Caut un program care sa faca <ceva>

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Playerul in sinea lui nu cauzeaza distorsiuni sau huruieli, crede-ma ca daca facea asa ceva le-as fi auzit pe sistemul meu de 7000 de euro. :mda:

Diferente de sunet intre playere configurate la fel (gen wasapi output pe toate, etc) nu am auzit, sau erau mai mici decat pot auzi eu - aici includ winamp 2.19, winamp 5.xx, jriver si foobar. In schimb am observat diferente mai maricele pe alte sisteme, alte calculatoare si/sau placi de sunet (in special Creative, unde wasapi / kernel streaming mi se pare obligatoriu), probabil mai prost configurate software sau cu diverse probleme de drivere, intreruperi, naiba stie.

@Marius in_APE.dll exista, cum sa nu existe? Toata muzica ripuita de mine e facuta ape. :biggrin: Pluginul de flac l-am schimbat de curand (adica 1-2 ani) pentru ca cel vechi nu era compatibil cu formatele hi-definition 24bit@96khz/192khz si deja am destul de multa muzica in formate d-astea...

De curiozitate Ryne, selecteaza adionSoft WASAPI Plugin la Preferences - Output si zi acu' cum se aude.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Sehh HD 215 sunt căşti slabe? Oh, fcuk off, nu-s audiofile, da' nici 20 de lei n-au fost.
Senn alea sunt foarte ok, dar m95 gonna m95...
Nu eu am spus asta. puterfixer a spus-o:
Desigur, fiindcă toate căștile redau uniform și liniar tot spectrul de frecvențe. *facepalm*
BTW, tind sa-i dau dreptate. Senn-urile mai ieftine au probleme la liniaritate. Eu le-am nimerit bine pe ale mele - linearitatea lor corespunde destul de bine preferintele mele de egalizare - dar poate ca Ryne prefera alt fel de sunet decat ce scot castile lui.
@Marius in_APE.dll exista, cum sa nu existe? Toata muzica ripuita de mine e facuta ape. :biggrin:
Ai dreptate, nu l-am vazut. :embarassed:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Meri în baie. Ai oglindă, da? Studiază-ți fața cu atenție. Amu dă-ți cu ceva apă pe față.

Pufi n-a spus de Senn-urile respective. A afirmat, în general, despre căști, că au probleme cu a reda uniform și liniar tot spectrul de frecvențe. Ceea ce este adevărat. La fel de adevărat este că în majoritatea cazurilor nu-i pasă nimănui de asta :smile: Acum nu știu eu ce Sennheiser scumpe ai ascultat tu dacă ieftin înseamnă Senn 215...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Nici o boxă, difuzor sau cască nu are o curbă de răspuns perfect liniară, ca să redea orice frecvență cu aceeași intensitate (fără introducerea unei distorsiuni vs. sunetul original). Apoi, incinta acustică alterează suplimentar sunetul prin estomparea diferită a unor frecvențe față de altele, indiferent dacă vorbim de o încăpere în care se face audiția sau despre volumul de aer dintre membrana căștii și timpan. De-aia s-a inventat egalizatorul, ca să corecteze aceste deficiențe ale mediului de transmisie prin compensarea neliniară a emițătorului, astfel încât sunetul să fie recepționat exact cum ar trebui să sune.

Dar mno, pseudo-puriștii ăștia par să se ude mai tare de la minimalismul tehnic decât de la calitatea audiției. Poate că și-au lipit membrana căștii direct pe timpan, mai știi?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nici urechea omului nu e liniara cu frecventa si depinde de la om la om. Fiecare om are o preferinta proprie referitoare la cum ar trebui sa sune muzica astfel incat sa fie placuta. Fiecare ar trebui sa-si cumpere castile si boxele care-i suna lui bine, adica alea care nu au nevoie de egalizator. Egalizatorul, la fel ca orice alta interventie suplimentara pe sunet, reduce calitatea. Egalizatorul Winamp-ului, in special, este deosebit de prost.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Experienta mea cu egalizatoarele e ca la multe din ele doar cand le activezi fara sa modifici nimic deja suna altfel, ceea ce mi se pare aiurea. Mai departe fiecare face ce are chef si toti au dreptate sa faca ce au chef.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Caut un program de vizualizat decent track-uri GPS. Google Earth avea functionalitati decente, dar acum tot ce mai stie sa faca e sa il deschida si sa il deseneze pe harta, nu se mai poate vedea punct cu punct pozitia si viteza instantanee. Track-urile sunt 3D, iar viteza si altitudinea sunt elemente esentiale.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Am impresia că se mai poate face ceva dacă exporți în alt fel track-ul, dar trebuie să mă uit. Elevation profile ai încercat? Pentru track-uri scurte poate fi util (îți arată punctual datele de viteză/altitudine, dar nu ai rezoluție bună la alegere - îți face graficul pe lățimea ecranului și atât - pe 1900x ai cam 1 punct/15 secunde la un track de 24h). Din păcate alte tool-uri care să afișeze track-uri 3D nu prea știu.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
ATI contol panel avea o optiune foare interesanta de utilizare a monitorului secundar numita "Theater Mode". Activata, driverul afisa fullscreen pe monitorul secundar imaginea filmului care rula intr-o fereasta (chiar si minimizata) pe monitorul principal, si stingea ecranul secundar cand nu rula nici un film.

Stiti cumva vreun program care face chestia asta pe Intel GMA 950?
Daca nu asta, atunci macar o metoda de a defini profiluri multi-display si schimbarea lor cu hotkey?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Caut un utilitar pentru monitorizarea mai multor computere via LAN și (poate) VPN. Monitorizare mă interesează load în primul rând la procesoare, stocare, RAM, apoi temperaturi. Știu că-mi arătase miahi acum ceva timp un tool foarte mișto dar habar nu am cum îi zicea și acum chiar am nevoie de așa ceva :biggrin: Mulțumiri anticipate!
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Eu folosesc The Dude pentru partea de SNMP + port monitoring. Nu știe de temperaturi și chestii mai complicate, că nu expune Windows-ul direct așa ceva - dar e posibil să existe softuri care să expună prin SNMP și astfel de date, și atunci îl poți configura să le logheze/afișeze - ex: eu reușisem mai demult să monitorizez și porturile seriale de la un adaptor cu 8 porturi de pe la puter. Load CPU, stocare, RAM, network throughput știe Windows-ul by default.

Cu mențiunea că versiunea beta e destul de ok, eu îl folosesc și-n producție, dar v4 beta 3 are cel puțin un an, probabil că n-o să mai fie vreo versiune finală prea curând.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Ok, încercat Dude și nu mă prind cum să-l configurez. Nu găsesc snmp@<ip#>. Trebe, nu trebe? oO
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Mobile PC Monitor? SAAS gratuit pentru 1 user și 5 sisteme. Modulul de monitorizare de sub linux nu știe să afișeze temperaturi, însă are CPU% cu refresh la vreo 10 secunde, memorie, IP extern, discuri (de fapt volume) și partiții, procese, useri, terminal prompt, și comenzi de restart/shutdown/power off/suspend/hibernate. Mi se pare că dacă ești în același LAN, poți face și wakeup cu un magic packet. Sub Windows e ceva mai detaliat.

http://mobilepcmonitor.com/

Îți trebuie Monitor Agents for PC de instalat pe sistemele ce le vrei monitorizate. Monitor Dashboard parcă e softul de control la distanță, dar nu l-am folosit - mi-e mult mai comod clientul pentru Android.

[edit] Screenshots din Android...
 

Attachments

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,250
Update: am pus agentul și pe PC-ul cu Windows, și într-adevăr pot să văd mult mai multe detalii decât sub Linux, de la temperaturile core-urilor și procesorului overall, la turațiile ventilatoarelor, starea actualizărilor Windows. Pot inclusiv să definesc alerte pe orice fel de parametru de performanță, umplere a discurilor, oprire, timp de răspuns la PING și altele, pentru ca să mă notifice prin PUSH pe aplicația de control de pe mobil. Pretty sweet actually. Și cireașa de pe tort: remote wakeup la o atingere de buton (desigur, având routerul și PC-ul configurat pentru asta), în loc să intru pe dslreports.com/wakeup și să tastez IP/MAC.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Parintii mei n-au NAS si vor sa distribuie filmele si catre bunici, care stau departe si n-au net, computer, samd. Vestea buna este ca DVD-player-ul pare sa fie mai usor accesibil acolo decat video-playerul VHS.
 
Top Bottom