De la AM2 la zi, part 2 (smaller budget version)

Phenom = 540 RON
I3+RAM+Mobo = 850-ish

Oricum, mi-am luat deja Phenom-ul, impresii later :biggrin:
 
Oricum, mi-am luat deja Phenom-ul, impresii later :biggrin:
That was fast man. :biggrin:
Sa nu uiti sa faci update-ul de BIOS inainte de a-l introbaga pe MB.
Chiar sunt curios care o sa fie diferentele cu quad fata de dual si acelasi video. Si apoi cu 560Ti cu quad.
Keep us informed. :tongue:

LE: se pare ca MB-ul tau nu prea stie sa deblocheze cele 2 core-uri ascunse da' tu sa fii sanatos ca ajung si 4.
 
Update-ul de BIOS l-am facut de cand m-ai intrebat ce placa de baza am :biggrin:

Se simte o diferenta mare. Acum sunt pe detalii medii (1920X1080) si in conditiile uzuale de joc framerate-ul nu imi scade sub 25, cu mentiunea ca nu m-am jucat foarte mult si nu am ajuns in zone foarte aglomerate (gen Imperial Fleet), si nici n-am facut vreun flashpoint, sau group quest. Oricum, ideea e ca atat jucabilitatea cat si detaliile au crescut simtitor, exact in situatiile in care ma intereseaza cel mai mult: cele de questing general.

O sa revin cu alte detalii, dar o sa aman upgrade-ul video din motive financiare, cel putin momentan.
 
Eu unul n-aș cârpi platforma veche, dar este o soluție bunicică. Doar să meargă procesorul ăla bine, fără probleme. Că apoi tre să-ți iei sk AM3 și tot prost e :biggrin:

Cred ca tu votezi cu portofel mai mare. Pana la urma se pare ca a rezolvat cu 1/3 din estimarea initiala, ceea ce conteaza pana la urma.

Se simte o diferenta mare. [...]Oricum, ideea e ca atat jucabilitatea cat si detaliile au crescut simtitor, exact in situatiile in care ma intereseaza cel mai mult

Well done!
 
@Adi - Cred că tu nu realizezi că am fost în situația omului și de fiecare dată când am cârpit a ieșit nasol în cele din urmă. Doar pentru că am un salariu decent acum nu înseamnă că arunc cu bani în toate direcțiile, dar de exemplu am avut de înlocuit placă de bază 1156 și m-a costat 200ish lire. Apoi la 2 zile primesc ofertă de Crăciun de la magazin cu 2500K + Placă de bază + 8GB RAM la 300ish lire. Dacă luam varianta din urmă puteam scoate chiar profit din ceea ce-a ieșit (vândut RAM + procesor vechi). Așa... palme peste ochi și loc de dat cu capul.

Faptul că a rezolvat și diferențele se simt înseamnă că diferențele ar fi fost cu atât mai semnificative cu 2500K și nici nu rămânea cu componente "moarte" dpdv moral. Era ușor să scape de proc + mb + RAM vechi și să mai amortizeze din investiția în cele noi și să amâne video upgrade în vară. Dar, evident, este vorba de buget și de mania cu jocul :smile:

Mă bucur că te poți juca decent, Viper, este o chestie importantă.
 
De la fiecare nivel situatia se vede altfel. Da, ar fi ideal sa ai fonduri de investit in varianta optima, dar cateodata nu ai decat pentru o carpeala chiar daca pret/performanta e mai slaba. De ce crezi ca AMD vinde procesoarele ieftin, pentru ca sunt foarte performante? Dar iti poti face treaba cu ele in buget mic.

PS. Si nu e tocmai carpeala - la evolutia lenta a procesoarelor in ultimii vreo 5 ani crezi ca mai conteaza diferentele?
 
Ba pardon, AMD vinde procesoarele ieftin pentru că altfel nu ar avea ce să mai caute pe piață. Ba chiar în ultima vreme cu greu le-aș clasifica ieftine când există variante Intel în aceeași gamă de preț ba chiar mai ieftine care le dau AMDurilor să sară.

Marele bulan al lui Viper a fost compatibilitatea care o oferă AMD (de fapt cred că este singurul avantaj de care mai dispun în ultima vreme, în afară de plăcile video). N-am zis că a fost rău, ba chiar aș spune că nu e rău deloc rezultatul :smile:

P.S.: compară un procesor de acum 5 ani cu unul de acum și ai să vezi diferențe MAJORE. Arhitecturi mult mai rapide, total diferite, de altfel, de cele de acum 5 ani. Acum 5 ani, în 2006, se lansa E6600 cu nucleu Conroe. 2.4GHz, 4MB cache L2, 2 nuclee, 2 fire de execuție. Acum ai Sandy Bridge-E, 3.2GHz (3.8GHz Turbo, fără overclocking făcut de utilizator), 12MB cache L2, 6 nuclee și 12 fire de execuție. Și nu cred că exagerez când spun că dacă-l folosești, este de zeci de ori mai rapid cel din urmă.

Poate ai vrut să spui evoluția lentă a jocurilor, da, cu asta sunt de acord, pentru că toți producătorii scot multiplatform stuff, Final Fantasy XIII a fost castrat numai ca să încapă pe DVDuri pentru XBox și așa are 8 discuri (VS PS3 1x bluray). Dar la grafică este necesară optimizare maximă pentru a putea rula fără stress pe console de (sic!) acum 5 ani.

Din păcate, un MMO depinde mult de RAM și procesor, mult mai mult decât de placa video. Ceea ce am și demonstrat, omul a trecut de la dual core 2.7GHz la un Phenom mai nou quad core (cred, că nu dă detalii Smeagol cu preșăsu' lui :biggrin:) și i-au crescut FPSurile instant. Dacă își lua placă video întâi, acum era mai nasol.


Un MMO înseamnă mfoarte mulți oameni :biggrin:, care în momentul în care se adună (raiduri, PvP la scară mare, etc), mută dificultatea procesării în cârca RAMului și a CPUului, placa video nu are probleme cu asta.

Vaipăr, scrinșots pliz :biggrin: Dacă se mișcă bine, nice going, burebista advice© strikes gold again :biggrin:
 
Există segmente și alte segmente, :smile: vorbe cu „nu mai au ce sa caute pe piață” sunt un pic cam mult. Hai să nu ne entuziasmăm cu „rulz” și „sucks” fiindcă putem mai mult.
Există segmentul ăsta nu foarte gustat la noi dar din ce în ce mai popular la alții, există segmentul ăsta cu avantajele lui și nu în ultimul rînd există segmentul ăsta cu prețuri și performanțe mai bune. Parcă ar trebui să deosebim și alte nuanțe în afara celor de negru și alb, mai există și gri și nu numai în oferta de procesoare Intel vs AMD.
 
Când poți cumpăra un procesor cu cel puțin 25% mai rapid la același preț, tu ce spui? "Wouldn't be my first choice" este varianta elegantă, dar durează prea mult s-o scrii.

Bulldozer a fost un mare eșec, pe threadul ăsta se discută de segmentul mainstream, nu ai ce căuta cu procesoare integrate și/sau procesoare de server în argumente. Este mai fierbinte ca Intel, consumă mai mult curent și este mai prost din cauza arhitecturii proiectate de două capre chioare. Este un procesor care nu are ce să caute pe piață, la fel de fail ca și Pentium 4 cu al său netburst.

Și din păcate asta duce la un monopol Intel. Când AMD se străduiește să supraviețuiască (și în segmentul de server sunt convins că au din ce în ce mai puțini clienți), nu prea se întrezărește vreo posibilitate de răsturnare de situație și din cauza asta suferă tot consumatorul (nu e concurență => prețuri +++ și o scădere a vitezei evoluției). Dacă poate sta în frunte în viteza a treia de ce ar da a 4-a Intel? :frown:
 
Ce viteza a evolutiei mai vrei cand Sandy Bridge E sau cum i-o zice a ajuns la performantele la care a ajuns? La ce iti trebuie mai mult pe segmentul mainstream acum, cand puterea aia de procesare este suficienta pentru orice in urmatorii 5 ani?
 
Complet pe lîngă, da' poate știe cineva: cînd e următorul tock, să încep să plănuiesc upgrade-ul? :smile:
 
[ontopic]Mentionez faptul ca diferenta nu este absolut colosala, dar jocul a trecut de la aproape nejucabil in unele situatii si decent in restul la perfect jucabil in majoritatea si semi-decent in restul, deci e un pas mare in directia potrivita[/ontopic]
 
Back
Top