Scuze, dar compari mere cu pere și-ți dau prune. Și totuși dacă am un set de roți OZ cu Toyo Proxes T1R 225/35 R17 și Bosch Silver 75Ah și trec de la Mazda 3 la Evo X, de ce nu le-aș păstra?
Mie mi se pare un gest măgăresc al producătorului, pentru că transformă Atom-ul în produs de nișă, deși nu ar trebui să fie. Browsing machine separat de workstation sau de gaming PC de ce nu s-ar afla în orice casă care și l-ar permite? Sau car-PC pentru amatorii dornici de așa ceva. Ăla nu merge upgradat sau cum
Uite, low power este și i5-ul care-l am în M11x R2, iar de-castrarea s-a simțit serios (modificarea TDPului a.î. să nu își mai pună piedică singur când sare de 10W TDP). Asta nu înseamnă că nu-l pot folosi și-n mod low power când rulez pe baterie.
Aceeași chestie și cu Atom-ul, numai că limitarea este hardware, deci mult mai greu de by-pass fără a pierde garanția. Și pentru ce? Că Intel nu vrea să vândă procesoarele separat sau pentru că acel contract cu Zotac sau mai știu eu ce producător nu le-o permite? Mie mi se pare că mai mult se faultează singuri.
Să revin asupra spuselor mele puțin, am impresia că ceva s-a înțeles greșit. Sunt de acord că este un procesor low-power, de unde și mișto-ul că "nu-i procesor", cineva a sărit peste acel smiley. Indignarea mea vine din faptul că este
lipit de placa de bază cu care vine, ceea ce limitează serios posibilitățile de șurubăreală care ar reduce din investiția într-un eventual upgrade ulterior. Mai ales în momentul de față, când piața SH este total blocată și nu-ți poți recupera aproape deloc din investiții.