De la AM2 la zi, part 2 (smaller budget version)

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Adica asta: "The lesson here is that any quad-core CPU, or any dual-core CPU faster than 2.5 GHz should be sufficient to run Star Wars: The Old Republic."? Phenom II la 3 GHz (cheap) duce pe max detail in 1920x1080 daca are o placa video buna? Oau, chiar nu e nevoie de 16 cores la 4 GHz pe nucleu Ivy Bridge?

(year, Sarcasm - there is a slight difference between being sarcastic and being a troll: trolls do not have a valid point.)
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
@IceCub: foarte util ce mi-ai gasit tu, multumesc mult!

Ok, noua lista:
Proc: http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/core-i5-2400-310ghz-box/ - nu-mi iau 2500-ul, nu imi permit inca 100 ron pt diferenta minora.
Mobo: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/h61m-vs/ - are sens sa iau o placa de baza mai buna? Daca da ce imi recomandati?
Memorii: http://www.pcgarage.ro/memorii/corsair/8gb-ddr3-1600mhz-cl9-dual-channel-kit/ - astea sunt fara tepi. Alte idei? :smile:
Video: orice 560 sau preferabil 560TI, dar cred ca aman partea cu placa video.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Alte idei? :smile:
Citeste din nou articolul, se pare ca ai nevoie de placa video mai mult decat orice altceva. Vezi citatul de mai sus de l-am copiat. Sau schimba si mobila de bucatarie daca tot esti pe buget redus si crezi ca suna interesant.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Nene, omul are X2 5200+ (nucleu Brisbane), la 2700Mhz. Poate să pună muma lui GTX560Ti, tot prost o să meargă. Testul ălora folosește minim Phenom II, care chiar este mai performant ca Brisbane. De-aia trollezi aici (you don't have a valid point).

@SCViper - eu zic să-ți iei 2500K, dai 100 RON diferență, dar la următorul upgrade nu mai schimbi nimic decât poate placa de bază cu una care știe overclocking și duci procul în 4GHz minim. Placa de bază acum a mai ieftină merge pentru un timp. My 0.02$, alegerea este a ta :smile:

Ca placă video, GTX560Ti works well, dar după cum spuneam, eu aș aștepta seria nouă. Dar dacă vrei să te joci acum, poți să iei și un GTX460 (musai 1GB DDR) dacă găsești sh ceva pe CG. Sau cauți GTX560Ti sh. Orice SH ai lua totuși, vezi să aibă garanție.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
ASRock o sa aiba nevoie de garantie ... cu toate ca s-au vazut si minuni.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Messages
188
Asrock nu mai e ce a fost. Problemele de garantie au scazut mult, iar pentru socket 1155 stau chiar foarte bine.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
N-am sustinut ca nu s-au imbunatatit. Dar pina la a fi sigur ca nu ai probleme cu ea e drum lung.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Pana acum am facut 7-8 sisteme pe Socket 1155, toate au avut placi de baza Asrock (H61 sau H67) si inca nu a picat nici una.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,495
A mea are un an si pare ca-n prima zi. :smile:

Auzi vipero da' ce MB zici ca ai? Ma mai gindeam ca daca bugetul e limitat sa faci upgrade la procesor. Un Phenom X4 si un 560Ti si sa moara Bibi daca nu joci lejer full-HD tot ce vrea muschiu' tau.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
ASRock sta mai bine la RMA decat MSI si Gigabyte (exemple din gradina proprie, probabil mai sunt si altele) de ani de zile dar cine sa vada... :rolleyes:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Da, ai dreptate, nu lucrez in service si increderea se castiga in timp. Lung.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,495
Man ip :tongue: AsRock de o buna bucata de vreme nu mai tine de ASUS. Adica nu mai sunt aia de faceau ieftinaturi la care ASUS avea o rusine sa-si puna sigla ci au devenit de sine statatori si de atunci au cam dat cu flit la multe nume consacrate. Adica au dat cu flit prin prisma raportului calitate/pret/performante/dotari/whatever.

Si sincer io sunt sigur ca robotu' ala chinezesc habar n-are ca lipeste piese pentru AsRock sau ASUS/Gigabyte/MSI/whatever. Aceeasi Marie cu alta palarie. Dar ceva mai ieftina. :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Ai avea perfecta dreptate daca ar fi aceleasi piese. Si inca si acolo sint unele probleme care nu apar evident la inceput: disipatia termica, etc.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
@burebista: am http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3006#ov si intradevar se pare ca suporta multe... nu inteleg, placa de baza e AM2+, de ce suporta si AM3? Conform wikipedia exista si o diferenta de pini intre procesoarele AM2+ si AM3, ce se intampla cu al 941-lea pin? :smile:

In cazul asta, ce procesor imi recomandati sa iau, avand in vedere faptul ca va merge cu DDR2 si nu DDR3?

Edit: holy crap, suporta si procesoare cu 6 cores...
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,495
Pai ramine liber locul ala in socket. :biggrin:

Daca ma uit pe lista de procesoare suportate si apoi pe stocul garajului singurul care e cumparabil si pe stoc e un Zosma (iti trebuie BIOS-ul F7N la MB).
Asta se deblocheaza (daca ai halit d'ala cu polonicu' cind erai mic :biggrin:) si in six-core dar nu cred ca pe MB-ul tau.
In varianta asta te-ar costa 540 lei CPU si fo' 970 un 560Ti mai custom.
Deci in 1500 (fata de 1200 numa' platforma Sandy fara video) ai quad si video care n-ar trebui sa faca niciun fel de fite in full-HD.

Dar intreaba-l un pic si pe Cosmin daca MB-ul tau e OK pentru Zosma ala ca eu unul am cam pierdut legatura cu AMD-ul (ma refer la consumul procesorului si la cum arata VRM-ul pe MB, daca se pupa unul cu altu' :what:).

Iar DDR2 vs. DDR3 sa fie ultima ta grija. In continuare aportul timingurilor strinse/frecventelor mari la memorii este practic nul in daily/gaming use.

LE: Ma tot zvircolesc aici sa vad care ar fi cea mai buna solutie pentru tine.
Io zic ca oricum o invirti daca joci in full-HD placa video oricum trebuie schimbata. Ca ai X2, X4, Sandy tot o sa vezi o diferenta fata de placa ta actuala (mai ales daca vrei sa activezi toate eye-candy stuff gen AA, AF, si alte detalii la maxim).
De acord ca X2-ul tau o sa puna o frina (din pacate nu o pot cuantifica in numar de fepeseuri) unui 560Ti dar odata avuta placa care oricum ramine constanta ramine ca apoi sa te decizi daca mai cirpesti platforma actuala cu un X4 sau treci direct pe Sandy.

Cam asta e concluzia din partea mea.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Eu unul n-aș cârpi platforma veche, dar este o soluție bunicică. Doar să meargă procesorul ăla bine, fără probleme. Că apoi tre să-ți iei sk AM3 și tot prost e :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Nici eu n-as carpi platforma veche, dar e singura optiune pe care o am pentru a avea si proc si video upgradate cu bugetul actual. Sincer sa fiu nu cred ca-mi trebuie mai mult la ce pretentii am eu de la SWTOR, nu vreau detaliile la absolut maxim ci doar sa fie foarte fluid cu detaliile aproape de maxim.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Ca solutie de compromis ai putea merge momentan pe un Core I3 2100 si mai scutesti 'fo cateva sute de lei.
- performanta decenta
- DDR3 (care e ieftin momentan)
- cale usoara de upgrade spre Core I5.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
IceCub are dreptate aici. Placă de bază okish, i3-ul ăla și GTX560Ti și te-ai încadra în acei 1500 care i-ai da pe quad phenom + placă video.
 
Top Bottom