HDD buşit?

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,234
Salut,
HDD-ul din sistemul ăsta a început să joace feste. La reinstalarea windowsului refuză să booteze. Mutat în alt sistem bootează în 15 minute. Mutat secondary are acelaşi comportament. La rularea SeaTools nu raportează baduri.
E motiv de garanţie sau îmi scapă ceva?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Ai incercat sa faci o instalare de Windows cu el in alt sistem? Deci nu doar sa bootezi in alt sistem Windowsul instalat pe vechiul sistem.

Vad ca linkurile sunt la 24pc. Se mai pune problema de garantie?
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,234
M-am referit la o instalare de la 0 a Windowsului pe alt sistem. Încă se mai pune problema de garanţie, altfel nu mai întrebam :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Daca se comporta anormal (si se pare ca o face) in mai multe sisteme atunci poti sa apelezi linistit la garantie.
SMART-ul ce spune? Pe langa baduri mai ai si alte indicii de probleme. Spre exemplu raw error rate, seek error rate si altele. Verifica parametri SMART si eventual pune o poza cu tabul health din HDTune.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,479
E posibil sa aibe "bube" exact in primele sectoare, unde e partea de boot.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Garantie. Am vazut multe Seagate-uri cu acelasi comportament, si de 3.5 si de 2.5. Urmatorul pas este sa devina invizibil la boot...
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,234
Acum am realizat ca 24pc nu mai exista. A avut cineva garantii la ei?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Încearcă un RMA direct la Seagate. Durează mai mult, dar ai ceva șanse.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Garantia nu e preluata de importator in caz ca retailerul iese din afaceri?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,034
Da, daca gasesti importatorul si are chef sa faca asta. Importatorul nu e neaparat partener oficial al firmei respective.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
O problema e marcata cu galben acolo in tabul Health. Dar in general erorile alea tin mai mult de conectivitate (cabluri) decat de hardul in sine, mai ales ca e vorba de doar 3 erori.
Teoretic nu-i mai nimic in neregula cu hardul. Cel putin nu cu partile care se pot diagnostica prin SMART. Cam toate valorile, inclusiv cele de benchmark, arata ok. Ai verificat cablurile si conectorul SATA al hardului? Ai folosit acelasi cablu in ambele sisteme?
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,234
Nu. Am folosit cabluri diferite. Am schimbat acum cablurile si se misca. Va tin la curent.
Multumesc de suport
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Ţine şi de controller. Ultra DMA CRC Error Rate e frecvent >0 pe VIA şi Nvidia şi extrem de rar pe controllere Intel.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,796
La placa mea n-am observat asa ceva pe SATA. Daca totusi asta e motivul, limiteaza-l la 150 MB/s ca sa se "auda" mai bine semnalele. Diferenta de viteza nu cred ca este sesizabila.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,234
E o mică inadvertenţă în fişierul din primul post. HDDul e PATA toată ziua :smile:
Nu că ar fi prima dată când sunt în eroarea asta :goofy:
Prietenii ştiu de ce ...
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Sa stii ca erau mai mari sanse sa ai CRC errors cu un cablu clasic IDE decat cu unul SATA :smile:.
Acum vad ca nu e nici un S in coada modelului de hard.

L.E. Mda, HDTune ultima versiune o cam da in balarii. Unde versiunile vechi (2.55, 3.xx) imi dadeau totul ok, asta imi da warning la... CRC errors. 161 aparute in ultimile 2 ore cat m-am uitat la un film. BS.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,796
Aaaa, pai atunci pune un cablu mai scurt (daca ai) si conecteaza hardul la ultima mufa. Cablul tine-l departe de sursa, placa grafica, procesor si alte interferente EM. Daca e ATA133, redu la ATA100.
 
Top Bottom