Load balancing pentru 2 conexiuni la internet din Windows

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
Am un server cu Windows XP SP3 conectat la internet printr-un telefon mobil via Internet Connection Sharing si printr-o retea wireless cu router.

Cum fac:
1)
- sa routez traficul HTTP prin modem si tot restul prin wireless?
sau
- sa routez IP-urile romanesti prin modem (luate automat dintr-o baza de date GeoIP) si restul prin wireless?

2)
- sa routez totul pe cealalta conexiune in caz ca una din ele pica?

3)
- sa routez toate pachetele care pleaca pe o conexiune in timp ce pachetele sosite sa vina prin cealalta conexiune (ca la internetul prin modem + satelit)?

Punctul 3 nu este necesar, sunt doar curios daca se poate face si cum.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
1) Proxy server binduit la interfata modemului si browserul setat sa iasa prin proxy. Conexiuna cealalta lasata ca default pentru restul.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
N-am vazut optiunea asta la nici un proxy care mi-a trecut prin calculator.
Sa zicem ca o sa gasesc unul care stie. Cum se aplica 2) in cazul asta?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
De fapt este 255$ (la 306$ primesti si McAfee).
Sunt sigur ca exista si alternative gratuite pe care nu le cunosc eu. Dar pe alea o sa le recomande altcineva, eventual impreuna cu recomandarea sa treaca la un SO free, in concordanta cu softul.

Haproxy era o idee buna dar nu merge pe Windows din cate stiu eu (chiar daca aia de pe moalepedia le baga pe toate la gramada, merge pe orice). Altfel mai sunt variante pentru Windows la fel de free ca si Kerio. Windows Server cu NLBS ar fi un exemplu. Daca te joci cu ISA si IIS probabil ca ajungi tot pe-acolo.

Ar mai merge incercat perlbal dar nu stiu daca exista port pentru Windows (inca?). Oricum, foarte putine vor fi comod sau usor de configurat. Si nici cygwin nu e cea mai prietenoasa chestie cu care sa te joci.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,874
Stai puțin, n-am comentat că este scump, ci doar că este prea scump. Eu personal nu aș cumpăra un software care este la preț de SO. Cel puțin nu unul care face munca mea de a se băga sub birou și a schimba un cablu cu altul. Sau right click pe o conexiune disable și right click pe cealaltă -> enable. Come on...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,874
Okay cineva m-a înjurat :biggrin:

Momentan este nevoie să țin ambele conexiuni activate, una pentru viteza mare de download care o oferă și cealaltă pentru a interacționa cu rețeaua din casă, pe ultima de asemenea aș vrea s-o folosesc doar pentru browsing.

Din câte am înțeles, Windows 7 are load balancing integrat. Momentan însă o face prost, din câteva chestii mi-am dat seama că folosește conexiunile random, atât pentru clientul de torrents cât și pentru browsing și (foarte ocazionalul) gaming online.

Idei, păreri?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,084
Mai exact, de unde ai înțeles că Windows 7 are load balancing integrat? :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,331
La W7 x64 pot confirma si eu ca, daca ai 2 conexiuni la net bagate in 2 placi de retea din sistem torrentu' va merge blana la exact viteza adunata a celor 2 conexiuni. Cum se face impartirea interna? Probabil random, cum spunea si un antevorbitor. :biggrin:
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,481
Marius '95... Windows 7 x64...?!?! Baieti, ati intins prea mult coarda! :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Ma bag si eu pe topicul asta un pic: pot face in Win 7 x64 sa treaca pe cealalta conexiune automat daca pica una? In plus, pot face ca torentele sa functioneze DOAR pe o conexiune?
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
Pai tu nu vrei load balancing, to vrei failover link. Iar torrenti ii pui din client sa se duca pe interfata care o tii pentru fail-over, adica cea secundara. Aberez?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,874
La torrents faci bind pe conexiune din opțiunile clientului de torrent, problema e că nu știu (încă) ce se întâmplă dacă pică acea conexiune :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Nu nu, torentii vreau sa ramana pe cea principala, iar pe secundara sa intre orice altceva in afara de torenti. Daca pica cea principala nu vreau ca torentii sa-mi manance din traficul de 2gb din secundara (vodafone), dar vreau sa nu fiu deconectat din wow :tongue:.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
Erm, acum depinde putin si de sistemul client-server din WOW. Daca serverul wow stie ca trebuie sa comunice cu fix adresa ta IP, din momentul in care intri in joc, atunci ai o buba. Foarte probabil sa nu fie acesta cazul dar totusi. Daca conexiunea pe fir o treci prin vreun router si a fost necesara vreo forwardare de port, atunci mai mult ca sigur nu vei putea face redundanta asa cum ti-ai propus.

Again, e posibil sa aberez. Astept specialistii in retelistici sa ne spuna pe bune.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
[...] pot face ca torentele sa functioneze DOAR pe o conexiune?
Nu nu, torentii vreau sa ramana pe cea principala, iar pe secundara sa intre orice altceva in afara de torenti. Daca pica cea principala nu vreau ca torentii sa-mi manance din traficul de 2gb din secundara (vodafone), dar vreau sa nu fiu deconectat din wow :tongue:.
Raspund cu intarziere, dar abia azi m-am prins de unele chestii. :lol:
Bind-uiesti clientul de torrente pe IP-ul prin care vrei sa transfere.
La Network Connections, setezi un metric mare la conexiunea torrentelor si un metric mic (1) pentru cealalta conexiune.
Done. :wink:

PS: Grija cand faci setari la metric. Daca pui unul foarte mare, ar fi bine sa cresti si TTL, altfel s-ar putea sa pierzi conexiunile spre Australia.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,874
uTorrent are binding direct în opțiuni, lasă metricul lui Marius.
 
Top Bottom