Marius '95
troubleShooter
Am kia ceed diesel din 2008. Are vreo 230 000 km si a cam venit momentul s-o schimb. Caut ceva cam din aceeasi categorie: hatchback cu canapea rabatabila, mica dar nu Lastun, economica si care nu se strica. Banii nu prea reprezinta o problema decat in sensul ca de la un punct incolo, nu merita (adica nimic de la Audi, BMW, etc.).
Masina se foloseste 1 data pe saptamana la cumparaturi (10km) si drumuri lungi de 5-8 ori pe an. Exista posibilitatea ca in viitor sotia sa aiba nevoia sa mearga la serviciu in oras inca de 1-2 ori / saptamana. Din motivul asta as prefera sa nu fie diesel. Posibil sa fie ultima masina pe care o mai cumpar.
Ce as vrea sa aiba si Kia ceed actuala n-are:
- cruise control
- scaune incalzite
- sa fie ceva mai sprintena la depasiri
Ce NU vreau sa aiba. Iese din discutie orice masina care are chestii din astea si nu mai merge daca sunt demontate:
- Android, Apple car...ceva.
- internet
- bluetooth
- touchscreen
- beep, ding, ping, si alte zgomote
- blinkenlights
- popup-uri
- reclame
- abonamente
- camere video
- microfoane
- gps
- jante mai mari de 16"
Optiuni luate in considerare pana acum, in ordine:
- Toyota Auris hibrid mk2 <2018. Se gasesc si aproape noi.
- Toyota Prius hibrid mk3 ~2010. Are parcare laterala (aproape) automata. - Nu, nu-i pentru mine! Eu stiu sa parchez!
- Kia Ceed mk2 ~2015 diesel. Mai ieftina decat Toyotele.
- i30 - nu prea ma atrage cu nimic
- O tin pe asta.
Mi-a scapat vreun model demn de luat in considerare?
Masina se foloseste 1 data pe saptamana la cumparaturi (10km) si drumuri lungi de 5-8 ori pe an. Exista posibilitatea ca in viitor sotia sa aiba nevoia sa mearga la serviciu in oras inca de 1-2 ori / saptamana. Din motivul asta as prefera sa nu fie diesel. Posibil sa fie ultima masina pe care o mai cumpar.
Ce as vrea sa aiba si Kia ceed actuala n-are:
- cruise control
- scaune incalzite
- sa fie ceva mai sprintena la depasiri
Ce NU vreau sa aiba. Iese din discutie orice masina care are chestii din astea si nu mai merge daca sunt demontate:
- Android, Apple car...ceva.
- internet
- bluetooth
- touchscreen
- beep, ding, ping, si alte zgomote
- blinkenlights
- popup-uri
- reclame
- abonamente
- camere video
- microfoane
- gps
- jante mai mari de 16"
Optiuni luate in considerare pana acum, in ordine:
- Toyota Auris hibrid mk2 <2018. Se gasesc si aproape noi.
- Toyota Prius hibrid mk3 ~2010. Are parcare laterala (aproape) automata. - Nu, nu-i pentru mine! Eu stiu sa parchez!
- Kia Ceed mk2 ~2015 diesel. Mai ieftina decat Toyotele.
- i30 - nu prea ma atrage cu nimic
- O tin pe asta.
Mi-a scapat vreun model demn de luat in considerare?