Criza - v-a afectat? O simtiti macar?

Ai sesizat bine pretextul firmelor de a creste profiturile pe seama crizei. :smile:

Ex. Pe timp de criza ziarele se vand mai bine, cu toate astea in tipografii se scad salariile ca deh, e criza.
 

CrHomozom

Membru Senior
E normal si asta. Si noi am face lafel daca am fi la manete. Fiecare clasa îsi apara interesul unde poate, cum poate si când poate.

Pai înainte, când practic nu exista somaj în Ro, companiile erau strânse cu usa în mod nemilos de angajati. Acum ca exista somaj si bau-bau, se întâmpla acelasi fenomen cu usa, dar în sens invers.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Asta daca plecam intradevar de la ipoteza ca PIB-ul va scadea cu doar 1%. Desigur, criza permite multe lucruri pe seama angajatilor, dar acum ies la suprafata toate greselile de manangement acoperite de perioada artificiala de crestere economica (achizitii de materii prime la preturi aberante si construirea de stocuri scumpe toate bazate pe boom-ul imobiliar).
In alta ordine de idei, un articol excelent despre criza din Islanda.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Ţintele economice cu PIB-ul, inflaţie and stuff n-au legătură cu economia reală, ideea e că dacă românia nu atinge ţintele alea nu pupă adoptare Euro prea devreme.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Guvernele româneşti mint de îngheaţă apele pentru că îşi pot permite. Afară, dacă spui 1% şi iese 5% ai zburat, pentru că eşti fie habarnist fie mincinos şi nu e nevoie de nicicare.
 

webvertise

Membru
Vine taica-meu pe la mine in Bucuresti, in vizita, joi. Ok, toate bune si frumoase, vorbim, radem. Trec vreo doua zile. Sambata era ultima zi. Il intreb de munca. A ramas fara locul de munca. La 54 de ani. Intr-un sector al economiei unde, pe plan local, unde e el, nu prea multe optiuni de angajare. Intr-o zona a Romaniei in care de la o varsta "nu te mai ia nimeni" e o realitate. Nu mi-a spus mai demult ca sa nu ma ingrijoreze.

Cumva se va descurca.

Imi retrag afirmatia initiala: criza mi-a afectat viata (chiar daca nu la jobul meu) semnificativ.
 

hulubei

questionable intruder
Prost o duc cei din constructii. Mai ales cei care s-au bazat pe atragerea de fonduri pentru terminarea lucrarilor (mari printre altele) din vanzarea apartamentelor/caselor dinaintea finalizarii constructiei. Cum a venit criza tocmai din partea imobiliara si bancara si inghetarea pietei imobiliare e normal acum constructorii plecati in afacere la noroc sa dea de faliment.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Voi plange la monumentul investitorilor imobiliari (greci, israelieni si spanioli) morti de foame.
Cu lacrimi de crocodil chiar.
 

Quark

Zis și Brucan
Quark said:
- Pe saptamana viitoare plec 6 zile intr-un scurt concediu de primavara, la munte. Sa cuget despre criza. :banana:

Back. La 12 RON ceafa de porc la gratar (mare / groasa cat palma) cu tot cu cartofii prajiti si o muratura si 3.5 RON carafa de vin fiert... mi-a distrus analizele criza asta. :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Sigur nu era balega de cal la gratar (mare / groasa cat palma) cu tot cu radacini prajite si o muratura?
 

lai

meh
Era de fapt o cefuta de porcusor cu cartofiori prajiti si o muraturica. Si vinisorul fiertut. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sigur nu era balega de cal la gratar (mare / groasa cat palma) cu tot cu radacini prajite si o muratura?

Ah, nu! Asta se mananca probabil in zonele turistice de fitze, la pret de garsoniera, asortat cu un RedBull "de colectie". Zone pe care prefer sa le evit.
 

Spawn

Membru Senior
Hai să pun problema şi altfel: cum credeţi că va influenţa criza calitatea produselor şi serviciilor?
 

war4peace

Membru Senior
Nicicum. Sau înspre bine. Din criză nu rezultă produse mai proaste, ci varietate mai mică a acestora. Poate că în loc de 50 de sortimente de caşcaval o să vezi 5, dar nu înseamnă că vor fi mai proaste calitativ. Părerea mea...
 

Foxter

Membru Senior
Am inceput sa simt criza mai serios:
1-Tatal meu a fost data afara de la job, daca mai lucra un an se putea pensiona anticipat.
2-Orange-ul isi anuleaza proiectul de care se ocupa un departament din cadrul firmei unde lucrez. Asta inseamna concedierea personalului din acel departament. Am prieteni acolo.

Criza afurisita ! :frown:
 

wirespot

Membru Senior
Pentru România, "criza" înseamnă căderea de pe valul entuziast de cheltuieli şi creşteri fără o bază realistă. Eu zic că va aduce concurenţă reală şi că produsele şi serviciile vor avea numai de cîştigat. La noi nu e atît "criză" cît o reacţie absolut normală, care ar fi trebuit oricum să aibă loc la un moment dat şi situaţia economică mondială e un moment perfect. Dacă vă încălzeşte cu ceva, sînt alţii mult mai idioţi ca noi.

Evident, efectele imediate sînt ce contează şi pentru cei care-şi pierd un job nu e mare diferenţă dacă e "criză" sau "reajustare economică firească".

Zic şi eu ce zic şi alţii mai deştepţi. Cei care aveţi un job, puneţi banii deoparte şi economisiţi ca şi cum veţi avea de stat 3 luni fără job la un moment dat.
 
Top