta cu leasing si altele, ce am gasit pe internet e leasing operational dar e 220 de euro lunar pentru Skoda Citigo, pe 2 ani daca as cumpara un Sandero nou s-ar putea sa ies mai ieftin pentru ca devalorizarea tot ar fi mai mica. Ce solutii exista? Inchiriatul cu ziua e exorbitant, e la 450 de euro lunar in sus, iar pe termen lung am gasit de la 380 de euro lunar in sus. Daca revin la calculul cu Sandero, pe 2 ani costul ar fi 8500 - 5000 = 3500 de euro, 145 pe luna plus ceva maruntis pentru RCA, nu stiu daca reviziile sunt incluse in costul de leasing sau nu, sa zicem ca nu si ar urca la 160-180. Dar include batai de cap, gen inmatriculare, vanzare, iar asta e cazul optim pentru 2 ani, la 6 luni sau 1 an iese mai prost.