Ba pardon, AMD vinde procesoarele ieftin pentru că altfel nu ar avea ce să mai caute pe piață. Ba chiar în ultima vreme cu greu le-aș clasifica ieftine când există variante Intel în aceeași gamă de preț ba chiar mai ieftine care le dau AMDurilor să sară.
Marele bulan al lui
Viper a fost compatibilitatea care o oferă AMD (de fapt cred că este singurul avantaj de care mai dispun în ultima vreme, în afară de plăcile video). N-am zis că a fost rău, ba chiar aș spune că nu e rău deloc rezultatul
P.S.: compară un procesor de acum 5 ani cu unul de acum și ai să vezi diferențe
MAJORE. Arhitecturi mult mai rapide, total diferite, de altfel, de cele de acum 5 ani. Acum 5 ani, în 2006, se lansa E6600 cu nucleu Conroe. 2.4GHz, 4MB cache L2, 2 nuclee, 2 fire de execuție. Acum ai Sandy Bridge-E, 3.2GHz (3.8GHz Turbo, fără overclocking făcut de utilizator), 12MB cache L2, 6 nuclee și 12 fire de execuție. Și nu cred că exagerez când spun că
dacă-l folosești, este de zeci de ori mai rapid cel din urmă.
Poate ai vrut să spui evoluția lentă a
jocurilor, da, cu asta sunt de acord, pentru că toți producătorii scot multiplatform stuff, Final Fantasy XIII a fost castrat numai ca să încapă pe DVDuri pentru XBox și așa are 8 discuri (VS PS3 1x bluray). Dar la grafică este necesară optimizare maximă pentru a putea rula fără stress pe console de (sic!) acum 5 ani.
Din păcate, un MMO depinde mult de RAM și procesor, mult mai mult decât de placa video. Ceea ce am și demonstrat, omul a trecut de la dual core 2.7GHz la un Phenom mai nou quad core (cred, că nu dă detalii Smeagol cu preșăsu' lui
) și i-au crescut FPSurile instant. Dacă își lua placă video întâi, acum era mai nasol.
Un MMO înseamnă
mfoarte mulți oameni , care în momentul în care se adună (raiduri, PvP la scară mare, etc), mută dificultatea procesării în cârca RAMului și a CPUului, placa video nu are probleme cu asta.
Vaipăr, scrinșots pliz
Dacă se mișcă bine, nice going,
burebista advice© strikes gold again