Laptop high(er) end

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
3.5 ore e pentru bateria de 57Wh 6-cell. Dacă vrei autonomie mai mare există baterie de 9 celule (care iese vreo 2-3 cm în spate). Din păcate au renunţat la bateria 3-cell pusă pe UltraBay, numai pe T410s văd că mai apare.

Şi tot referitor la UltraBay, mă bate gândul să pun un adaptor de HDD în locul unităţii optice, care oricum e folosită mult prea rar. Nici astea nu apar în lista de accesorii, se potrivesc alea de pe T410 sau T500 dar mai rămâne ceva loc, zice-se (că sunt mai subţiri). Dar există pe ebay în ambele dimensiuni. Iar pe urmă pot pune şi actualul HDD de 500GB 7200rpm înăuntru, ca să nu mă chinui cu eSATA, USB şi alte prostii.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Yep, al doilea HDD sau SSD este teh rulz în loc de optică. Aș face și eu la fel, dar la mine din părți spațiu în zonă :frown:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Venit jucărie. Arată ok, pare ceva mai țeapăn decât T500.

Mufăraie/butoane:
În stânga: VGA out, DisplayPort, 2 USB, USB/eSATA combo, firewire, buton de oprit wifi.
În dreapta: cititor de card SD, audio out, LAN
În spate: un USB cu mufă galbenă (?), modem, alimentare.
Alte butoane pe sus: mute, volume up/down, mute pentru microfon. Ambele butoane de mute au led pentru stare.

Încă se mai încarcă, așa că nu știu cât ține bateria efectiv. E încărcat 90%, dacă scot acum alimentarea zice după vreun minut că 4 ore.

Conectat și modemul 3G, pare ok.

Partea "interesantă": la 5 minute după ce l-am pornit a crăpat aplicația ThinkVantage (care reunește milioanele de prostii Lenovo) cu "has stopped working" și nu i-a trecut nici cu restart-uri. Problem details: System.ArgumentOutOfRange".

Windows Experience Index: 4.9 la Graphics, 5.9 la gaming graphics și HDD, 6.9 la CPU și memorie.

BIOS nice features: always on pentru USB (pentru încărcat prostii când laptopul e oprit); CDROM speed (High, Normal, Silent); I/O ports, de unde poți da disable la majoritatea chestiilor care nu te interesează.

Am dat comandă de caddy pentru al doilea HDD.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Partea "interesantă": la 5 minute după ce l-am pornit a crăpat aplicația ThinkVantage (care reunește milioanele de prostii Lenovo) cu "has stopped working" și nu i-a trecut nici cu restart-uri. Problem details: System.ArgumentOutOfRange".
La mine nu apuca sa faca asta ca o scoteam dupa primele 2 minute... :biggrin:

miahi said:
În spate: un USB cu mufă galbenă (?)
Ala am impresia ca este un fel de "always on" USB, care iti permite sa incarci telefonul mobil de exemplu chiar si cu laptopul oprit. Ia curent direct din baterie si/sau adaptor alimentare. Ar trebui sa fi ceva legat de asta in BIOS.

Sa-l stapanesti sanatos!
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Mulțumesc! Eu tocmai mă pregătesc să reinstalez Windows-ul așa cum îmi place mie (ex: acum e o singură partiție de 500GB pentru toate halea). Sper să se poată, adică să le placă la drivere fără ThinkVantage.

LE: se pare că mai durează cu instalarea, că am rătăcit DVD-ul cu W7 64-bit, iar MSDN merge ca porcu' la unele download-uri. O să încerc WoT între timp :biggrin:.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Baga System Update si alege doar driverele la instalare. Access Connections e bun cand nimeresti o versiune fara buguri (asta curenta pare ok si pe XP si pe W7 64). Util e si softul de customizare a tastelor (combinatiile Fn+Fx). Active Protection System (senzorul care opreste hardul) e bun daca il plimbi des, Power Manager e bun doar pentru info mai detaliate despre baterie si daca vrei o interfata mai intuitiva din care sa creezi profile. Si driverul de GPS ca vine si un softulet atasat, ceva care foloseste Google Maps.

Nu te obosi cu fingerprint reader (driverul de la Authentec e mai mult decat ok si W7 se descurca perfect cu managementul) si nici cu chestii gen Lenovo Toolbox, Presentation Director sau Help Center.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Merci de sfaturi. În afară de softul pentru taste (presupun că alte softuri nu știu să pornească becul, de exemplu) nu cred că pun altceva. Access connections... io de obicei trebuie să fac rutări manuale ca să mă pot conecta, nu am încredere în chestii automate. La Dell-ul vechi n-am folosit niciodată fingerprint reader-ul, nu mă aștept ca ăsta să aibă altă soartă :smile:.

Pornit un WoT (făcut un cap cu T1), cu setări default (1024x768 windowed, detalii high) merge între 15 și 25 fps în Himmelsdorf. Cu setări custom (majoritatea chestiilor low și 1280x768) merge cu 30-45 fps - jucabil. Timp să fie...

LE: încă 2 ore de download la windows-ul ăla, cred că îl instalez mâine.

Bateria ține o oră în WoT sau 3.5h în chestii simple.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
"Think Light"-ul ala merge si in BIOS. E functie hardware. Dar o combinatie ca Fn+F5, care e managerul de conexiuni wireless (WiFi/BT/3G), nu merge decat cu softul ala. In fine, totusi driverele cred ca cel mai comod le iei cu System Update. Ala mai pune si update-uri de BIOS si de firmware (pentru baterie, de exemplu, daca e cazul).

L.E. Access Connections e bun pentru cazurile in care ai multe retele la care te conectezi, adica te plimbi des, si ai nevoie de setari diferite de proxy, firewall, setari IP, printere si alte maruntisuri de-astea. Daca trebuie sa iti faci rutele manual poti sa pui un .bat care sa ruleze automat cand AC se conecteaza la o anumita retea (sa stearga rutele existente si sa le adauge pe cele potrivite, persistente sau nu).

L.L.E. Nu am idee cum iti merge WoT asa bine :biggrin:. La mine si pe T400 si pe T410 merge cam infect, la 3-15 FPS-uri.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Păi Quadro NVS 3100 e echivalent cu un GeForce 6600-6800, adică cerințele minime ale WoT. Eu n-am făcut nimic special ca să meargă.

O să testez și Access Connections dacă știe să pornească automat .bat-uri. Ce-mi mai trebuie e să permită toate conexiunile în paralel (3G pentru internet, WiFi și LAN pentru conectat la diverse rețele interne). Dacă încerc să pornesc tool-ul crapă, iar din ce văd în systray, după ce am dat o dată disable la wifi nu mă mai lasă s-o folosesc nici dacă i-am dat enable înapoi; nici măcar după restart.

Am pornit acum un update pe 3G pentru toate softulețele din pachet (poate scap de eroarea aia), zice că trebuie să dea jos 500 MB în total. Mai are 400.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Încă nu, merci. Aștept să mai scadă prețurile.

A făcut update-ul la toate prostiile peste noapte; rezultatul - nu se mai conectează nici 3G-ul. Problema cu ThinkVantage Toolbox has stopped working nu s-a rezolvat. Ce e mai nasol e că download-ul kit-ului de W7 Enterprise de pe MSDN a crăpat. Băi, de ce trebuie să te chinui să instalezi soft legal?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951


D-aia. E și frustrarea mea de când cumpăr software.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Între timp am ajuns la concluzia că Win 7 nu-mi place pe laptop, organizarea taskbar-ului nu seamănă cu modul meu de lucru uzual (cu tone de ferestre deschise, pe care W7 ori mi le face stack ori le zăpăceşte), iar windows explorer are tot felul de prostii care ocupă loc degeaba (şi n-am reuşit să-l conving să nu mai încerce să recunoască ce am în foldere).

Acum mă distrez cu Win 2003 x64. Am convins System Update să 1) ruleze 2) instaleze câte ceva, dar foarte puţin. Apoi am luat manual driverele şi le-am convins. Aplicaţia de 3G n-a vrut, dar există dial-up networking şi connection string-uri scrise de mână. GPS-ul se porneşte cu chestii scrise în HyperTerminal, pentru că win 2003 are HyperTerminal. Şi telnet.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Nu e cam mult debugging pe-acolo? Server 2008? :goofy:
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Esti rautacios. :smile: Nu vad sa fie foarte greu sa ai Hyperterminal si telnet pe 7. Iar sa folosesti un sistem de operare de tip server, destul de vechi cat sa nu aiba drivere pentru un notebook de ultima generatie nu mi se pare o solutie cu viitor. Daca doar te distrezi merge, daca te apuci efectiv sa lucrezi pe el s-ar putea sa te deranjeze facilitatile pe care nu le ai datorita castrarii lui Win2003 pe partea de conectivitate sau multimedia sau setarile de securitate urcate by default la un grad peste ce are nevoie un desktop comun. Dar sunt convins ca stii si tu lucrurile astea... :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Ce am uitat sa spun e ca folosesc Win 2003 ca OS principal de cand a aparut RC2. Si pe Dell-ul vechi tot Win 2003 aveam, doar ca 32-bit. Stiu foarte bine limitarile, tocmai de asta ma enerveaza W7, ca descopar mereu unele noi. Singura chestie de conectivitate de care nu stie Win 2003 e uPnP, si asta pentru ca e vazuta ca problema de securitate. In rest n-am intalnit probleme.

Nu e vorba ca nu exista drivere, singurele chestii care nu au fost instalate sunt fingerprint reader-ul si modemul ala veeechi, dial-up stuff, pe care nici nu m-am chinuit sa le caut, ca n-are rost. In rest totul merge cum trebuie.

Acasa pe desktop W7 mi se pare super ok, dar nu fac aceleasi lucruri.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Din păcate, Windows 7 n-are un buton de oprire rapidă a acestor mici annoyances; trebuie să le iei la rând, să nu-ți grupeze butoanele, să nu mai facă preview, să una-alta. La fel și folderele din Windows Explorer.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Am incercat vreo 2 zile, de-asta abia acum am pus 2k3. Cu setari, cu registry, cu programe... tot nu ajungeam la capat. Instalatul 2k3 cu tot cu driverele nasoale a durat vreo 4 ore.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Ce are 2003 atat de interesant comparativ cu XP incat sa merite neajunsurile?
 
Top Bottom