Load balancing pentru 2 conexiuni la internet din Windows

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Poate unele le-a primit cadou. :smile: Daca stii vreo metoda de a pirata jocuri pe Steam zi aici, ca sunt curios. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Pai daca nu vad 2 BSOD-uri pe saptamana inseamna ca am fost ocupat si n-am avut timp de calc. Asa, stand nefolosit, avea si Win95-ul uptime de o luna...
BTW, ultima reinstalare de XP a fost ieri, cand mi s-a crashuit in timpul testelor de viteza in retea. BSOD la login.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Dude, tu nu suporti XP-ul si nici XP-ul pe tine, treci direct la Windows 7 :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Poate unele le-a primit cadou. :smile: Daca stii vreo metoda de a pirata jocuri pe Steam zi aici, ca sunt curios. :biggrin:
M-ai înțeles greșit: eram șocat de cantitatea de jocuri, nu m-am gîndit defel la piratare, ci doar la sumele de bani care s-au dus înspre achiziționare. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pai daca nu vad 2 BSOD-uri pe saptamana inseamna ca am fost ocupat si n-am avut timp de calc. Asa, stand nefolosit, avea si Win95-ul uptime de o luna...
BTW, ultima reinstalare de XP a fost ieri, cand mi s-a crashuit in timpul testelor de viteza in retea. BSOD la login.
In ultimii 5 ani cred ca am avut 4-5 BSOD si 2 au fost de la un anume driver, restul de la niste memorii care oficial vor 1.65V, placa de baza le punea la 1.64 si merg perfect puse manual la 1.66V. Asta e pe un computer uzual, nu are nimic non-consumer in el si am rulat la un moment dat si cate o ferma intreaga de servere virtualizate (vreo 8 in total), Win XP in toate variantele, parca si Win 3.11, Linuxuri (Ubuntu si softuri de NAS), FreeBSD, in VirtualBox, VirtualPC 2004 si 2007, VMware Server 1.x etc. Si nu mai folosesc Win XP de ceva ani, dar chiar si atunci nu aveam BSOD prea des.

M-ai înțeles greșit: eram șocat de cantitatea de jocuri, nu m-am gîndit defel la piratare, ci doar la sumele de bani care s-au dus înspre achiziționare. :smile:
E posibil sa fi costat destul de mult, dar nu obligatoriu. Din cele 48 de jocuri pe care le am cumparate (pana in 200 GB) multe au costat 2..5 euro bucata si cateva vreo 10 euro bucata. Sunt promotii destul de bune din cand in cand, mai ales la jocuri mai vechi pe care poti sa le iei la pachet cu un discount de pana la 80-90%. Vechi poate sa insemne si 5 ani dar si un an, reducerile la cele mai recente sunt mai rare si mai mici dar daca astepti gasesti ocazii bune, in special de craciun si paste.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Toate jocurile alea Steam sînt cumpărate? :tongue:
Din păcate my Steam buds nu-mi fac cadouri de genul :smile: Am prins un Crăciun (2010) și un summer sale (2011) și s-au cam făcut... multe. Plus ce-am mai luat între timp (midweek madness, weekend deal, etc). În medie am plătit cam ca Adi, cu mici excepții (TDU2, Crysis2, DeusEx Human Revolution luate preorder sau la lansare). Uneori mai mult pe packs, dar cam tot 2-3-5 bucata ajung.

Problema este că mai am și Good Old Games stuff, Direct2Drive, retail stuff luat la super ocazii (X3 Terran Conflict Retail la 50 RON cu poster și manual cred că a fost topul investiției ca bani), etc. Practic nu-mi încap toate (+ce-i în bibliotecă) instalate pe un HDD de 1TB. Sux.


Pai daca nu vad 2 BSOD-uri pe saptamana inseamna ca am fost ocupat si n-am avut timp de calc. Asa, stand nefolosit, avea si Win95-ul uptime de o luna...
BTW, ultima reinstalare de XP a fost ieri, cand mi s-a crashuit in timpul testelor de viteza in retea. BSOD la login.
Tu ești specializat în bușit windowsul și asta înțelegi prin folosirea computerului? Am dat suficiente chestii în lista aia cât să-ți dai seama că este folosit destul de mult. Logic nu tastez regedit -> enter apoi delete la mișto doar doar mi-o da bsod și să-i spun hacking :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Pai sa nu intelegi ca-l busesc de placere. Doar ca se intampla sa am nevoie de cate o chestie, Windows-ul ma refuza (sa-i fie rusine!) si atunci trebuie sa ma bag prin registri, inlocuit/editat fisiere, etc. Si cum XP-ul n-are editor de registru in DOS-mode, daca nu mai booteaza se cheama "busit" ca nu mai am ce sa-i fac decat sa-l sterg si sa dezarhivez din backup-ul.

On topic:
Cica Untangle (server si client VPN) suporta conectarea la un server prin multiple conexiuni la internet si viteza prin VPN se insumeaza. Partea proasta este ca licenta e pe baza de abonament lunar si costa enorm.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
se intampla sa am nevoie de cate o chestie
Ahem, nu.

Cica Untangle (server si client VPN) suporta conectarea la un server prin multiple conexiuni la internet si viteza prin VPN se insumeaza. Partea proasta este ca licenta e pe baza de abonament lunar si costa enorm.
Toate serverele VPN pe care le cunosc pot să facă asta. Pe gratis. Tot ai nevoie de un server VPN undeva așa că nu prea faci nici o treabă.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Toate serverele VPN pe care le cunosc pot să facă asta. Pe gratis. Tot ai nevoie de un server VPN undeva așa că nu prea faci nici o treabă.
Cunosti clientul si serverul din XP? Daca da, explica-mi te rog, cum fac sa insumez viteza unei conexiuni ADSL (Romtelenoise) cu una 3G (RDS mobil) si sa obtin peste 300 KB/s la download prin VPN de pe un server conectat PPPoE (RDS). Dar explica asa, ca pentru to(n)ti, cu click-uri si poze si mai ales o demonstratie ca merge!
Maine ma duc la parinti si vreau sa-mi ascult muzica lossless direct de pe server.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Maine ma duc la parinti si vreau sa-mi ascult muzica lossless direct de pe server.
Intrebare: "De ce ai asculta muzica lossless de pe serverul de acasa cand pleci in alta localitate?"
Raspuns: "Pentru ca pot; sau, daca nu pot, pentru ca vreau sa pot"
Concluzie: pana sa apara Internetul oamenii mai aveau si limite in pretentii si mai cautau alternative, gen radio; chiar si un stick cu MP3-uri e o idee buna daca nu te duci intr-un studio muzical si e pacat de boxe sa asculti MP3.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Cunosti clientul si serverul din XP?
Știu că XP folosește PPTP și că Vista+ știe și L2TP/IPSEC. Nici nu știam că există server PPTP în XP. Nu știu nimic despre el.

cum fac sa insumez viteza unei conexiuni ADSL (Romtelenoise) cu una 3G (RDS mobil) si sa obtin peste 300 KB/s la download prin VPN de pe un server conectat PPPoE (RDS).
Am o veste bună și o veste proastă, vestea bună e că poți obține un throughput total echivalent cu cele două conexiuni însumate. Vestea proastă e că nu te ajută la nimic deoarece viteza maximă pe care o poți atinge într-o singură sesiune TCP este dată de throughputul maxim al unei singure conexiuni din cele două.

Routarea level 3 se face stateful pentru că TCP funcționează deplorabil dacă pachetele nu ajung în ordine.

Ai obține performanțe mai bune cu un tunel layer 2, nu layer 3, gen Ethernet încapsulat în GRE + IPSEC. Poți să faci Ethernet bonding dar asta iar nu te ajută la nimic pentru că în general framurile secvențiale o iau prin același link, ca să nu strice TCP. Poți dezactiva euristica asta și să faci ceva gen round robin, dar cum ziceam, o să meargă mai prost pentru că TCP o să aștepte după tine.

Singura modalitate ca să faci asta să meargă e să nu folosești IP deloc. Dacă faci un AoE target pe server, instalezi un AoE initiator pe client și montezi fs-ul remote, toatea astea printr-un tunel GRE layer2 + IPSEC o să meargă exact așa cum vrei tu.

Dar explica asa, ca pentru to(n)ti, cu click-uri si poze si mai ales o demonstratie ca merge!
Maine ma duc la parinti si vreau sa-mi ascult muzica lossless direct de pe server.
Sorry, nu se poate face din Windows, ce se poate face nu te ajută la nimic. Eu personal folosesc setupul descris mai sus, tunel layer 2 GRE cu IPSEC din motive complet diferite decât ce vrei tu. Folosesc OpenBSD și e ușor de făcut dacă te pricepi, dacă nu te pricepi e ca și cum mi-ar explica mie un doctor la telefon cum se face o operație.

A, da:


Cica Untangle (server si client VPN) suporta conectarea la un server prin multiple conexiuni la internet si viteza prin VPN se insumeaza. Partea proasta este ca licenta e pe baza de abonament lunar si costa enorm.
Untangle nu e decât un wrapper OpenVPN. Tot ce face untangle face și OpenVPN, dacă te pricepi să-l setezi. Tot ce am zis mai sus se aplică, nu se adună viteza pentru o singură sesiune, doar pentru toate la un loc.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pentru GRE iti trebuie neaparat routere Cisco sau merge si cu altceva? Nu am vazut in routere consumer care mi-au trecut prin mana si nici implementari software.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
DD-WRT mentioneaza GRE prin documentatie, dar nu foarte clar. Daca intr-adevar merge, atunci ai o gramada de routere consumer la dispozitie.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
DD-WRT are ceva ce se cheamă EoIP, habar nu am ce protocol folosește aia, poate o folosi GRE. GRE în OpenBSD e foarte simplu de făcut, din experiența mea în Linux se poate, dar nu așa de simplu și elegant.

Pentru GRE cam trebuie IPSEC. Sunt convins că există imagini DD-WRT cu IPSEC dar nu cred că toate (alea mici) au.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Cine face rutare level 3 stateful? De fapt, ce-nseamnă rutare level 3 stateful? Just curious să-nţeleg la ce te referi.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Nu face nimeni (cisco, juniper, you name any router here) stateful routing, pentru ca niciun router nu pastreaza sesiunile pachetelor pe care le ruteaza, sa le dea inapoi pe unde au venit, aia se face per packet sau per destination.
jarod, banuiesc se refera ca daca printr-un router conectat la 2 ISP cu ruta egala, daca un pachet vine printr-un isp, routerul sa ruteze pachetul spre internet prin acelasi ISP pe care a venit.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Stateful dpdv. al algoritmului de routare implementat in C (adică e un automat cu stări finite), nu stateful ca un firewall stateful. Nici un router nu păstrează sesiuni, dar se face caching pentru performanță la o parte din headerul IP.

Am zis stateful pentru că sunt programator (care a făcut și routere) și când zic stateful mă refer doar la algoritm (e un automat cu stări finite, adică nu e funcțional), îmi pare rău că numele colide cu cel din stateful firewall unde înseamnă altceva.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Pai atunci "Routarea level 3 se face stateful pentru că TCP funcționează deplorabil dacă pachetele nu ajung în ordine." nu mai are sens. Aparent te referi la "routare stateful" asa cum am inteles toti si in care are sens afirmatia ta dar care nu exista ca si notiune, neaparent te referi la ceva ce nu are sens cu ce ai afirmat inainte.
 
Top Bottom