HDD buşit?

Pache

Administrator
Sugar daddy
Salut,
HDD-ul din sistemul ăsta a început să joace feste. La reinstalarea windowsului refuză să booteze. Mutat în alt sistem bootează în 15 minute. Mutat secondary are acelaşi comportament. La rularea SeaTools nu raportează baduri.
E motiv de garanţie sau îmi scapă ceva?
 
Ai incercat sa faci o instalare de Windows cu el in alt sistem? Deci nu doar sa bootezi in alt sistem Windowsul instalat pe vechiul sistem.

Vad ca linkurile sunt la 24pc. Se mai pune problema de garantie?
 
M-am referit la o instalare de la 0 a Windowsului pe alt sistem. Încă se mai pune problema de garanţie, altfel nu mai întrebam :smile:
 
Daca se comporta anormal (si se pare ca o face) in mai multe sisteme atunci poti sa apelezi linistit la garantie.
SMART-ul ce spune? Pe langa baduri mai ai si alte indicii de probleme. Spre exemplu raw error rate, seek error rate si altele. Verifica parametri SMART si eventual pune o poza cu tabul health din HDTune.
 
Garantie. Am vazut multe Seagate-uri cu acelasi comportament, si de 3.5 si de 2.5. Urmatorul pas este sa devina invizibil la boot...
 
Da, daca gasesti importatorul si are chef sa faca asta. Importatorul nu e neaparat partener oficial al firmei respective.
 
Revin cu imagini. Analyze this cum s-ar spune...
 

Attachments

  • smart.png
    smart.png
    261.3 KB · Views: 69
  • test1.png
    test1.png
    370.8 KB · Views: 78
  • test2.png
    test2.png
    242.9 KB · Views: 57
  • Test Windows.png
    Test Windows.png
    339 KB · Views: 62
  • test.png
    test.png
    193.7 KB · Views: 87
O problema e marcata cu galben acolo in tabul Health. Dar in general erorile alea tin mai mult de conectivitate (cabluri) decat de hardul in sine, mai ales ca e vorba de doar 3 erori.
Teoretic nu-i mai nimic in neregula cu hardul. Cel putin nu cu partile care se pot diagnostica prin SMART. Cam toate valorile, inclusiv cele de benchmark, arata ok. Ai verificat cablurile si conectorul SATA al hardului? Ai folosit acelasi cablu in ambele sisteme?
 
Nu. Am folosit cabluri diferite. Am schimbat acum cablurile si se misca. Va tin la curent.
Multumesc de suport
 
Ţine şi de controller. Ultra DMA CRC Error Rate e frecvent >0 pe VIA şi Nvidia şi extrem de rar pe controllere Intel.
 
La placa mea n-am observat asa ceva pe SATA. Daca totusi asta e motivul, limiteaza-l la 150 MB/s ca sa se "auda" mai bine semnalele. Diferenta de viteza nu cred ca este sesizabila.
 
E o mică inadvertenţă în fişierul din primul post. HDDul e PATA toată ziua :smile:
Nu că ar fi prima dată când sunt în eroarea asta :goofy:
Prietenii ştiu de ce ...
 
Sa stii ca erau mai mari sanse sa ai CRC errors cu un cablu clasic IDE decat cu unul SATA :smile:.
Acum vad ca nu e nici un S in coada modelului de hard.

L.E. Mda, HDTune ultima versiune o cam da in balarii. Unde versiunile vechi (2.55, 3.xx) imi dadeau totul ok, asta imi da warning la... CRC errors. 161 aparute in ultimile 2 ore cat m-am uitat la un film. BS.
 
Aaaa, pai atunci pune un cablu mai scurt (daca ai) si conecteaza hardul la ultima mufa. Cablul tine-l departe de sursa, placa grafica, procesor si alte interferente EM. Daca e ATA133, redu la ATA100.
 
Back
Top