Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. hulubei

  hulubei questionable intruder

  S-a mai pus întrebarea mai sus.
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 2. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Nu chiar. :biggrin: Bila dorea rezolutii native mai mici la laptopuri. Eu vreau invers: rezolutii recomandate mai mari la desktop-uri.

  Ideea e ca nu am vazut deloc in oferte modele care sa aiba specificatii mai mari de 1280x1024, desi acestea exista la calculatoarele protabile. E o problema tehnologica, marketing sau altceva?
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Iar la ce nu te-ai uitat tu este diagonala "laptop-ului" pe care îl dai ca exemplu (ăla nu e laptop, e un desktop cu mâner). La 20 inch şi un monitor de desktop are cam aceeaşi rezoluţie.
   
 4. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Corect. Dar asta?
   
 5. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ştii vorba aia... Pentru că pot.

  Chestia e că dacă ai nevoie de un monitor mai mare pe un desktop, te duci la magazin şi-ţi cumperi. Monitor. Dacă ai nevoie de rezoluţie mai mare pe laptop, te duci la magazin... şi cumperi alt laptop :frown:. And who knows, poate cuiva chiar îi foloseşte rezoluţia aia, că nu cred că se chinuie Dell să pună ecrane atât de pretenţioase dacă nu se vând. Probabil nu e mare cererea, dar dacă ea există...

  Ce mă enervează la piaţa românească de laptopuri e că nu prea se oferă customizări (se mai pot face, dar aştepţi mult), în majoritatea cazurilor trebuie să te mulţumeşti cu configuraţii standard.
   
 6. Bila

  Bila Membru Senior

  Tocmai asta intrebam si eu: mi se pare normala o rezolutie de 1280x1024 la o diagonala de 19", dar de-a dreptul nesanatoasa una de 1920x1200 in 15.4". Vrei rezolutie mai mare la un desktop? Nu ai motive sa iti strici ochii, cumpara ceva cu diagonala mai mare si vei obtine. La laptop nu poti pune un display de 21", dar unii pun rezolutii de parca ar avea diagonala unui TV HD de 1 metru :frown:
   
 7. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Nu înţeleg cum oamenii doresc să-şi strice ochii. Când diagonala nu mai ajută, ai două mufe în spate la placa video, dual-monitor şi gata măgăreaţa.
   
 8. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Eu mi-as dori un 15 sau 17 inch cu rezolutie nativa 2048x1536 dar nu cred ca o sa se fabrice asa ceva niciodata. De ce vreau o asemenea "aberatie" dupa opinia unora ? Pentru ca o rezolutie foarte mare la un monitor mic inseamna probleme minime la alte rezolutii decat cea nativa. Inchipuiti-va un LCD cu 12000x9000 de pixeli, adica ceva care ar putea reda orice rezolutie fara nici o problema. Vise... :frown:
   
 9. Bila

  Bila Membru Senior

  Si la 2048x1536 in 15" ce fonturi pui in Windows ca sa citesti? Sau porti o sapca cu o lupa mare pentru asta ? :biggrin:
   
 10. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Sigur-sigur ai citit atent ce am scris acolo ? Mai concret, l-as folosi in 1024x768 tot timpul. :tongue:
   
 11. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Pai n-o sa-l tina la rezolutia aia ci la o rezolutie inferioara, deoarece daca rezolutia nativa este foarte mare atunci rezolutiile inferioare se vor vedea foarte bine.
  Edit: am avut pagina deschisa mult inainte sa postez :biggrin:.
   
 12. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Cosmin, nu ştiu cât de recomandat ar fi să faci aşa. LCD-urile sunt proiectate să funcţioneze optim doar la o rezoluţie, cea nativă, care corespunde cu numărul de pixeli fizici pe care panel-ul îi posedă. Pentru orice altă rezoluţie, afişarea imaginii se face prin interpolare, soluţie care, în funcţie de cât e de „deştept” fiecare monitor în parte, dă rezultate slabe spre mediocre (cel puţin aşa era pe vremea când m-a interesat subiectul - pe atunci, doar Eizo era lăudat pentru algoritmii de interpolare mai reuşiţi).
   
 13. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  jarod, împarte prima rezoluţie la 2 :wink:.
   
 15. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Exact si exact.
  1. Daca rezolutia nativa ar fi foarte mare atunci s-ar vedea bine in orice rezolutie, asa cum e acum cu CRT-ul, care are 4-5 puncte pe fiecare mm de display.
  2. Daca folosesti fix jumatate din rezolutia nativa se va vedea la fel de bine ca in rezolutia nativa, doar ca de 2 ori mai mare. Merge si asa, mai ales ca varianta 1 este (si va ramane pentru mult timp de acum incolo) doar un vis frumos.
   
 16. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Mda, mi-a scăpat faptul că există şi excepţia cu înjumătăţirea rezoluţiei native. :smile:
   
 17. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Oare cum s-ar împăca această soluţie cu tehnologia ClearType care face sub-pixel rendering, dar de fapt un pixel al rezoluţiei video e afişat prin 4 pixeli efectivi ai ecranului?
   
 18. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Împărţeala nu este corectă. Nu eşti în 1D.
   
 19. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Imparti fiecare latura la 2. Si iese de 4 ori mai mare (2 pe lungime, 2 pe latime).
   
 20. Edis0n

  Edis0n addiction syndrome

  Asta în caz că nu e Trinitron, unde se complică un pic...
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice