Pai ramine liber locul ala in socket.
Daca ma uit pe lista de procesoare suportate si apoi pe stocul garajului singurul care e cumparabil si pe stoc e un
Zosma (iti trebuie BIOS-ul F7N la MB).
Asta se deblocheaza (daca ai halit d'ala cu polonicu' cind erai mic
) si in six-core dar nu cred ca pe MB-ul tau.
In varianta asta te-ar costa 540 lei CPU si fo' 970 un 560Ti mai
custom.
Deci in 1500 (fata de 1200 numa' platforma Sandy fara video) ai quad si video care n-ar trebui sa faca niciun fel de fite in full-HD.
Dar intreaba-l un pic si pe Cosmin daca MB-ul tau e OK pentru Zosma ala ca eu unul am cam pierdut legatura cu AMD-ul (ma refer la consumul procesorului si la cum arata VRM-ul pe MB, daca se pupa unul cu altu'
).
Iar DDR2 vs. DDR3 sa fie ultima ta grija. In continuare aportul timingurilor strinse/frecventelor mari la memorii este practic nul in daily/gaming use.
LE: Ma tot zvircolesc aici sa vad care ar fi cea mai buna solutie pentru tine.
Io zic ca oricum o invirti daca joci in full-HD placa video oricum trebuie schimbata. Ca ai X2, X4, Sandy tot o sa vezi o diferenta fata de placa ta actuala (mai ales daca vrei sa activezi toate eye-candy stuff gen AA, AF, si alte detalii la maxim).
De acord ca X2-ul tau o sa puna o frina (din pacate nu o pot cuantifica in numar de fepeseuri) unui 560Ti dar odata avuta placa care oricum ramine constanta ramine ca apoi sa te decizi daca mai cirpesti platforma actuala cu un X4 sau treci direct pe Sandy.
Cam asta e concluzia din partea mea.