Gigabit Ethernet acasă?

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,176
Daca vrei camere de supraveghere nu iti trebuie switch cu POE si nici Gigabit Ethernet; camerele, chiar si cele de 8MP, merg pe 100 Mbps, iar cel mai simplu mod de a le alimenta e un NVR cu POE, care e 7-800 de lei cu 8 porturi si vreo 1200 cu 16; exista si cu 4, dar nu stiu pretul. Am 2 NVR-uri, unul cu 8 si unul cu 16 porturi, imperecheate cu camere de la acelasi producator si totul merge impecabil. Singurul pont e sa nu te uiti la preturi pe eMag, sunt mult mai mari decat la magazine specializate care au si online.

Singurul lucru la care mi-a folosit un switch cu POE a fost sa fac update de firmware la camere cand le-am primit, dar am imprumutat unul pentru 30 min. Prin NVR nu se poate face, nu vezi o retea in spatele NVR-ului ci direct imagini.

Nu iti recomand un producator anume, eu am Hikvision pentru ca asta am gasit la pret rezonabil prima data si apoi am luat tot Hikvision ca sa pot muta la nevoie camere de pe un sistem pe altul, ceea ce nu s-a imtamplat vreodata pentru ca sunt la 550km distanta. Hikvision si Dashua sunt cei 2 mari producatori, mai sunt inca o gramada de altii mai mici. La Hikvision aplicatia de mobil functioneaza ok, dar trebuie descarcata de la ei de pe site si nu din Google Play, iar clientul web-based in reteaua locala functioneaza cu un serviciu care cere o confirmare manuala la fiecare restartare a calculatorului. Nu am stat vreodata sa investighez mai mult, nu sunt eu utilizatorul.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,213
Fix la cei doi producatori ma uitam, nu in mod clar la unul. Ma gandeam ca ar prinde bine gigabit pentru ele dar nu numai, speram sa gasesc ceva Cisco 24 port cu tot cu gigabit si POE. Am sa trantesc vreun mini PC in care as putea urca ceva sa stie si de soft de NVR (inclusiv un Synology portat pe x86). Planul era ca tot ce e pe NVR sa fie clonat undeva in vreun cloud sau cel putin alta locatie, nu de alta, dar nu vreau sa fuga hotul cu tot cu NVR pe el.
Sunt zgarcit al dracu cand e vorba de ceva de IT si vreau sa fie bun, mega ieftin si sa consume nimic :biggrin:
As putea sa iau in calcul, vazand oferte bune la Cisco 3650 cu POE pe OLX si sa mai adaug langa un gigabit chiar si banal. Pe cealalta parte, imi e foarte teama ca ma va enerva consumul mare chiar si in idle al lui 3650.
Hmm, am sa iau serios in calcul si ideea de NVR totusi ca sa am POE in el si gata.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,176
Partea cu clonatul in cloud nu am idee cum se poate face cu Hikvision, nu am vazut nici un soi de optiuni pentru asa ceva. Daca stai intr-un apartament, e cam nasol, daca stai la casa macar poti sa gasesti un loc ferit si protejat unde sa pui NVR-ul, gen intr-o nisa zidita.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,213
Banuiesc ca dracovenia stie sa copieze macar filmarile declansate de evenimente, pe ceva cu SMB (v1 ca deh, chinezi). De aici nu mai e greu, shareul de SMB il faci pe Windows pe care pui un client de ceva cloud precum OneDrive, Box, etc. care iti sincronizeaza continuu ce e pe local cu cloudul.
E vorba de o casa.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,176
EDIT: am gasit cum se face, stie 2 chestii: "net HDD" si "cloud storage", sunt in meniul Storage din Configuration. Stie pana la 8 HDD in retea si 1 cloud storage.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,714
Avertisment: să nu te mănânce undeva să expui DVR/NVR-urile la internet. Acces doar prin VPN din afară și tăiat accesul lor nerestricționat spre internet (permite accesul doar dacă ai pe router un firewall cu whitelisting la destinații).

Hikvision a fost țintit de niște viruși vierme tip botnet, care au rescris firmware-ul fiindcă are din fabrică o parolă backdoor hardcoded și nemodificabilă, cu care oricine îți poate intra pe camere.

Dahua are o parolă universală valabilă câte o zi, care se calculează cu o formulă matematică în funcție de data curentă.

Pentru camere, trebuie să vezi dacă-s PoE adevărat (iei switch cu circuitele de negociere pentru power flow) sau doar passive powered (iei injector chior pentru 4 sau 8 porturi, cu alimentator extern).

Recomand 1-2 switch-uri simple TP-Link de 100Mbps cu 4 porturi PoE pentru camere (+ 1 uplink fără PoE), și varianta gigabit doar dacă ai chestii ce pot duce trafic mai ridicat. Fără management, decât dacă îți iei toate echipamentele cu management și faci vlan-uri, dar e mai mare bătaia de cap decât câștigul.

Din păcate, switch-urile cu mai multe porturi, eventual în combinație powered sau non-powered, sunt scumpe în draci fiindcă au management pe toate porturile, sau au probleme cu răcirea, sau nu dau putere destulă, sau crapă subit și-ți dau jos toată rețeaua (gen UniFi switch de 16 porturi și 150W), sau combinații. Meh.
 
Top Bottom