Întrebări pe care ni le punem de mult

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
Se poate măsura temperatura în interiorul unui obiect? Un fel de punct de focus la termometru cu [insert infrared alternative radiation here]
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Cred că doar indirect, dacă obiectul e făcut dintr-un singur material omogen şi aplici o căruţă de calcule în funcţie de materialul respectiv.
Temperatura internă a Soarelui s-a măsurat aşa.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Aş vrea să fac upgrade la cei 1GB de RAM din bătrânul meu eeePC901. Problema e că nu ştiu ce tip de memorie să aleg. Din ce-am mai citit ar trebui SO DIMM cu 200 pini. Dihania are doar 1 singur slot şi am înţeles că merg 2GB maximum. Se găseşte aşa ceva la noi?
Deasemenea, aş vrea să ştiu dacă se găsesc pe la noi şi SSD-uri mini PCIe de 70mm. Tot pentru upgrade, măcar la cel cu OS-ul, pe care-l am de 4GB.
Mulţumiri, anticipat.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Eu am un eeePC ceva mai nou (1005HA), tot cu 1 GB RAM. Dat fiind faptul că bateria s-a dus naibii complet (am şi dat-o la reciclat), am decis să nu bag bani în el (e uzat moral anyway) şi când oi putea, iau o tabletă (e pentru nevastă oricum). Ştiu că nu te-ajută, dar cred că nu merită să bagi bani în el.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Da, cred că ai dreptate, până la urmă. Ciudat ce spui despre baterie: eu îl am de peste 3 ani, folosit normal, mai ales de nevastă-mea, şi bateria încă ţine bine.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Aş vrea să fac upgrade la cei 1GB de RAM din bătrânul meu eeePC901. Problema e că nu ştiu ce tip de memorie să aleg. Din ce-am mai citit ar trebui SO DIMM cu 200 pini. Dihania are doar 1 singur slot şi am înţeles că merg 2GB maximum. Se găseşte aşa ceva la noi?
Deasemenea, aş vrea să ştiu dacă se găsesc pe la noi şi SSD-uri mini PCIe de 70mm. Tot pentru upgrade, măcar la cel cu OS-ul, pe care-l am de 4GB.
Mulţumiri, anticipat.
Da, poti cumpara memoria asta conform producatorului este compatibila cu netbook-ul tau.

SSD cu intrefata mini PCI-E e putin probabil sa gasesti la noi, cel putin nu la magazinele mai mari.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Memorie aş lua. De ce să nu merite? Încă merge perfect şi pentru ce e folosit, e ideal: net, mess (în deplasări), rareori office, chiar şi joculeţe, la o adică. Pentru altele am Desktop. Să dau 4000 pe un ultrabook? Nu prea cred, pe seceta asta. Iar cu tabletele m-am lămurit.
 
Last edited:

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Și eu am luat din prima un upgrade de memorie la eeePC-ul meu, tot 1005HA. Amărâtul nu duce mai mult de 2 GB, da' și cu ăia și cu procesorul Atom a rulat inclusiv mașini virtuale nepretențioase, la nevoie.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Da, cred că ai dreptate, până la urmă. Ciudat ce spui despre baterie: eu îl am de peste 3 ani, folosit normal, mai ales de nevastă-mea, şi bateria încă ţine bine.
Exact aşa şi la mine, folosit de nevastă, utilizare lejeră, net, bloguri, messenger, câte un divx din când în când. Bateria arăta la un moment dat 80% încărcată şi charging-ul nu se termina niciodată, mai ţinea pe baterie 2 ore din 8. La 3-4 luni după aia a căzut bateria complet. Asta este, acuma îl foloseşte băgat în priză. Când mi-oi permite, cumpăr o tabletă până în 1000 RON, preferabil cu ecran mai mare, şi gata.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Și eu am luat din prima un upgrade de memorie la eeePC-ul meu, tot 1005HA. Amărâtul nu duce mai mult de 2 GB, da' și cu ăia și cu procesorul Atom a rulat inclusiv mașini virtuale nepretențioase, la nevoie.
Ce-mi recomanzi pentru al meu eee901? E vreo problemă dacă e la 667MHz?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Dacă se potrivește mufa, e bună :biggrin: SODIMM DDR2 parcă. La mine mi se pare că a avut un singur slot de memorie cu un modul de 1 GB pe care a trebuit să-l înlocuiesc cu unul de 2 GB.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Al meu e 1005HA, bateria ar trebui să fie asta, dar mă nelămureşte că zice acolo că are 9 celule, aia originală avea 6. Acuma ştiu şi eu că 9 celule înseamnă că bateria ţine mai mult, dar am dubii serioase legat de compatibilitate fizică. Nu de alta, dar pe Amazon scrie seller-ul cam ce vrea pe-acolo.
Am găsit aşa ceva pe Newegg, dar eu, ca un dobitoc eco ce sunt, am dat deja bateria la reciclat, şi ăştia măcar mă avertizează:

Please note that same model of laptop might using different types of battery, in order to find correct correct battery, please compare part number(P/N) of your original battery.
Great.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Pe eeeuser eu am aflat că toate replace-urile acelea pentru modelul meu, se potrivesc şi chiar ţin mai mult. De fapt, replace-uri folosesc şi la Canon 550D şi ţin mult mai mult decât originala. Chinezării, da' bune.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
De cele mai multe ori, bateriile de capacitate mai mare sunt "supraponderale" - practic netbook-ul va sa pe baterie, un pic inclinat catre utilizator.
Daca compari bateria originala cu imaginea de mai jos o sa-ti dai seama.

 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
A mea parcă e cea de 9 celule, are 5800mAh (63W) și e doar puțin mai bombată dedesubt, poate 4-5 milimetri față de fundul netbook-ului...
 
Top Bottom